Last news in Fakti

10 Януари, 2019 11:03 1 854 31

И военни ще протестират във Войводиново

  • военни-
  • протест-
  • димитър шивиков

За протеста във Фейсбук призив отправи ген. Димитър Шивиков

И военни се събират на протест в пловдивското село Войводиново. Недоволството си те ще изразят в петък от 18 часа пред църквата в селото. За протеста във Фейсбук призив отправи бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков. Пред Дарик той обясни, че имат разрешение за провеждането му и че до момента присъствието си са потвърдили хиляда души.

В протеста ще се включат военни - действащи и от резерва, както и граждани от различни градове в страната. Протестът не цели провокация, а да покаже, че законите трябва да важат еднакво за всички етнически групи в страната. Митингът ще изрази подкрепа за полицаите да бъдат решителни и твърди при всяко нарушаване на закона, както и подкрепа за кметовете на населени места да предприемат категорични действия спрямо нарушителите в циганските гета.

Съпричастни със своя колега ефрейтор Валентин Димов разузнавач-парашутист, който на Йордановден бе пребит от двама младежи цигани след направена от него забележка на пътя, действащи военни и военни от резерва също решиха да се съберат на протест във Войводиново. Призивът отправи ген. Димитър Шивиков в социалната мрежа.

„До всички парашутисти, елате да се съберем на 11 януари 2019 г. в 18:00 часа пред църквата на село Войводиново да подкрепим нашия брат Вальо и семейството му. Да кажем не на циганския произвол. С българските знамена и синята барета“, написа ген. Шивиков.

Пред Дарик той каза, че никой не може и няма право да се гаври с един български войник. Протестът няма за цел провокация, категоричен е той: „Ние целим първо да докажем, че сме единни като нация и като българи, второ, че законите трябва да важат за абсолютно всички етнически групи, без разлика българи, цигани, турци, евреи, помаци и т.н. Искаме да помогнем и да подкрепим нашите колеги от полицията, че те трябва да бъдат при каквато и да е ситуация твърди и решителни. Защото те винаги са между чука и наковалнята и някой път, ако реагират, използвайки помощни средства, всякакви защитни организации надават вой, че полицията си превишава правата. А къде са сега правозащитните организации на човешките права, които си мълчат в момента? Защо не вземат отношение? Ние искаме по този начин да изразим нашата съпричастност и към колегите полицаи да бъдат решителни и твърди при всякакви посегателства и нарушаване на законоустановените норми в страната. Не на последно място, да подкрепим и кметовете на населени места, защото този проблем не е само във Войводиново. Във всяко населено място има такива гета, те са бомба със закъснител и огромна част от кметовете се страхуват да предприемат адекватни действия”.

До снощи присъствието си бяха заявили хиляда души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    38 0 Отговор
    Само с протести нестава!Като ги пуснат ги хващате бой от тука до луната ,причинявате им тежка телесна повреда и това е.Те от друго не разбират!
  • 2 Боли ме хуя

    5 14 Отговор
    Хихи
  • 3 Гюнеш от Максуда

    1 34 Отговор
    Хуу,ама никой до сега не разбра истината...Един пише едно ,друг друго...Една снимка не дадоха от бития военен от болницата,разбра се само че пръв е нападнал,да се не окаже случая като оня с докторо от Пловдив,дето се оказа че гонел мангала няколкостотин метра и го свитнал в гръб с незаконния си патлак и оня умрял като куче до кофата за боклук.Та и тука - изпотрошиха курниците на циганьора,занимават ни дни и нощи с некъф битовизъм,ми били се,кво толкова,случва се,за едно посинено око цела България ке занимавате дееа...
  • 4 НАТО ВЕЦ

    34 0 Отговор
    Господин Генерал, вероятно ОР, когато положението стигне до там, че армията да "протестира", протеста се изразява в отнемане на властта от неспособните да я упражняват и връщането и в ръцете на суверена. Армията е призвана да защитава Народ и Родина и е крайно време да го направи, иначе няма причина да съществува.
  • 5 Гост

    30 0 Отговор
    Дбре е да се покаже задружна подкрепа и съпричастност към българското момче, така като го правят всеки път циганите.
  • 6 антрашпиц

    10 0 Отговор
    Абе съгласен съм тебе ,ама ако имаше армия .сега има само джендъри самозванци които искат да си играят на войници!
  • 7 Перър

    16 0 Отговор
    Я им покажете как се бие.

    Коментиран от #14, #18

  • 8 Генералът

    18 0 Отговор
    Наглостта и дързостта на манго не спира да расте. Скоро ще станем малцинство. Ток не плащат, вода не плащат, данъци не плащат, само се множат и проблеми създава.
  • 9 Хасан

    24 0 Отговор
    Едно време прост старшина с кожения колан създаваше дисциплина на рота с роми в Строителните войски
  • 10 родолюбец

    11 0 Отговор
    Трябва организация и протести против беззаконието и ненаказуемостта в държавата.Трябва да влязат всички протестиращи в гетата и бой до кръв или до смърт-на мангустите само бой ги оправя нищо друго.Защо нямаше посегателства преди 1990 г-защото имаше ред и дисциплина и бой в полицейското.Боя оправя всичко--------.СМЪРТ ЗА МАНГУСТИТЕ КОЙТО ПАСЯГАТ И НАРУШАВАТ ЗАКОНА.ТАКОВА БЕЗЗАКОНИЕ НЕ Е ИМАЛА НИКОГА.ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ В БГ ИНАЧЕ ОПРАВИЯ НЯМА.
  • 11 Лаврентий Берия

    17 0 Отговор
    Протестирайте, едно време комунистите ги лекуваха тия черните а вие ги обявихте за мъченици, а комунистите обявихте за престъпници 1989г.сега протестирайте!
  • 12 бравос

    16 0 Отговор
    С протести само нищо не става. Щом и армията само ще протестира без да раздаде справедливост и ред, до къде я докарахме
  • 13 Морук

    6 2 Отговор
    Яшша бе българино,стига те с тез протести ,че току виж и правителството взело да стачкува

    Коментиран от #30

  • 14 вуйчо

    4 10 Отговор

    До коментар #7 от "Перър":

    Най много циганите да набият и тях,като гледам фигурата на министъра...
  • 15 Коментар📝

    12 0 Отговор
    Щом И АРМИЯТА ПОЧНА ДА ПРОТЕСТИРА.
    ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #22

  • 16 50 на50

    2 9 Отговор
    Да видим каво обяснение ще дава след като оздраве.Вървиш и някой ти налита на бой ей така без причина ,да бе да!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 WAN

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Перър":

    Това е по важното да покажат как се бие , останалото с палене на свещи и бог да ни помогне - не става. Видя се отдавна, чи законите не важат за манговците, вида се , че държаната се грижи повече за тех от колкото за останалите стари хора по селата. Видя се че всички партии ги ухажват и купуват за гласове. Така, че трябва да се сложи вече законност и ред.
  • 19 Много детинско поведение

    0 1 Отговор
    На Генерал! Още , е в някакъв филм! Сигурно е Рамбо? Даже и те образен не трябва да бъде!
  • 20 Batushka

    1 0 Отговор
    Аз искам да видя агитка и цигани в бой....според мен след това няма да има агитка и нормалните спокойно ще ходят на футболни зрелища на Верея и Витоша...

    Коментиран от #21

  • 21 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Batushka":

    Кви агитки сънува болният ти руский мозъчец, отровен от алкохолни пари? За тази работа си има жандармерия.

    Коментиран от #25

  • 22 Иванов

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Коментар📝":

    Марш в Анадола при твоиге братя манафи, като не ти харесва тук!

    Коментиран от #23, #24, #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Коментар📝

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иванов":

    Извинявам се ПРОПАГАНДНО ГЕРБАРАСТЧЕ
  • 25 Коментар📝

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Иванов":

    А Каде е Жандармерията бе
  • 26 Жорката

    5 0 Отговор
    Хех доживяхме и такава гавра да видиме .... Армията да протестира с знаменца и плакатчета да пали свещтички и да се прегръща ..... Ем така е като генералите на тази армия седат зад целия провал на държавата. Няма как тея “генерали” да вземат мерки срещу самите себе си !!!
  • 27 Коментар📝

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иванов":

    Аз съм ПРАВОСЛАВЕН Християнин и Не Обиждай КУЧКО
  • 28 боя няма да оправи нищо

    4 0 Отговор
    Циганите виждат как безнаказано правят каквото си искат управляващите от 30 гонини до сега и това правят и те.
    Трябва да се почне отгоре надолу,че да има резултат.
    Не е нужно да бъдат бити само защото са неграмотни и примитивни.
    Да вкарат в затворя тия дето са го направили
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 no fes no problem

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Морук":

    Ти си гледай козичките да не стачкуват че ще останеш на сухо.
  • 31 оня с коня

    0 0 Отговор
    Тия недохранени пребиха един военен уж барета,я се съберете 1000 и у факулитета ще забравят къде се намират и накъде бягат само ще им останат шапките
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове