Last news in Fakti

10 Януари, 2019 11:02 1 739 5

Батков: Рецептата за успех на Левски е...

  • батков-
  • стоянович-
  • левски-
  • рецепта-
  • чужденци-
  • успех-
  • фенове

"Не бива да се губи Славиша Стоянович", заяви бившият собственик на "сините"

Бившият президент на Левски Тодор Батков защити настоящия треньор Славиша Йоканович и разкри каква е точната рецепта за добро развитие и успехи на тима. Адвокатът засегна всички любопитни теми около клуба и сподели, че според него „сините“ вече не са обект на политически интерес, както е било преди години.

„Не бива да се губи Славиша Стоянович. Той очевидно е добър и успял треньор. Има амбиции и желание. Някак си и той е в кофти положение. Чух, че оставал за 6 месеца. Хубаво. За Купата отпаднахме, за титлата шансовете са имагинерни. Има три мача с ЦСКА и три с Лудогорец, в които да защитим честта на Левски и да влезем в евротурнирите, ако УЕФА не ни отстрани. Това са целите за тази година, което не е добре. Всеки гради кариера и биография“, сподели адвокатът в интервю за „Диема спорт“.

„Очевидно рецептата за Левски е баланс между чужденци и българи. Дори преобладаване на българите и то такива, които или са играли в тима, или са в школата. С изключение на Райнов, който е добър футболист, и Божинов игра в тежък момент, и нелошо. За Бандаловски – той е наше дете – помня как го взехме от Септември с Попето и как след това с лека ръка го изтървахме. Слагам и себе си в това число. Аз ги гоних да подпишат, но не се получи. Боец е, малко по-невъздържан е, но съм убеден, че в душата си е левскар. Не бива публиката да го приема на нож. Това не е първият случай да е играл във вечния враг. Дай да не се връщаме. С изключение на едно име, което е икона – Гунди – всички други звезди имат някои забежки, които трябва да се простят. Не си е свалял шортите“, добави Тодор Батков.

„Вече не. Ако е имало, то бе 2010-а, 2011-а, 2012-а, 2013-а година. Тези организирани структури на феновете доста се маргинизираха. Големите клубове не играят добре, има отлив на публика, не е това, което беше преди. По мое време, в силните години, никога не съм мислил да злоупотребя. Левски и публиката бе монолитна сила. Даже се шегувахме, че ако дадем сигнал, за 2 часа може да съберем 5000 души, екзалтирани. Сега това може ли да стане? Имаше и такъв случай, с това детенце на шофьора на такси, което го намериха мъртво, удавено от майката, уж. Тогава Иван Костов имаше притеснения дали ние няма да се присъединим към протестите. Това бе последният мач в шампионата, на който не дадоха титлата и след това имахме в зала „Универсиада“ връчване на знамената на фен клубовете. И тогава бивш член на Службата за национална сигурност ме посрещна на Летището, защото бях в чужбина, и ми каза да не направим някаква глупост да свалим правителството. Казах му, че ние сме българи и няма нищо по-българско от Левски, за да правим такива неща. Сега не е така. Всички да дишат спокойно. Нека да не задълбаваме в онова, което беше 2012-а и 2013-а“, отговори Батков на въпроса дали клубът е обект на политически интерес.

„Няма вечни неща. Мисля, че изкарах достатъчно начело на Левски – каквото можах направих, каквото имах дадох. Постигнаха се много успехи, за които се говори още. Оставам духом в любимия клуб, но дотук. Доста по-комфортно е. Спя спокойно. Преди си бях загубил съня, да не говоря за здравето, парите. Силно казано, че съм се отърсил от стреса. Но при всички положения е доста по-спокойно и никак не завиждам на хората, които поеха, особено на Спас (Русев – бел.ред.). Знам за какво става дума – медии, фенове, футболисти, школата, специфичните моменти в родния футбол и като цяло, УЕФА. Това, което се случи с УЕФА, е в рамките на мониторинга. Тази система се въведе преди 3-4 години. Те имат няколко клуба у нас, които следят непрестанно. В рамките на мониторинга е лъснало, че тези задължения трябва да се покрият – да се платят или разсрочат. Там няма милост. Това за УЕФА не е случайно. Започва календарна година и те си вършат работата. Това се прави на полусезона“, каза още адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 filo

    4 0 Отговор
    КЗЛ
  • 2 32121

    5 0 Отговор
    Като гледам и него го е заболяло коляното на на тая снимка...
  • 3 УефскИ

    5 3 Отговор
    Закриването вече е в ход !
  • 4 Петя Йончева

    0 0 Отговор
    Извинете това на снимката портрет на Ганю Балкански ли е . Защо не поствате фотоси на реални хора.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.