Last news in Fakti

9 Януари, 2019 21:28 2 084 17

Пловдив влезе във фокуса на престижни международни медии

  • пловдив-
  • култура-
  • столица на културата-
  • the guardian-
  • kurier

The Guardian рекламира града под тепетата като една от най-добрите туристически дестинации за 2019

Пловдив влезе във фокуса на престижни международни медии - 1

Пловдив отново попада във фокуса на престижни международни медии. Градът е в класацията на британския „The Guardian“, наложил се като една от най-влиятелните медии не само на Стария континент, но и в света, съобщиха от пресцентъра на "Пловдив: Европейска столица на културата 2019".

Изданието рекламира града като една от най-добрите туристически дестинации за 2019 в контекста на Европейска столица на културата. Класацията включва разнообразни места от целия свят, които привличат посетители с различни атракции.

Древният град на седемте тепета в южната част на България ще е домакин на концерти, театрални постановки и изложби, се казва в статията. “The Guardian” допълва, че партито стартира още на 11 януари. Изданието пише, че обхвата на програмата варира от „Айляк парад“ на 4 май на Главната до “Brexit Blues” – фестивал, посветен на британската музикална сцена. Споменава се и пътуващата детска изложба „Еврика“ на „Музейко“, която показва по иновативен начин големите открития на 19-и и 20-и век, както и фестивала „Opera Open”.

Австрийското издание „Kurier.at: News” се гмурка дълбоко в историята и архитектурата на Пловдив. Градът отново е представен в контекста на Европейска столица на културата, но в изцяло самостоятелна статия. Подробно са описани Старият град и историческите пластове.

„Днес множество възрожденски къщи са реставрирани и превърнати в музеи, ресторанти или бутикови хотели, които очакват гости“, пише изданието. Акцентите в програмата, които са представени в статията, са театралният проект „Европейска Одисея 2019. Пътуващият човек“, изложбата „Дим. Истории за тютюна“ и фестивалът “Brexit Blues”. Печатният вариант на “Kurier” се разпространява в Австрия и има аудитория от над половин милион читатели.

Само за втората половина на 2018 година, Пловдив в контекста на Европейска столица на културата, е включен в над 60 статии на престижни международни издания. Градът попадна във всички класации на големи медии – европейски и международни, като топ дестинация за 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    8 2 Отговор
    Дано да влизат във фокус само по-високите сгради, защото ако фокусират към улиците културата ще им дойде в повече.
  • 2 Хахах

    14 0 Отговор
    Интересна символика в снимката?!

    Коментиран от #3

  • 3 нервен

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    Да и мен това ме накара да я отворя тая статия
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ВСИЧКИ

    12 0 Отговор
    ЗНАЯТ ,ЧЕ ПРИМИТИВНАТА РЕЛИГИЯ Е ВСЕ ОЩЕ ТУК. ТА КАКВО НИ КАЗВАТЕ СЪС СНИМКАТА ??
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мишето

    2 1 Отговор
    Чужденците,обикновено гърци или японци,или някои спортисти ,тръгват от централна поща до пешеходния мост!!!Снимат ли снимат,може и мен да са хванали в кадър....!Блазе ми...!Да ,отиват да видят и съборетините в Стария град....!!!!Старата атмосфера на града ,отдавна я няма,но Пловдив ,си ми е слабост и затова си го харесвам ...!!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Мразя майни!

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Мишето":

    Пловдив е безспорно много хубав град с отвратителни, долни и коварни жители! Селяндури, които ти се усмихват и правят и само чакат да се обърнеш за да ти го нахлузят целия! 90% са такива! Не случайно Китодар има скеч по темата! Мразя пловдивчани!

    Коментиран от #10, #17

  • 9 резил за Пловдив

    9 1 Отговор
    И такова крадене, на милиони ,като в Пловдив, никога ни е било,
    Та се носиха ,на Бойко,Борисов, та се отчитаха , на мутри и Прокурори, следователи и съдии, ужас модерен!
    Кмета, пак отърва, затвора!
  • 10 Майната

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Мразя майни!":

    Що имам чувството че някой земляк те е направил рогоносец!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Майната":

    Амии, бъркаш са! Тези ми впечатления са от бизнеса, който имах с различни майни! Ще ти се, от безсилие го удряш на стандартната тема, ама се объркА тоя път. Не ставате, боклуци сте всичките!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ташунко

    4 1 Отговор
    Майничките - зли хора, лоши хора! - Китодар Тодоров - ГОЛЯМ!!!!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Ташунко

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ташунко":

    https://m.youtube.com/results?search_query=китодар+майните Хахаххаха! Велик, това изчерпва темата!
  • 15 Филип II

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ташунко":

    Клипът ми го пусна един софиянец от Редуто когато му бях на гости. Смяхме се от сърце! Не подценявайте тънкия сарказъм на Китодар! Той говори за майните, но усмива граовската простащина, страховете и предразсъдъците на един много смешен човечец. Или това с “бих жена ми” и “ баща ми в зоопарка в Тетевен” някак си ви убягва? Много пъти съм го пускал на приятели, невероятен комик.
  • 16 Scout for funn

    1 0 Отговор
    Аз съм от София и е факт че пловдичани се носят гордо и са печени и се уважават браво Пловдив покажете как се движат нещата завиждам ви за запазеното задружие ,нещо което ние във София усещаме само по празници когато се изпразва и свестните хора излизат .
  • 17 Зарев

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мразя майни!":

    Това е безсилието на индивида. По-лесно е да се присламчи я към агидка, я към някаква друга група. И естествено зад паравана на гражданството ( което най-вероятно е от второ поколение, дълбоко прокарало корени като от векове) се хвърлят камъни към двора на съседа.
    Територията на България може да се сравни с нечий по-голям град по света. Така, че скъпи съгражданино тези клишета отдавна загубиха смисъл и тежест.
    Не забравяй в събота и неделя, като пътуваш към родното село да си вземеш винетка, че навлизаш в републиканската пътна мрежа.