11 Януари, 2019 22:00 2 755 9

На тон легален коноп хващат по тон незаконен

  • коноп-
  • канабис

Значително по-слаби са били резултатите в началото на годината

На тон легален коноп хващат по тон незаконен - 1
Снимка: БГНЕС

На тон легално отглеждан коноп у нас се залавят още толкова отгледан незаконно, научи в. „Монитор".

По данни на земеделското министерство у нас само 18 земеделски стопани са получили разрешение да отглеждат влакнодаен коноп върху площ от 4034 дка. Основно културата се гледа легално в Софийско, Пернишко и Монтанско. Според експертите от аграрното ведомство от декар в зависимост от сорта, посевната норма и прилаганата технология на отглеждане, могат да се добият от 30 до 50 кг сушен цвят.

Приемайки средно по 40 кг реколта от декар излиза, че общото ни производството е малко над 161 тона. По информация от МВР, предоставена за „Монитор", за миналата година на наша територия са били заловени 110 т нелегален канабис. Най-силните месеци на вътрешното ведомство в борбата с незаконния опиат са били август и септември. Тогава съответно са хванати 86 759 килограма и 18 770 килограма.

Значително по-слаби са били резултатите в началото на годината, когато през януари са спипани едва 2 килограма канабис, през февруари 8 килограма, а март и април по 1 килограм. В началото на лятото са били конфискувани малко над тон. Това е станало през май, юни и юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студент

    17 1 Отговор
    Аз доколкото разбрах това , което се отглежда легално е без опияняващата съставка , защо ги поставят под общ знаменател с нелегалното не знам

    Коментиран от #2

  • 2 Простий

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Студент":

    Що, щото тука темата за тревата изобщо не се пррдоставя на обществото по правил ия начин. Боко е казал, тука дрогата табу. Наркотиците носят многооо, повече от източване европара.
  • 3 Канап

    11 1 Отговор
    Сухият режим в Америка,създаде мафията Всякакви други коментари за легализация на леката дрога,ще ощети единствено и само политиците.
  • 4 аршинолог

    4 0 Отговор
    Румъния е производител на коноп номер 1 в Европа и 2 в света. Огромна промишленост - платове, въжета, семена, протеин, масло...
  • 5 Равносметка

    8 0 Отговор
    Вредата от пушенето на марихуана в сравнение със смъртността вследствие злоупотреба със спиртни напитки и пушене на тютюневи изделия е неизмеримо по-малка ! Няма умрели от пушене на трева ! В голяма част от мюсулманския свят алкохола е забранен ! Защо не се забрани и у нас ?! По- безвредно би било хората да се друсат с трева вместо да умират от рак на белите дробове и цироза ! Отговора е прост ! Марихуаната е перо в бюджета на мафията ! Ако се легализира перото ще отлети ! Само за сведение , непушач съм и пия само бира от дъжд на вятър , а наркотици не съм виждал никога и нямам интерес да опитвам .
  • 6 487

    2 0 Отговор
    МИЖАЙ ДА ТА ЛЪЖА Е РАОТАТА ПОВЕЧЕ ДЖУМБИШ СА ПРОДАВА ОТКЛКОТО ЛЯБ>> ТАЙЧЕ ХИЧ НИ Е ИМ ВЯРВАЙТЕ :D едно кило във Варна е близко 7к сами си напрайте смектата :D пък да сеят домати краставици не могат... ши ми ядът./...
  • 7 Гост

    2 2 Отговор
    Много тъпа , безсмислена и подвеждаща статия .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.