Last news in Fakti

11 Януари, 2019 17:33 7 458 61

Спасяването на ефрейтор Димов - мисия невъзможна

  • ефрейтор димов-
  • войводиново
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И аз, подобно на мнозина, реагирах първосигнално, когато научих, че двама неграмотни цигани са пребили един командос и си казах: Как е възможно, какъв командос е тоя, да се остави на двама мутанти да го съсипят?

Но понеже съм проклет и обичам да си задавам въпроси в различни хипотези, второто което си помислих е какво би станало с командоса, ако той беше смачкал циганите. Най-напред той щеше да бъде отстранен от служба. Вероятно щяха да го арестуват за 72 часа или по военните устави за много повече часове и дни.

Ефрейторът щеше да изпише една кофа мастило, за да обяснява действията са ни началниците си, които щяха да се гънат и да пълзят пред разни правозащитници, ромски лидери и пр. индивиди с неизяснен характер на дейността си. Твърде вероятно би било ефрейторът да бъде изправен пред съда с обвинение, че е превишил правата си и е злоупотребил със специалните си умения. Дори и да допуснем, че го оправдаят, животът на ефрейтора щеше да се обърне със 180 градуса и с главата надолу.

А ефрейторът има жена и дете. Какво би станало с тях, не се наемам да гадая. Не знам каква е месечната заплата на ефрейтора, но едва ли е достатъчно голяма, за да бъде клиент на мощна адвокатска кантора и мастити адвокати, които биха защитили правата му.

Всичко това е възможно поради една единствена причина: В България царят хаос и беззаконие, продукт на неадекватно и злонамерено управление. По тая причина няма ред, няма закони, няма общество. Или по-скоро има общество, но то е безнадеждно и неизлечимо болно. Може да се каже още много, но няма смисъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    84 35 Отговор
    Типично робско мислене, сега ще ме съдят после това после онова! Никой не казвал че ще трябва да им вади зъби и очи. Като те е страх да не те съдят се остави тогава да те бият и е........ и най важното недей да се оплакваш!
  • 2 Емил

    34 60 Отговор
    Хайде-е-е, командосчето си намери адвокат! А бе, Любчо, той щом няма рефлекси за защита, а трябва да мисли какво да направи, ще е първият убит при реална обстановка!

    Коментиран от #11, #57

  • 3 Гост

    91 3 Отговор
    Така е, но нека авторът си представи, че не дай Боже, военнослужещият бе починал или останал траен инвалид?! Дали би бил също толкова полезен за семейството си?! По-добре кофа мастило, но жив и здрав, вместо в гроба или в инвалидна количка или на легло доживот! И не е прав, че няма закони! Закони има, но няма "мъже с топки", които да ги отстояват - прокурори, съдии, включително висшестоящите военни!
  • 4 ММА

    64 4 Отговор
    Не се е оставил умишлено. Просто е загубил мача. Дай ми ги на вмене тия. Където ударя чупя.

    Коментиран от #7

  • 5 И аз

    81 11 Отговор
    Твърдя същото. Ако ефрейтора ги беше пребил до безсъзнание, както те направиха с него. Той в моментна щеше да е дисциплинарно наказан или по вероятно уволнен и край с кариерата му, а после от Български Хелзински комитет и Евророма, щяха да го съдят до дупка.
  • 6 БОБИ КОЧА

    85 2 Отговор
    Много точна статия, нито така, нито онака! Каквото и да направи момчето все му е вътре! Просто нещастно стечение на обстоятелствата, имало е да става, както казват старите хора! П.С.Желая му бързо оздравяване!
  • 7 Емил

    23 9 Отговор

    До коментар #4 от "ММА":

    И тоя ги е приказвал като теб! Хората, дето го могат - го правят. Другото е празни приказки! Колко крайници (без твойте) си счупил досега? Сигурно на десетин самуна ляб, кога си немал нож!

