Last news in Fakti

9 Януари, 2019 10:41 7 096 47

Лют скандал заради бития от цигани военен във Войводиново

  • войводино-
  • цигани-
  • политици-
  • роми-
  • гета

Всички големи партии са минавали през гетата и са купували гласове

Лют скандал заради бития от цигани военен във Войводиново - 1
Снимка: БГНЕС

Лют скандал си спретнаха по бТВ бившият депутат от ДПС Александър Методиев - Бат Сали и Александър Сиди заради бития военен във Войводиново и ромите. Причина за напрежението се оказаха и действията на вицепремиера Красимир Каракачанов. По думите на Методиев неговото изказване било опасно.

"Изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов е опасно, защото така се налага етническа омраза. За мен тези инциденти се дължат на неграмотност от страна на нашата общност. Това е битов скандал. Не може един битов скандал да се превръща в социално-политически. В България има закони, но няма законност. Институциите трябва да си свършат работата и тези хора да получат своите наказания. Каракачанов трябва да се извини за думите си. Нека и да каже как с Цветелин Кънчев е обикалял циганските махали, за да целува сополиви циганета и да купува гласове", разкри Методиев.

От своя страна Александър Сиди обвини Бат Сали в лъжи.

"Моят опонент не спира да говори лъжи. ВМРО никога не е купувало гласове и не иска цигански гласове. Не трябва да си заравяме главата в пясъка. Не може да се продължава така. Думите на вицепремиера Каракачанов не са дръзки. Законът трябва да важи за всички. Незаконните коптори трябва да бъдат сринати. Какво става, когато багерите отиват да бутат незаконни гета? Излизат неправителствени организации и казват, че така не може. Всички големи партии са минавали през гетата и са купували гласове. Това е причината нещата да стоят в това положение и да се търпи циганската наглост", категоричен беше Сиди.

Уличното правосъдие е практика в гетата. Това заяви в "Здравей, България" по „Нова телевизия“ общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера по повод напрежението във Войводино.

Имаме проблем със социалния живот на циганите в гетата. Това е социален модел, каза той. Гетото не са сградите, а съзнанието на тези, които го обитават, каза Контрера.

По думите му вече трябва да говорим на първо място за възпитание. Без държавата да се намеси със сила няма да станат нещата, каза Контрера. Според него вървим към намаляване на социалните им помощи.

В студиото с него бе и Христо Николов, председател на фондация „Саворе”. С острия си език той бързо се разпали в защита на ромите и само след секунди вече започна да крещи пред водещите Аделина Радева и Виктор Николаев. Блондинката се шокира и въпреки че първоначално опита да води спор с него, след минути се предаде.

Въпреки спокойния вид на Контрера, все пак се стигна до вербално стълкновение с опонента в студиото. Защитникът на ромите пък оспори твърдението, че те не се образоват. "Не мога да цитирам точни данни, но по мой спомен над 7000 роми в момента учат в университет", каза той, а реакцията на Карлос Контрера бе шокираща и красноречива - шокирана.

"Без репресии няма да стане. Можеш да убедиш човек, който иска да води диалог и те разбира. Този тип население виждате как се държи. Агресията и насилието за тях е легитимен способ за решаване на конфликти”, каза общинарят.

„„Саворе” означава „всички”. Господин водещ, ще си позволя да отговоря както си искам на въпроса ви. Уж всичко тук е спонтанно, но става преди избори. Гетата не са заложени още вчера. Тази бомба със закъснител. Българското общество ползва жаргонен термин в мозъка си – „улично правосъдие”. Няма институция там, където трябва да бъде”, каза Николов.

„Циганите в гетата просто не искат да живеят с бели хора”, заяви Контрера.

„Просто ежедневно сме свидетели на такива неща. Например в Ботевград проблеми с шума, помните ли? Когато роми нападнаха жандармеристи”, запита Контрера.

„С години става една интеграция, не за 10 дни”, отвърна Николов.

„Е, да ама утре ако се направи една специализирана операция и ги ошамарят, вие ще сте първият, който ще реве”, заяви общинарят.

„Да, ще рева. Вие също на метрото си превишихте правата. Оставете ме да се изкажа”, отвърна опонентът.

"Няма да те оставя да се изказваш", скастри го общинарят

След тези думи децибелите и крясъците в студиото станаха прекалено силни. Двамата започнаха да говорят един след друг, а водещите просто обявиха реклами, защото не можеха да спрат препирните.

Минути, след като скандалите в студиото на Нова телевизия приключиха Христо Николов се прехвърли в конкурентната телевизия "България он Еър". Там също не му трябваше много време, за да започне да крещи и да налага възгледите си. Водещата остана точно толкова стъписана, колкото колежката ѝ от Нова телевизия - Аделина Радева.

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф

    58 2 Отговор
    Няма "добри цигани". За съжаление има лоши българи!

    Коментиран от #39

  • 2 Гоуст

    64 2 Отговор
    Този транспарант на челната снимка изобщо не е верен. Хората са го казали "циганина кожата си мени, но нрава не"... или беше вълка? То няма разлика. Циганите и без това се държат като вълци сред овце (българите) и овчаря не прави абсолютно нищо
  • 3 Гоуст

    57 1 Отговор
    Тук важи също и правилото за това кой е най-добрият циганин. Знаете отговора
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БХК

    14 34 Отговор
    Какъв е този военен от специалните сили дето са го били и е*али.В Афганистан зад оградата и с автомата е много лесно...ПИКЛЬО СМОТАН
  • 6 Guðmundsson

    12 17 Отговор
    АлександАр Сиди е евреин, чифут само да ви кажа. И нагло парче. Както всички във мвро!
  • 7 реалист

    38 1 Отговор
    Всички големи партии са минавали през гетата и са купували гласове-МНОГО ВЯРНА КОНСТАТАЦИЯ,НО ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ,ЗАЩОТО ТЕСА ТИЯ,КОИТО ДАВАТ ПАРИТЕ ДА СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ...
    ЦИГАНИТЕ СА ЯСНИ ОТДАВНА...МИНИСТЪРА СЪЩО Е МНОГО ЯСЕН...КОГАТО В МАХАЛИТЕ ИМА НАПРЕЖЕНИЕ,ПОЛИТИЦИТЕ ХОДЯТ И СИ ПРАВЯТ ПИАР,ДАВАТ ОБЕЩАНИЯ,ЗА КОИТО Е ЯСНО,ЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    25 2 Отговор
    Бат Сали е най-изтъкнатият енергиен експерт на тройната коалиция!
  • 10 ОСТАВКА

    27 6 Отговор
    срам за пагона е командос набит от двама цигани !
    каракачанов да си подаде оставката щом това са елитните му бойци и не стават за нищо !

    Коментиран от #41, #42, #44

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Коментара

    33 2 Отговор
    Е нормално, когато един етнос в държавата живее все едно целият свят му е длъжен и няма страх от законите ( щ'о ли?!) се стига до натрупване на етническо напрежение. Изненада! А Бат’ Сали би трябвало да чука камъни в Белене ...ама на, държава....депутат е "човекът"!
  • 13 11ап

    8 2 Отговор
    5% стават за нещо , останалото
  • 14 БЪЛГАРИН

    2 13 Отговор
    И С МЕН ДА СЕ БЕШЕ ЗАЯЛ И АЗ ЩЕ ГО ПЕРДАША ЗДРАВО...ДРИШЛЬО
  • 15 позор

    25 5 Отговор
    битият военен, след като бъде излекуван, трябва незабавно да бъде уволнен, командирът на поделението пенсиониран, а самото подразделение специални сили трябва да бъде разформировано и формирано наново след изключително щателен подбор на кадрите. Тези които не могат да покрият нормативите на руския спецназ или американските тюлени да ходят да мият чиниите на джендърите. Не може боец от „елитно” поделение да се остави да го бият двама сополиви цигани (или каквито и да са други) от суперелитните сили „mangal force”.
  • 16 Обикновени роднински свади

    3 0 Отговор
    А както знаем те са най-ожесточени между близки роднини.
  • 17 КомаНгос

    15 2 Отговор
    От българските командоси и зелев чеп не става..
  • 18 Eee

    19 1 Отговор
    Късно е либе за цвете,всичко в тая държава е отървано много отдавна.
  • 19 Димов

    36 0 Отговор
    Какво насаждане на етническо напрежение, бе? Напрежението го има, в резултат на безнаказаните цигански набези, срещу българите. Влизат ни в къщите посред нощ. Крадат ни. Пребиват ни, посред бял ден. Убиват жените ни, докато се разхождат по слънце. Това са все по-чести и по-чести набези на цигани, срещу българите. И на всичко отгоре си ги хрантутим с нашите данъци, докато продажните ни политици си ги къткат и ползват МВР да ги пази, а прокуратурата да ги оневинява. Приказките на Каракачанов не насаждат етническо напрежение. Те само го констатират. То се насажда от паразитното съществуване на тази сган. Етносът в тая държава трябва да се сведе до под 1%, и да има закон, никога да не се допуска да стане над това ниво. Българската конституция трябва да гарантира запазването и просъществуането на българският народ!!! А не да дава права на етносите, да го размътват до заличаването му.

    Коментиран от #36

  • 20 Tiffff

    20 2 Отговор
    Как не те циганите масово са добри хора , възпитани , чисти , грамотни , кварталите са им чисти подредени . Много мили хора . Университетите пръщят от цигани . Винаги гледат да ти помогнат , хора за пример и подражание
  • 21 Tiffff

    23 2 Отговор
    За жалост циганките много често си хвърлят боклука и все на деветия месец ...
  • 22 Наближават евроизборите

    8 1 Отговор
    И плиткоумният електорат трябва да се ожесточава :)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ДОКО

    6 2 Отговор
    ПО ПОВОД ЗА ПЛАКАТА.. ХОРАТА СЕ ДЕЛЯТ НА БЪЛГАРИ И ЦИГАНИ..А ЛОШИ И ДОБРИ НЕМА А БОГАТИ И БЕДНИ..

    Коментиран от #28

  • 26 купен

    4 5 Отговор
    ВМРО купуват гласове. Лично на мен на последните избори ми дадоха 30 лева и увещаваха да доведа и още хора за които щях да получа допьлнително пари. Това е . И ГЕРБ и ВМРО са за разстрел. Долни льжци

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ротата отива на зле казваше един

    14 1 Отговор

    До коментар #25 от "ДОКО":

    Доко,а здрасти моето момче,нищо лично,ама за тояжка недодялана сте.Като сте в Германията-българи задължително се дращите,тука РОМИ се зовете,а на плаката,като видяхте зора- гледам Сигани сте се признали.И какво се опитвате да пробутвате с този плакат,покрай лошите и добрите хора??Че сте българи,а аз примерно минавам за циганин,а?Имай предвид,че парите почти свършиха,комунистите остъргаха и западна Европа и много скоро ще разбереш какви сте,как нищо не става от вас и най-важното как на никой не сте необходими вече,също като бъргарските пенсионери,получили пенсии за ТРУДОВ,ТРУДОВ,ТРУДОВ стаж.30 години ви хранеха на версия,а на вас дето акълът в главите ви не дойде, дето поне в една класна стая не влязохте,дето нямате рефлекса дори за някаква елементарна благодарност,но и за пичове големи се помислихте!!!!Безплатен обяд няма Докич.
  • 29 Само питам

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "купен":

    Защото аз само да запитам ти нали си си взел 30те лева. Тогава нямаш право да се оплакваш или и ти си от тях.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Шоп

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "сноу":

    Бе ти много си ербап ама като те измъкнат от колата двете циганета и набързо те осурувакат и ти счупят челюст друга песен ще ми запееш
  • 32 Чегевара

    8 3 Отговор
    Сали лъже като дрът циганин. Всички цигани знаят, че Бойко Борисов е циганин и е заповядал на полицията да не ги закача и си правят каквото им душата скотска поиска!
  • 33 filo

    12 1 Отговор
    Циганите не са хора, много по-нисши същества са от което и да е животно. Стават само за сапун.

    Коментиран от #40, #46

  • 34 Siegfried

    6 4 Отговор
    По стечение на обстоятелствата ,волю- неволю се налага да контактувам с цигани - вече няма българи - строители ,и на десетки цигани задавам въпроса , за кого гласуват .Отговорът е винаги - ДПС ( 50%) и БСП ( (50 % ) .За други циганите не гласуват .БСП им е любимата партия .За ДПС гласуват някак си по задължение .

    Коментиран от #37, #38

  • 35 Зигфрид

    3 4 Отговор
    Ей, Че Гевара ( така се пише ) ,ако ББ ти зашлеви един шамар , ще има погребение !
  • 36 и за какъв чеп

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Димов":

    ти е тоя 1%?
    Няма нужда от 1% въшки, те се въдят с геометрична прогресия!
  • 37 и за какъв чеп

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Siegfried":

    ти е тоя 1%?
    Няма нужда от 1% въшки, те се въдят с геометрична прогресия!
  • 38 много

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Siegfried":

    лъжеш, бе германец. Или си герберист, или си кърлеж
  • 39 exa

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Адолф":

    Няма лоши българи и цигани ,всички сме сигани, на там вървят нещата.Питам след като свършат българи кой ще ги храни този лош материал...Защото вървим към фалит, 15млрд-кредит който тегли ББ вече на минус,дори намалиха на пенсионерите с 30лв. дажбата. А има да купуваме самолет ФАК 16...веселба ни чака .
  • 40 filo, извинявай

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "filo":

    ама много ще е ароматизиран тоя сапун. То и за прасетата да е, надали ще го изтрят животинките. Друг требе да е начина, да нема и помен после...
  • 41 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ОСТАВКА":

    Я прочети пак свидетелката на побоя какво обяснява и дали са били само двама! Тя твърди, че са участвали няколко човека, а след минути се задали откъм ман...та махала и още бок...ци с брадви и колове, но точно тогава дошли полицаите...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Питащ

    1 0 Отговор
    А какво мисли Борисов по въпроса?
    Или той само с ТОЛ системата се занимава?
  • 44 Брадвата

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ОСТАВКА":

    Много американски филми си гледал явно
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мелиса

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "filo":

    Защо мислиш по този начин, че ти за човек ли се мислиш че ги направи по долни и от животните. Замисли се малко какво говориш защото ако ти беше на тяхно място незнам какво щеше да стане, те също са родени в Българя това че няма къде да живеят и са необразовани не означава че трябва да ги делим и да бъдем жестоки със тях те също са хора имат чувства иии имат мн по малко от вас всички ги обиждат ии нараняват защото са "цигани" вие големите българи където сте никога мир няма да има в тази ваша държава точно заради тази лошотия която имате. Бъдете хора, бъдете добри защото няма нито циганин нито българин има добри и лоши хора ии от вашето име БЪЛГАРИН-името което означава надменност, незаконие и ревнивостт!!! Замислете се малко защото тези цигани са много повече от ВАСС!!!
  • 47 А. Хитлер

    0 0 Отговор
    Можеха и да изнасилят "командоса"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове