Last news in Fakti

8 Януари, 2019 20:12 2 633 8

ЕС с атака срещу Иран

  • ес-
  • санкции-
  • иран

Холандия с разкрития за политически убийства в Европа

ЕС реши да наложи санкции срещу иранската разузнавателна служба за планирани политически убийства в Европа, съобщи EU Insider.

Новината беше обявена от министъра на вътрешните работи на Дания Андерс Самуелсен.

„Важен ден за европейската външна политика. ЕС се съгласи да наложи санкции срещу иранската разузнавателна служба за заговори за политически убийства на европейска земя. Така ЕС дава сигнал, че няма да приемем подобно поведение на наша територия“, заяви Самуелсен.

През миналата година се появиха информации, че Иран е планирал бомбени нападения срещу иранската опозиция на европейска територия. Ирански дипломат беше арестуван след разкриването на заговора.

По-рано Холандия обяви, че представители на Иран са били замесени в две политически убийства в Европа. Нападенията са били извършени срещу холандски граждани в Алмере и Хага. И двете лица са били против иранския политически режим.

Сведенията са били предадени на европейските власти. Те са били използвани за вземане на решението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    20 1 Отговор
    А някоя иранска вещица няма ли да палнат на кладата в Хага?
  • 2 Borislav Popov

    28 1 Отговор
    А що няма санкции срещу СА ? Или че трепели някого на Турска територия е маловажно. Важното е да се продават оръжия на същите тия камилари.

    Коментиран от #5

  • 3 El comandante

    7 3 Отговор
    ес към ИРАН:Извадете го че да пръднем!!!!ХаХаХа.Не мога едновременно да пия водка да ям сельодка и да пиша.Не съм бонапард!Затова чао Българи и русофоби!!!
  • 4 1234

    18 0 Отговор
    сащ спират енергопроектите на ес, днес стана ясно че сащ мин година без да уведомят никого понижили статута на европосланика до фирмено представителство! УНИЖЕНИЕ НА РОБИТЕ МУ ВИКАТ! тея боклуци от брюксел пак санкции за измишльотини! сигурен съм че списъка е подаден от цру и командата е дадена от уошингтън, офффча евро мисъл!
  • 5 БУММ

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    И няма как да стане , Хашоги искаше да разкрие с доказателства как СА купува химически оръжия от краварите и ги използват в Йордания върху мирното население. СА иСАЩ имаха интерес да бъде ликвидиран.
  • 6 MarySparks

    1 2 Отговор
    Изкарвам над $ 7k на месец на непълно работно време. Непрекъснато чувах други хора да ми казват колко пари могат да направят онлайн, така че реших да погледна в него. Е, започвам работа и напълно променя живота си.

    _________>>>> www.WebJob33.Com
  • 7 Румяна Костова

    6 0 Отговор
    Много напредна международното право.Вече могат да наложат санкции на някоя държава само за планиране на атентати без никакви доказателства.А украинските депутати открито по телевизията заявяват ,че ще взривят Керченския мост и ще убият Путин,но старицата Европа в тези случаи все не си е сложила слуховия апарат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.