    Коментиран от #58

  • 8 Левски

    27 8 Отговор
    Бъдете хира най - накрая бе, стига с това мишкуване! Е заради такива кати тоя страхлувец написал това гире България беше 500г под робство! Преклонена главица сабя не я сече!
  • 9 гост шофер

    49 4 Отговор
    Коментатора е прав че ако се защитиш ще те съдят.Държавата(управляващите) и е добре да живеем в страх,болести и недоимък—така по лесно се държи населението на кайшка.
  • 10 Джудже

    84 0 Отговор
    Според мен идеята на статията е , че циганите са безнаказани, защото има много организации, които се грижат за техните права, а няма инстиъуции, които да ги накарат да си изпълняват задълженията. При българите е тоно обратното, те имат предимно задължения, но не и права.
  • 11 Иво

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Е бре , Емилчо , сега ще трябва да гледам през час през прозореца - каква е РЕАЛНАТА обстановка в момента - да не ме изненада нещо ...! Сигур` и вечер тряб`а да ставам пак за това !Ти като кензаш / не тук в сайта, а в тоалетната чиния / - и ти ли се съобразяваш с " реалната обстановка "!Много реалисти се навъдихте, бе ?! Ами мога да ви пожелая - на всички отворковци и биячи - дано поне веднъж в живота ви се случи някоя реална обстановка, че да ви питам нещо тогава !Не питам сега, защото виждам тъпоумието ви, дано след това нещо малко ви просветне в празните тикви !
  • 12 Аааааа

    54 2 Отговор
    Абе вие четете ли свидетелите кво казват?! Двама са ЗАДЪРЖАНИТЕ, ДЕСЕТИНА още са го били. За тва се изнесоха всичките от гетото, да не ги задържат и ОСТАНАЛИТЕ. Къв командос, кви пет лева - сам срещу 12 скота и Рамбо ще се озори.
  • 13 НКВД

    27 9 Отговор
    Това са глупости! Ако те нападнат имаш право на самозащита! Що пишете тъпотии? Превилване правата на неизбежната самоотбрана е ако вие сте били например с нож или др. оръжие а той с голи ръце! В закона пише че отбраната(защитата) трябва да бъде адекватна на нападението! Е и като ти пуснат 24 часа какво? Когато са повече от 1 лице имаш право и на оръжие още повече когато си бил със семейството закона е по различен! Всичко опира до Сърце др. са оправданя за малодушие!

    Коментиран от #14

  • 14 Така е

    20 6 Отговор

    До коментар #13 от "НКВД":

    Прав си, ама кой да мисли! Много ме кефи пропагандата в статията - е ТАКА се насажда страх. "Ако се беше защитил, щеше тва и тва, и тва да се случи, ааа държавата е гадна и нелечима и край с нас, да се махаме!!!" Айде и аз да се пробвам така с хипотетичното мислене, пък вижте дали нещо не куца: "Ако се беше защитил, заради Макрон Франция щяха да ни обявят ембарго и да ни бомбардират! Извод: Французите са гадни! Да излезем от евросъюза!"

    Коментиран от #15

  • 15 НКВД

    30 0 Отговор

    До коментар #14 от "Така е":

    Да, трайте си да не ви осъдят! А както го наритаха ако бяха подхванали и жената и децата после? Имам бая истории за разправяне ама не е мястото тук! Поне си купете по един спрей за 5 лв. да не ви бият токова лесно! За напръсква със спрей ще ви осъдят условно не се плашете българиииии!

    Коментиран от #37

  • 16 Истината

    36 4 Отговор
    Защо си мисля,че истината старателно се прикрива от управляващата мафия ! А тя ,че командоса е бил нападнат от 15-на подивяли мангала ! Има свидетели за това !

    Коментиран от #17

  • 17 Шерлок Холмс

    10 16 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    15 станах чак като отиде Каракачанов там! Защо арестуваха само 2ма като били 15! Първо са го набили децата по късно идва групата от 20 ман...! Версията за 15 манги... е новата!
  • 18 Абе

    22 17 Отговор
    Хахаха !Абе четох статията и се смях!Дали си вярваш авторче се питам, че се е оставил да го бият, щото трябвало кофа цяла с мастило да изпише!??!Хаха ама верно ,за олигофрени и балъци ли ни мислиш!??? Истината е, че ако пиян-залян и неадекватен ми налети ,ще го бия до зори!!!Пък бил той и командос!!И ако това е елитният български войник,то Боже пази България!!!!Ако такъв се репче на малолетни циганчета,отнася шутове в главата от същите слаботелесни манговци,и после цяла армия за този некадърник се застъпва,то Боже дважди пази България!!! И ако в крайна сметка това са ни войниците,които никакъв морал не спазват,наскоро командос уби колега в любовен триъгълник,а този за щяло - нещяло скача на бой, и нямат никаква самодисциплина,то и Господ Българията не може да спаси!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Стига!

    12 7 Отговор
    Не може всеки на който му е криво да бие командос!

    Коментиран от #21

  • 21 Само питам

    7 10 Отговор

    До коментар #20 от "Стига!":

    А ,дали ще се оставиш пиян некадърник да те убие от бой, защото бил кУмандос???

    Коментиран от #38

  • 22 мафията си има държава

    19 0 Отговор
    ¨ В България царят хаос и беззаконие, продукт на неадекватно и злонамерено управление. По тая причина няма ред, няма закони, няма общество. Или по-скоро има общество, но то е безнадеждно и неизлечимо болно.¨ - Това наистина е най-краткото и най-точното описание на държавата ни. Но, моля ви, не бъркайте държавата с Родината. Макар и двете да се казват България, са съвсем различни неща!
  • 23 Доктор Охболи

    20 2 Отговор
    И какво предлагаш, драги ми авторе? Като дойдат да ме колят дома, да им отворя вратата любезно, да им дам точило да си наточат ножовете, да си сложа главата на масата и да ги поканя като преди това ги почерпя? С такива разсъждения след 20 години няма да остане жив българин в тая"държава".
  • 24 ТОЧКАТА

    11 6 Отговор
    ..МОЖЕ И ДА Е ПРАВ!!!Защото,,ВСЯКА ФОРМА НА ОТБРАНА,НЕ МОЖЕ!!!ДА ПРЕВИШАВА СИЛАТА НА АГРЕСИЯТА!!!,,...Те така пише в нашият Наказателен Кодекс....иТОВА отваря полето за ТЪЛКУВАНЕ на закона...НЕ ЗА ПРИЛАГАНЕТО МУ.
  • 25 Кумчо Вълчо

    13 2 Отговор
    Ами айде тогава да сваляме гащите и да се хващаме за големите пръсти.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кирил

    14 5 Отговор
    И военни и полиция,всичко е менте.що за командос,с две кльощави циганета не може да се оправи
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ю Кортес

    16 10 Отговор
    Тоя е срам за армията
  • 30 Хххха

    6 12 Отговор

    До коментар #28 от "Batushka":

    Хахахаха точно!Помляли са го от неинформираност !Ми от де да знаят,че въпросният пиян паралелепипед , е кОмандо/с/!!!!!Бих го помлял и аз ако се отваря ,! Вместо обаче такъв да го съдят военните,щели протест в махалата да правят!Утре обаче,аскерът от юг като дойде,с такива командоси,протест трябва в Анкара пред турския парламент да правят,!!!!! Като кипърци!!!
  • 31 Хххха

    4 7 Отговор

    До коментар #28 от "Batushka":

    Хахахаха точно!Помляли са го от неинформираност !Ми от де да знаят,че въпросният пиян паралелепипед , е кОмандо/с/!!!!!Бих го помлял и аз ако се отваря ,! Вместо обаче такъв да го съдят военните,щели протест в махалата да правят!Утре обаче,аскерът от юг като дойде,с такива командоси,протест трябва в Анкара пред турския парламент да правят,!!!!! Като кипърци!!!
  • 32 гост

    16 0 Отговор
    В 68 ма бригада е пълно с хора,на които не им е там мястото,но за съжаление няма читави кандидати.Миналата година приеха всички,които кандидатстваха
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хxxxa

    4 5 Отговор

    До коментар #35 от "охо бохо":

    Е как не ги оневинява?????? Значи трябва да се оставиш да те пребият/убият ли?????Ако с такъв се спречкам ,ще го смачкам!Буквално!Пиян,дрогиран,неадекватен,ще те бие????Ами ще те убие!Или ти него,Или той теб!Кво са то били циганетата, жалко ,че на пиян некадърник,гайлето ще берат!!!!
  • 37 антрашпиц

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "НКВД":

    Къв спрей ве брат?Имам една бухалка в колата и не прощавам на никой.Доста съм вършал с нея...

