Last news in Fakti

11 Януари, 2019 09:59 3 875 24

Скандалният френски писател не понасял бели жени

  • ян моа-
  • писател-
  • жени

"От тях ми се изправя косата," заявява Ян Моа

Френският писател, който заяви, че жените над 50 години са прекалено стари за любов, разкри, че не може да се среща с бели жени.

Ян Моа, който предизвика международен скандал с изказването си, че за него не е възможно да обича жена на неговата възраст и предпочита телата на по-младите, отказа да се извини и дори разбуни още повече духовете, споделяйки още от възгледите си за жените, пише dir.bg.

"Белите западни жени ме изморяват, побъркват ме. От тях ми се изправя косата. Не мога да ги понасям", казва Моа.

Той бе силно критикуван заради възрастовите си, женомразки и антифеминистки коментари, които бяха публикувани от френското списание Marie Claire. Пред Times той обясни, че е направил изказването, след като е бил попитан за неспособността си да поддържа стабилна връзка и липсата на желание да създаде семейство.

"Аз не критикувам тяхната външна, интелектуална и професионална легитимност или ролята им на майки. Казвам, че в интимността на една връзка, те не ми носят нищо. Спрях да излизам с тях много отдавна", допълва писателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    9 9 Отговор
    Кво да прави човека - пада си софтсодомит!
  • 2 Асен

    2 15 Отговор
    Заради такифа балгъри сме на това място в света пък и пише книги а е глупаф Президента Борисов да го уволни дисциплинирано
  • 3 Снуп Дог

    18 4 Отговор
    Ако искаш някой истински да те обича и да ти бъде верен до гроб , осинови си куче ! А секса не е задължителен !
  • 4 гост

    18 6 Отговор
    Човекът да е искрен и да сподели опита и собственното си предпочитание, а всички да му скочат все едно, че е ги е заплашил с джихад. Ами казва, че предпочита азиатки, млади на по 20тина години, с бели европейки не се разбира, какъв е проблема да се каже това? Значи следващата мис Вселена като изберат филипинка и трябва да заличат конкурса понеже не е бяла европейка, така ли? И защо 50г. миска не спечели, а печелят 20г.? Нещастни и самотни европейки.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 реалност

    3 7 Отговор
    Напълно го разбирам...
  • 7 Морук

    8 3 Отговор
    Тоз устата му голяма,като никой не му чете книжките Ко да прави човрка,или му е къса чурката затова тъй приказва
  • 8 Магаре в кола

    6 0 Отговор
    А кой харесва обратни?И кучетата бягат от тях,усещат им нечистоплътността всякак!Но се мислят за хора и са навсякъде!Троскоти....!!!!!

    Коментиран от #16

  • 9 Леле

    14 3 Отговор
    Прав е ! Евроатлантическите ценности, феминизма, измисления сексизъм, лезбопедерастията и подобни завоевания на демокрацията видоизмениха бялата жена в безполово истерично създание !
  • 10 Лулу

    1 5 Отговор
    Моа ,ти на колко си?Ако видиш мадам ,ще се влюбиш в нея до полуда, не си виждал такава страстна,,жена,,!!!!!Еталон за ,,жина,,!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Ще те изпедераси за цял живот!

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Лулу":

    Не отивай при мадам и е стара,пошегувах се,че е ,,хубав,,!
  • 12 не се извинявай баце

    12 2 Отговор
    Не изкривявайте думите на човека, казва "Белите западни жени" !!!! Ключовата дума е "западни", нали се сещате и трябва да ви кажа, че е абсолютно прав! Който си е имал работа със западноевропейки знае зе какво иде реч, а който не е и не вярва да пробва и бързо ще схване !
  • 13 Мишо Бирата

    10 4 Отговор
    Жена на 50 става само да бута бебешка количка ... на щерка си !
    Демек млада баба !!!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Така е

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "Мишо Бирата":

    А мъж на 50 и за това не става.

    Коментиран от #17, #24

  • 16 Да ви кажем една истина!

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Магаре в кола":

    Я мразим мадам Злата за много работи,нема ги изреждам ,оти отивам да си търсим млад любовник,изпълнявам на Мис заръките,все пак!Мразя,оти приятеля ми от детството го ,,изпедераси,,по свой тертип,най долния,този грях е най големия за нея!Не зная как да говоря за мадам в мъжки род ли в женски род ли!?Човекът дотолкова го е побъркала,ще иде в лечебница за душевно болни!Ще я гоня до дупка,дорде е жива!Дано скоро да е!!!!!
  • 17 Мишо Бирата

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    Не се сдържах и затова ще те апострофитам приятелю !
    Да ! Мъжът на 50 вече няма никакви нужди (освен да ходи за риба и да се любува на златните си години) , жената има нужда на всяка възраст от мъж и спонсор * (в един по-широк смисъл)! И жалка гледка е жена на 50+ опитвайки да уповава на отдаван исфирясалата си "сескуалност"
  • 18 Емил

    2 2 Отговор
    Емил Кво да прави човека - пада си софтсодомит-доста си ограничен и умствено и интелектуално
  • 19 Алфа Ромео

    5 2 Отговор
    Съгласен съм, белите европейски жени са станали непоносими, вече не излъчват женственост и топлота, като касови апарати със крака са.
  • 20 До коментар 17

    2 1 Отговор
    Защо мислиш ,че ти не си изфирясал,първо си оправи грамотността и тогава претендирай,но за какво да претендирал,като си един троскот...!Митич,вярата е за теб и си за дълбоко съжаление,че имаш на очите 10 диоптъра очила....!!!!Но ,не те съжалявам,а те презирам. ..!!!!!Защото си унизен от такъв изрод,без капка култура и срам!Няма откъде да получи култура ...!Радвай му се на гнусотиите и мисли за жените с пренебрежение!Само се радвам за това,че не съм между тях,защото щях да се намразя повече,отколкото Моа, мрази50+!
  • 21 Няма проблем

    2 0 Отговор
    Споко, и ние не го понасяме. Дърт. Грозен. Арогантен. Но, мерси боку.
  • 22 Красивата Павлета

    2 0 Отговор
    ,,Аз дишам ,работя ,живея и стихове пиша,тъй както умея,,.. !Никой не може да бъде ,като нашите велики поети и писатели,защото те са мислили с век напред,велики умове и никой няма право да се идеализира с тях,става въпрос от нас съвременниците,душите ни са мръсни и лъжливи,естествено не на всички,за да не обидя някой честен човек!Боли ме от нечестни твари и затова отново ме удари малката частичка муза. .. !Не мога да бъда по подробна,няма да ми олекне от това... !Извинявам се на автора отново.. !Светът е на лошите хора...!!!
  • 23 Емигрант в Нететал

    3 1 Отговор
    Емигрирах в Дойчланд,имал сьм си вземане -даване с немкини. Абе мьжа трябва да ходи на работа,Сьбота и Неделя да поддьржа градината,и жената му ,,дава'' в Четвьртьк,тя разполага с парата в кьщата. Това да си седне след работа на приготвена салатка с ракийка,пьк да се пойнтересува какво са правили децата в училище,няма братче. Мойта бившата имаше сестра на 15 години,че тя повече беше навьн с приятели отколкото вкьщи с техните. Момичето на 28 години,не можеше да направи един омлет,бе ?!? А има вече и такива,,модерни'' бьлгарки, ама тях си ги лекувам. Сега сьм с една срьбкиня дето от малка е тука,нещата вьрвят засега приказно. Имаме много общи виждания за живота, и е много чистопльтна. Салатките ги прави, а е само на 25 ,засега е както викат ,сьрбите прелепа,ай со здраве!
  • 24 Bubbles

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    Те затова и 15 годишните кифлета вече търчат за чичковци над 40...
    Лошото е че тоя начин на живот ги съсипва и като станат на 25 вече не приличат на нищо.