Last news in Fakti

11 Януари, 2019 12:49 2 002 30

Корнелия Нинова: Ще разрушим статуквото на ГЕРБ

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • парламент

Тези дни чухме най-тежките думи и то не от политици, не от нас, които традиционно спорим, а от българската икономика и фирми

Корнелия Нинова: Ще разрушим статуквото на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

“Всяка нова година свързваме с надеждата за нещо ново, за нещо по-добро. За нас от БСП за България 2019 г. ще сложи край на статуквото и начало на промяната в България и в Европа.” Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по-рано днес от парламентарната трибуна в началото на новата парламентарна сесия.

“Минаха само 10 дни от началото на тази нова година, но те показаха нестабилност, несигурност, растяща бедност, погазване на сигурността и правовата държава, корупция, некадърност в управлението на външната и вътрешната политика, което доведе вътрешната до хаос, а във външната само за 10 дни ни въведе в два международни скандала. Растящата бедност през тези 10 дни се прояви заради икономически необоснованото и нелогичното увеличение на вода, ток и парно, които изправят хиляди семейства пред невъзможност да оцелеят през зимата. Стигна се до там в 21 век във Велико Търново, например, българи да се отказват от топлата вода като услуга, просто защото не могат да си в платят. Български фирми започват да фалират и уволняват работници заради неимоверния скок в цената на промишления ток”, каза Нинова.

“Тези дни чухме най-тежките думи и то не от политици, не от нас, които традиционно спорим, а от българската икономика и фирми, като председателят на една от най-големите работодателски организации заяви публично - “Положението в България е като на война - нуждаем се от извънредни мерки.”. Докато хиляди български семейства трудно си плащат ежедневните сметки, докато бяха поздравени за Коледа с високи цени, пет фирми получиха огромен коледен подарък -1 млрд. 350 млн. за строителство на магистрали. Те са необходими на България и Европа, разбира се. Но тук тези пари се раздадоха извън закона, извън правила, без обществени поръчки, без конкурс или търг. При това на фирми срещу които текат разследвания за злоупотреби със средства”, допълни лидерът на червените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оппа

    21 2 Отговор
    Само със смяна на системата!!! Никой не ви вярва вече!
  • 2 Статуквото

    14 4 Отговор
    Ще разрушим статуквото!
  • 3 пешо

    25 11 Отговор
    На Курнеля и дайте нещо да разруши, такава сила има в нея!

    Коментиран от #15

  • 4 пешо

    8 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Всяка нова година свързваме с надеждата за нещо ново, за нещо по-добро. За нас от БСП за България 2019 г. ще сложи край на статуквото и начало на промяната в България и в Европа.”
    Ето това наричам аз велики слова!
  • 5 Vojda

    15 9 Отговор
    Ще спрат едните, ще почнат другите. На това му се вика клатене до припадък. Глъв народ слаба държава.
  • 6 гладен пенсионер

    21 9 Отговор
    тази другарка много огрухана Тази шия не е от туршия Да каже на бедния гладен народ как ги прави тези работи
  • 7 Истина

    15 19 Отговор
    Управлението на ГЕРБ съсипа държавата!!!!
  • 8 гост

    19 8 Отговор
    И кое статукво? Това на ГЕРБ ще го заменят, с това на БСП и ДПС. Много бързо забравихте как Станишев и Местан се прегръщаха и целуваха на "Орлов мост", след 500 години турско робство, само и само да са във властта /лапачката/. Предпочитам сегашното статукво.
  • 9 бпедсс

    17 7 Отговор
    Както навремето червените боклуци разрушиха църквата "Света Неделя".По заповед от москва естествено.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Емил

    18 6 Отговор
    Те, комунистите русофилистици са царе на разрушаването, ама трябва някой след това да съгражда!

    Коментиран от #14

  • 12 смърт на комунизма

    14 7 Отговор
    смърт на комунизма !
  • 13 onq s konq

    13 3 Отговор
    Бе то хубо че идка да разруши статуквото,ама не казва от къде ще вземе пари за ново.Явно от увеличение на данъците евентуално...
  • 14 антрашпиц

    12 6 Отговор

    До коментар #11 от "Емил":

    Дано да не чакаме ти да съграждаш нещо
  • 15 Кръст

    17 9 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    БСП е доказано по-голямото зло. Спомнете си колко пъти идваха на власт и те. И какво направиха отговорните другари от столетницата? От Огнян Дойнов през Луканов и мутренските структури до свинаря Гергов? Провалиха България. Окрадоха България. Разсипаха България. Винаги избирате престъпници с някаква овча надежда говежда. И после почва ПлюенетО о-став-ка о-став-ка! Толкова ли не разбрахте че БСП+ДПС са паразити като ГЕРБ?! Разликата е че БСП+ДПС е тежката партийна номенклатура + държавна сигурност, а ГЕРБ са простаците които се навъртаха около кокала. Какъв народ сте вие да избирате едни и същи престъпници със собствените си ръце пак да ги качвате на власт?! Толкова ли нямате гръбнак и мозък да си създадете управляващ елит който работи за вас хората, за доброто на тази страна?

    Коментиран от #17

  • 16 Другар

    15 2 Отговор
    Алооо,пролетарката от село Крушовица,България и Европа ще ги реформирате,а Американците,така не реформирани ли ще ги оставите или просто ги забрави,другарко Техноимпексова?
  • 17 ОЛЕ МАЛЕ

    15 3 Отговор

    До коментар #15 от "Кръст":

    По-голямо заразно ЗЛО от БСП, никога не е пълзяло на тая ПЛАНЕТА !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Е добре

    13 2 Отговор
    Няма такова нагло същество бе ! Господ да ви накаже, безверници ! Съсипахте държавата !
  • 20 Антисоциалист

    8 2 Отговор
    Господа, г-жа Нинова, както и много оскъдно образовани люде, сглобява нелепи изречения от непознати й чуждици - думи и изрази, за да се представи за по-умна отколкото е. Такива люде нито могат да са умни, нито са! Чуждопелтеченото е необорим признак за нисък и низък ум. Г-жата дърдори за унищожаване на статуквото, но не знае латински, не знае и не разбира тази чуждица. Латинският израз "status quo ante bellum" означава "състоянието, преди войната", а съкратен до "status quo" означава "естественото състояние", а в Оксфодският речник се тълкува като "нормалното" състояние. Какво тогава твърдят соц-чудопелтеците? В какво състояние искат да върнат България и народа ни? Преди коя война - по пълния латински израз? Или по съкратения - в неестествено състояние? Или в ненормално? Да, точно това искат и то е нестествено и ненормално! в В днешно време под тяхно управление състоянието на България ще е неестествено и ненормално, както вече беше преди. Доказвам това с най-малко трите държавни фалита причинени от управничеството на Живковото БКП - с диктатурата й НАД пролетариата, и с най-малко трите държавни фалита причинени от БСП и Симеон Самозванец! Нека г-жа Лъжа чуждопелтечи! Сега не е времето на БКП и на диктатурата й над всички граждани. Всеки може в Интернет да провери всяко чуждополтечене и на латински да е! и да разбере, че тъпо лъжат, и че соцчуждопелтеците ни знаят, ни разбират какво приказват! Дърдорят басни, "Стари басни...!" поред Ленин. Но те и него не
  • 21 чичо

    10 0 Отговор
    Нинова,вашето статукво го търпяхме повече от половин век.То ни докара до тук.
  • 22 Вдигнете високо знамената

    0 6 Отговор
    Добре я запомнете тази дама социалистка. Тя е нощния кошмар на Герб.
  • 23 Политолог

    8 0 Отговор
    Другарко Корнелия, преди да предприемете революционни мерки, доведете сина си от Вашингтон и го изпратете в москва
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    "За нас 2019 ще сложи край на статуквото и начало на промяната в България и Европа..." ------------------------- Стига с тази промяна!!! Курнелия, като иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои. От комунисти, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за РАЗВИТИЕ трябва акъл и бачкане.
  • 25 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЕДНА -НАД МИЛИЯРДНА ДЪРЖАВА СЕ ОБЯВЯВА В ЗАЩИТА И ПОДКРЕПА НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА / ТАМ КРАВАТА Е СВЕЩЕННА / !!! НАШИТЕ НА ВЛАСТ СЕ ЗАЩИТАВАТ С ТВЪРДЕНИЕТО ,ЧЕ ТОВА Е КРАВА СТРЪВНИЦА !!! ГАНДИЙЦИТЕ /ВЕЛИКИ КОМПЮТЪРДЖИИ / НЕ ПРИЕМАТ И НЕ СА СИГУРНИ ,ЧЕ ТЯ НЕ ДАВА МЛЯКО !?!?!?
  • 26 КурНЕлия

    4 2 Отговор
    ДА, гласувайте за БСП и ще получите ДПС, Старата песен на нов глас. ф
  • 27 Повръщащия

    2 1 Отговор
    Тая и дай все нещо да събаря и руши.
    То комуняга друго може ли?
  • 28 възмутен

    1 1 Отговор
    Дай Боже да е по-скоро! УСПЕХ!
  • 29 Фори Светулката

    1 0 Отговор
    Между 1997 и 2005 г. Нинова е изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. Успява да приватизира Техноимпекс ... Демек поглъща го като бонбонче Линд ... И сега на Визията за България тя е със Синьото елече отдавайки почест на '' Командира" Е как да не и се вижда розово бъдещето на България със такъв голям залък в устата. . .Министърът на икономиката и енергетиката Жотев по онова време твърди, че премиерът Костов лично му е спуснал кандидатурата на Нинова за приватизацията. Да си споним и скандали със Вальо Топлото Според събрани от прокуратурата със СРС записи, Нинова е въздействала на следователката Шарланджиева да „пази“ бизнесмена Красимир Георгиев (Фронтиер) от наказателно преследване по делото „Топлофикация“. Фронтиер е състудент на тогавашния министър на икономиката и енергетиката – Румен Овчаров и бивш съдружник на съпругата му, както и участник в едноименен олигархичен кръг, свързан с енергетиката и гравитиращ около БСП... Та със протекцията на Госпожа Нинова се покриват и скандалите със Топлофикация София . Овчаров също е замесен но всичко се подрежда както трябва и милионите на Вальо Топлото намерени от прокуратурата потъват отново , вината също. И сега Визия за България...
  • 30 ОХООООО

    0 0 Отговор
    Бутайте. Рушете, можете го. Като погледне човек символа на "комунизма" ви "Бузлуджа" Веднага му става ясно какви интереси имате и какво очаква България ! Сега подмолно рушите а после !?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове