8 Януари, 2019 18:06 2 695 15

Франция и Холандия трябва да приемат Югоизточна Европа

  • франция-
  • холандия-
  • балкани

Според Карин Кнайсел двете страни са уморени от разширяването на ЕС

Франция и Холандия трябва да приемат Югоизточна Европа - 1
Снимка: BGNES/EPA

Във Франция и Холандия се наблюдава умора от разширяването на ЕС, но това не значи, че Югоизточна Европа трябва да бъде оставена вакуум. Това заяви австрийският външен министър Карин Кнайсел, цитирана от РИА Новости.

Тя отбеляза, че по време на европейското председателство на Австрия са били отворени нови глави в преговорите със Сърбия и Черна гора за членство в ЕС. Според нея не е лесно да се получи подкрепа от Франция и Холандия за европейската перспектива на страните от Югоизточна Европа.

„В разговорите с нашите партньори от страните в Западна Европа почувства, че за тях предстоящите европейски избори са наистина много важни. В момента е много трудно да убедим холандци и французи, че Югоизточна Европа е част от Европа.

Този регион е по-близък до нас, заради географското си положение. Това обаче не важи за Холандия и Франция. За мен музеят на съвременното изкуства в Белград е европейски, както и филхармонията в Сараево. Някои държави имат различни възгледи по темата. Все пак нека си спомним, че Франция въведе страните от Средиземноморието в ЕС и тя се грижеше за интеграцията на Румъния“, заяви Кнайсел.

Според нея всички страни трябва да бъдат третирани по еднакъв начин. Интеграцията на страните от Западните Балкани беше основна тема за ЕС през изминалата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неЕС

    25 9 Отговор
    Егати заблудените типиве са тия западняци. Европа това сме ние; те са Западните покрайнини на Евразия.
    Западняците винаги са се отличавали с потресаващо непознаване на света извън техните земи.
    Да си идват руснаците най-сетне, че с тези неграмотници е крайно неприятно да градиш нещо общо.

    Коментиран от #3, #12

  • 2 El comandante

    10 3 Отговор
    Ха така !!!!Набутаите им го и на тях!!!Че тия 20 еврови евродепутатски заплати ни е непосилно вече дс ви ги заработвамеее!!!!Да живееее живеееее труда!!!!
  • 3 Да да

    9 19 Отговор

    До коментар #1 от "неЕС":

    Така сладко пишеш, че чак да се зачуди човек защо изгонихме руснаците и влязохме в ЕС и НАТО и защо вместо в Сибир ходим да работим на Запад?

    Коментиран от #4, #5, #6, #10, #13

  • 4 нито сме гонили руснаци

    22 5 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    нито доброволно влязохме в НаТо!Помниш ли как беше?А знаеш ли защо няма плебесцит за членство в НаТо?
    Като чистиш кенефи"на запад" как се чувстваш?

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 El comandante

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    духарелко понеже викате на черното бяло затова ви псувам.Ако сте пред мен ще ви цепя главите като тиквииии!!!!
  • 7 а бе

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "нито сме гонили руснаци":

    неграмотник ти разлика между ес и нато правиш ли ??? а ти като работиш за 600 лева горд ли се чувстваш ?? а всеки работи каквото умее ...ти явно и в България чистиш кенефи и смяташ , че всички са като теб.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    7 0 Отговор
    Нещо за нас, ще ни приемат ли реално? Или само ей така ,та нашите родни сороспии само да джафкат по форумите !
  • 10 Румяна Костова

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Можем да ходим да работим на Запад,но никой не ни иска писмено съгласие ,че приемаме джендърството или раболепието пред имигрантите мюсюлмани,когато започваме там работа.
  • 11 Метгонтан

    3 6 Отговор
    Малииии никога България няма да се оправи с тея миризливи червени партенки , така са се залепили за гъбясалите крака че няма мърдане
  • 12 даБГвЕС

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "неЕС":

    Първо тия дето ги викаш не са си тръгвали оттук повече от 140 години и второ те самите се утрепаха да купуват имоти в "западните покрайнини на Евразия" (не става въпрос само за имоти в България).
  • 13 Nikita

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    В Сибир се ходеше на нормална работа , а в европа се ходи на живо робство. И отношението също е робско , а да не говорим, че ни имат за хора 5 качество... Така че марш към европа да улизваш европейски задниците...
  • 14 onq s konq

    5 0 Отговор
    Изтребвали са им сигански държави като нашите??? За тях сме сигански народи, а и на нас за чих ни тоя ЕС не мога да схвана??? Само неприятности, изисквания за никому ненужни глупости и тотално снижаване на жизнения ни стандарт. Толкова зле народът не е бил никога. За вас богаташите знаеме че сте добре и лапате евросубсидии, говоря за народа долу, ниско в масите че е все по-зле, все по-зле и все по-зле. Не им внушавайте /вие бюрократите/ че са добре, те си знаят добре че са все по-зле, все по-зле, все по-зле и все по-зле с всеки изминал месец в ЕС.
  • 15 Бесен

    1 0 Отговор
    От кадя на кадя па трябвало... то по-скоро трябва нас да изхвърлят вместо още такива като нас да приемат
Новини по държави: