Last news in Fakti

12 Януари, 2019 09:37 3 941 1

Подводните градове (СНИМКИ)

  • град-
  • подводен-
  • проект-
  • инвестиция-
  • япония

Япония е инвестирала вече 26 млрд. USD в първия проект

Най-новите постижения на човечеството показват, че животът под вода е възможен. Не си струва да инвестираме в изграждането на градове на Марс, защото е по-добре да се загледаме в подводното пространство на океаните и моретата, тъй като най-малкото те са по-близко. Вече са налице уникални проекти за подводни градове, чийто автори са категорични, че именно те ще спасят човечеството от природни катаклизми и беди. В най-скоро време ще може да избираме дали да живеем в апартамент на сушата или под водата.

Както е известно, 71% от земята е вода, а това е огромен шанс да се осигурят първокласни имоти за бъдещите поколения. Разбира се, животът под вода е съпътстван и с редица проблеми – земетресения, високо налягане и най-вече недостиг на кислород. Донякъде всички тези негативи могат да бъдат компенсирани с достиженията в науката и бързото развитие на високите технологии

Оптималната дълбочина, на която може да бъде построен подводен град е 100 метра. Поради високото налягане, което създава водната среда, стените на сградите трябва да са много дебели и да защитават хората от прекомерната декомпресия.

Също така не трябва да се пропуска и фактът, че на такава дълбочина хората трябва да вземат допълнителни мерки за осигуряването на правилно съотношение между кислород и други газове във въздуха, както и оптимална влажност.

Храната е друг жизненоважен компонент. В подводния град няма как да се умре от глад. Дори сега, когато живеем над водата океаните и моретата ни осигуряват значителна част от препитанието под формата на морски продукти.

Един от най-амбициозните проекти за подводен град е вече готов. Автор е японската компания Shimizu Corporation. Тя обещава да го реализира до 2030 г. Правителството на страната вече е отделило 26 млрд. USD.

В подводния плаващ град, чийто диаметър е 500 метра, авторите на проекта са разположили комфортни жилища, изследователски лаборатории, училища и бизнес център, както и цялата съпътстваща инфраструктура. В него ще могат да живеят 5000 души, като ще им бъде осигурен сигурен и комфортен живот, което е много важно като се има предвид, че Япония е висока сеизмична зона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.