Last news in Fakti

11 Януари, 2019 10:27 2 588 17

САЩ все пак ще се изтеглят от Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • пентагон-
  • джон болтън-
  • ислямска държава

Пентагонът продължава с плановете на Тръмп въпреки споровете с Турция заради кюрдите

САЩ все пак ще се изтеглят от Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американските военни придвижват напред плановете за изтегляне на всички войски от Сирия съгласно решението на Белия дом от декември, въпреки че разногласията между САЩ и Турция изглежда ще забавят изтеглянето, съобщи The Wall Street Journal, като се позова на източници от Пентагона.

Вестникът припомня, че по-рано тази седмица президентският съветник по националната сигурност Джон Болтън е уточнил, че американският контингент няма да напусне Сирия, докато Турция не обещае да не напада кюрдските съюзници на САЩ. С това Болтън предизвика смут при посещението си в Анкара и обърка плановете за изтеглянето.

Според източниците на медията Пентагонът не е получавал никакви нови указания и докато това не стане, плановете по изтеглянето ще бъдат изпълнявани.

В региона даже са изпратени допълнителни американски сили, включително стотици морски пехотинци, кораби и авиация с цел гарантиране сигурността на изтегляния персонал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    11 3 Отговор
    началото на края на една империя

    Коментиран от #2

  • 2 Наблюдател

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    Поне три месеца ще има напоителни материали по темата "Изтеглят се , не се изтеглят" и най-различни вариации около нея. Целта е такива умници като теб ще си упражняват красноречието.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Перър

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Изтеглят се защото няма какво да правят там. Те вече са преразпределени сверите на влияние. А глупаци като теб само си мислят че изтеглянето на една армия е за 2 дена. не 3 може и 6 месеца да им трябват

    Коментиран от #9

  • 4 ivan4o

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Британските войници почнаха да зават фира, скоро кът почнат на сащ .пхаха

    Коментиран от #11

  • 5 ВАШ ЕРДО

    11 1 Отговор
    Е как няма да бягат? Той бай Ердо вече навлезе с командосите си от всякъде не офицялно.
    Те са на мушка вече, кой бегал бегал .
    Пред пушилка и буря е всичко , тук теренът е равен като на длан.
    И всичко много бързо ще приключи

    Коментиран от #6

  • 6 Пираня

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "ВАШ ЕРДО":

    Е той това казва и Тръмп!!!!! Терена не позволява да се крием в бази и укрепления нашите ракети и без това могат да дойдат от където не очаквате, небето и морето наоколо е наше. ФСА се видя че не стават за нищо, кой ще си даде момчетата за пушечно месо???
  • 7 koпа

    12 3 Отговор
    Тия кравари сам на себе си противоречат сутрен се изтегляме, обед несме решили да се отегляме, вечер изтегляме се но незнам си какво, преди да си легнат заслужихми си името "кравари мошенници" много сме горди.

    Коментиран от #12

  • 8 Български турчин

    11 5 Отговор
    Крайно време беше. Доброволните отряди тръгнаха. Тръгва и 30000аскер,50танка, оръдия. Президента Ердоган няма намерения да завзема територий. Само ще овършеят терористите и ще настъпи демокрация като в Африн. Ние сме съюзници. Да пожелаем успех.

    Коментиран от #10

  • 9 Наблюдател

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Перър":

    Има още вагнеровци за трепане, как да нямат работа, умнико?
  • 10 Пираня

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Български турчин":

    Да доброволният отряд(ФСА) тръгна, но от Идлиб и то наакан. Кой иска да си даде момчетата да отидат при вагнеровци??? Пожелаваме успех на Асад да възвърне светската си държава.
  • 11 Наблюдател

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "ivan4o":

    Руската фира защо е засекретена бе отворко? Само от ванеровците преди година заминаха 314 ГРУЗ 200 за матушката.. Официално обявените са над 120. Неофициално са над 1200.
  • 12 Наблюдател

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "koпа":

    Краварите също като блядовете, защо се чудиш? Нали джуджето три пъти обяви , че ИД е победена и на два пъти каза, че извежда войските от сирия.

    Коментиран от #13

  • 13 Пираня

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    ИД е победена но не и джихадистите. Същото казват и сега УСА какво не е ясно???
  • 14 лошо

    6 3 Отговор
    САЩ се готвят за нова агресия,убийства и грабеж в Сирия Русия и Иран им попречиха да ограбят страната и сега те се насочват към Венецуела и нефта там...
  • 15 Тука има тука няма

    2 0 Отговор
    Нали щяха да излизат от нато.
  • 16 cactus

    4 2 Отговор
    Всички народи се борят да се отличават в образованието, изкуствата, науката и спорта. Турците, за разлика от всички останали, треперят да не се отклоняват от първото място в света на убийства на жени, промишлени инциденти, лишаване от свобода на журналисти и интелектуалци. Покойният журналист, Четин Алтан, многократно е повтарял в статиите си, че предложението на неговите сънародници в световната история само украсява страниците на варварството.
  • 17 ufufu

    2 2 Отговор
    Страх ги е от Доганя Хамериканците....
    А уж големи юнаци, а все задна дават като стане напечено...if