Last news in Fakti

9 Януари, 2019 18:15 1 549 3

Ангела Меркел с трудна мисия в Атина

  • преспанско споразумение-
  • гърция-
  • македония-
  • ангела меркел-
  • нова демокрация

Въпросът за името на Република Македония ще бъде основна тема на разговорите

Ангела Меркел с трудна мисия в Атина - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Под заглавие "Меркел с трудна мисия" германският вестник Tagesspiegel коментира предстоящото посещение на канцлерa в Гърция в четвъртък и петък.

"Въпреки че Берлин не го е потвърдил, гръцките медии съобщават, че въпросът за името на Република Македония ще бъде обсъден по време на разговорите на Ангела Меркел с гръцки политици.

Германското правителство приветства споразумението и се надява да бъде разрешен един спор, който вече продължава десетилетия", пише вестникът.

В публикацията се казва още, че от своя страна "гръцкото правителство се надява, че посещението на Меркел, както и подкрепата на споразумението от Германия, ще поставят опозиционната "Нова демокрация" в трудно положение. Нека не забравяме, че "Нова демокрация" и сестринските й консервативни партии, Християндемократическия и Християнсоциалния съюз в Германия, са членове на Европейската народна партия".

"Междувременно "Нова демокрация" и лявоцентристкото "Движение за промяна" отхвърлят Преспанското споразумение, а участващата в правителството партия "Независими гърци" заплашва, че ще се оттегли от кабинета в случай, че парламентът ратифицира споразумението.

"Независими гърци" уточняват обаче, че няма да подкрепят вот на недоверие срещу правителството, какъвто е най-вероятно да бъде внесен от Нова демокрация", пише германският вестник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    3 0 Отговор
    Дали ще им искат пари гърцолякис? Уж не са такива хора ама нещо си мисля че ще искат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    5 0 Отговор
    Съмнявам се дали изобщо знае къде отива, кои държави са в ЕС, и дали знаеше че бежанците не са от страни от ЕС и не са плащали данъци, за да прави законите все едно са у дома си и на всичкото отгоре все едно са богове??? Съмнява ме да има изобщо някакво начално образование, където се учи история и география.НО, АКО СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ИМА ТАКОВА, ТО ТОЗИ ЧОВЕК Е ЗА ''ГЕРМАНСКОТО КАРЛУКОВО'' СЪВСЕМ ОПРЕДЕЛЕНО'....
Новини по държави: