11 Януари, 2019 12:20 18 853 6

Клиент загуби 4.6 млн. USD капаро от един имот

  • хонг конг-
  • капаро-
  • къща-
  • купувач

Цените в Хонг Конг ще спаднат с 15% през 2019-а

Клиент загуби 4.6 млн. USD капаро от един имот - 1
Снимка: Shutterstock

Купувач на къща с три стаи, басейн и частна градина в един от най-престижните квартали на Хонг Конг загуби 4.6 млн. USD капаро, тъй като сделката пропадна. Това става 10 дни след като мистериозният купувач се е съгласил да придобие имота.

Клиентът сам се е отказал от сделката, въпреки огромната сума капаро. „Това определено не е добър сигнал за пазара на недвижими имоти”, коментират брокери и припомнят, че през 2018 г. аналогичен имот е бил продаден срещу 1.4 млрд. хонконгски долара, което го е направило най-скъпо търгувания имот за миналата година.

Средата на 2018-а беше повратна за пазара на недвижими имоти в Хонг Конг. Дотогава цените в сектора непрекъснато растяха и го превърнаха в мястото с най-скъпи имоти в Азия. Несигурността около търговските отношения между САЩ и Китай, нестабилният фондов пазар и нарастващата цена на заемите доведоха до спад от 8% на цената на квадратен метър жилищна площ от август до декември 2018 г. В средносрочен план, през следващите 5 години цените на имотите в Хонг Конг ще поевтинеят с 30%, като само за 2019-а обезценяването ще е в рамките на 15%, прогнозират от Саріtаl Есоnоmісѕ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    7 2 Отговор
    Страсти човешки!
  • 2 хитро

    23 12 Отговор
    Хитро, сега ще срути цената на имота с тази "реклама" и ще го купи на доста по ниска цена, така че ще си избие "загубата" и дори ще е на + ! Това си е висш пилотаж за бизнесмени с топки! За герберасти не важи !

    Коментиран от #6

  • 3 Пешо ортопеда

    12 2 Отговор
    Пари като шума, на кой му пука :)

    Коментиран от #4

  • 4 Йосип Броз Тито

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо ортопеда":

    Пука му, на който ги няма...
  • 5 Касандра

    7 0 Отговор
    Хонг Конг е далеч, но балонът в БГ като се спука,може и 20% надолу да са малко...
  • 6 РЗС

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "хитро":

    и кое му е хитрото, не стига, че само глупости си написал, но и 22ма такива още като теб без капка маркетингово образование са ти харесали глупостите. Никъде не се споменава точния имот, нито пък ще му падне цената. Единственото, което ще стане е прибралите депозита да не вярват на късмета си с тия близо 5 милиона пари за нищо.