12 Януари, 2019 11:30 13 095 6

IKEA пуска достъпни "умни" щори

  • ikea-
  • умни щори

С идеята за достъпни "умни" решения във всеки дом IKEA пусна на пазара интересно устройство, задвижващо щорите на прозорците. Търговската верига използва фирмената система за многозарядни акумулатори, а автоматичните завеси са два модела - KADRILJ и FYRTUR.

Първият пропуска повече светлина, а вторият напълно ограничава попадането на светлина в дома. Управлението на "умните" щори може да става и посредством гласовите помощници Google Assistant и Alexa от Amazon. Двата модела щори се предлагат на цена от $125 и $136, съответно, като все още не са ясни цените за България. Вижте как действат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Инхотеп

    9 2 Отговор
    Изчезвай ве мошенник
  • 3 qwerty

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Filomena12":

    Kato ти чета писанията предполагам, че работиш онлайн пред някоя камера и не нми се мисли какви ги вършиш пред нея.
  • 4 гост

    15 0 Отговор
    Същата работа върши да си ги пуснеш с въженце и да дадеш 36долара за тях, без да съсипваш околната среда с батерия, пластмаса и др. Разбирам да е със сензор за светлина и да се регулира сама от това дали има слънце или не, но това не е случая, а и тогава има риск постоянно да играе ако няма накакъв добре написан алгоритъм за работа.
    Не се замислят хората, че всяко нещо с батерии отнема от движението на човек, от здравето му един вид, и изразходва напълно ненужно енергиен ресурс.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Марин

    1 0 Отговор
    Е то умни щори се предлагат от доста време в България. Каква е таз новина? Демек сега са пуснали умни щори за пръв път?
    Аз миналата година си инсталирах електрически ролетни щори от Съни Блинд управлявани с дистанционно или от телефона.
    Даже ми казаха, че към устройството - някво като рутер, може да се закачат и други уреди от домакинството.