    Коментиран от #51

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Талант имаш човече,

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Batushka":

    Накара ме да се смея, със сълзи! И си прав!

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Кашчей

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "Талант имаш човече,":

    Гледай да не получиш някой инфаркт от смях, защото в тази сигуация няма нищо смешно. От бхк са ви раздали по някой лев да пишете лъжи и измами за да обърнете общественото мнение, но това, че ти небългарино хулиш и сам си поднасяш, няма да повлияе с нищо. Аллах види всичко!
  • 43 ММА

    6 2 Отговор
    Хора битува една митология че от два удара и кой знае какво ще се случи с човек. Да има такива случаи пада на главата си и от удара може да стане беля но в 99% от случаите нищо няма да му стане ако му вкараш една комбинация. Затова обаче трябва мисъл, трябва оттрениране. И друго искам да питам появи се информация че не са биле 2ма, в крайна сметка разбра ли се цялата случка???
  • 44 VIКIR

    6 4 Отговор
    Да по добре май бит и дори убит отколкото мъка за цел живот. Ще го емнат ВКР, военни следователи военни прокурори, месеци , години наред, никой не стой зад него, ще плаща на дебели адвокати, ще го емнат и "РОМА" и Хелзински и прочие НПО и няма на къде освен пак в гроба, за съжаление.
  • 45 А дали

    3 6 Отговор

    До коментар #41 от "патриотъ":

    трябва всички некадърници да защитим защото са българи?!!!!!Такива до тук ни докараха!А какво ли още ни чака, с българи гладни,агресивни пияници,????
  • 46 А ако ефрейторът просто беше трезвен

    6 2 Отговор
    А не пиян всичкото това нямаше да се случи.
  • 47 Хасан

    0 7 Отговор
    Човека е бил на мисия в Ирак ...и там е преживял стрес от арабите ..има травма ...вижда мургави и травмата се включва и им се репчи но уви ...има и такъв филм Рамбо
  • 48 Хасан

    2 4 Отговор
    Това е просто битов случай ..не трябва да се раздува много ..все пак ефрейтора е и съпруг,баща ,син и не трябва да му се натрапва

    Коментиран от #59

  • 49 Анонимен

    11 2 Отговор
    Стига сте плюли командоса.
    Един 50 килограма човек може да свали 150 килограма трениран. От винкела по-здраво няма.
    Ако нацелят някой без да очаква, в тиквата с брадва ако ще и супер мен да е,
    едва ли ще стане после!!!

    Коментиран от #60

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 5555

    1 5 Отговор

    До коментар #37 от "антрашпиц":

    Вие с бухалките и ланците....що не се скрийте някъде?Аман от "бабаити" и примати в тая държава.

    Коментиран от #56

  • 52 Пит

    2 4 Отговор
    Командос пиан бес униформа шофира и си мисли че е на боиното поле
  • 53 Океи

    1 2 Отговор
    Ако беше сас униформа щяха да остъпиат но пиан камикадзе
  • 54 Пепи

    3 2 Отговор
    На човека нищо му ниама тои си почиа уш пребит нищо му ниама криат го ще го видите чисто новсиеи само че
    е трезвен вече
  • 55 Morgoth

    5 1 Отговор
    Всички сте се фокусирали в това "Командос", а всъщност човека е снайперист. Тях ги учат да стрелят, а не на ръкопашен бой.
  • 56 антрашпиц

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "5555":

    Не съм с ланци,защото това е обида за мен.Обикновен семеен човек съм и имам бухалка в колата.Ако ме нападне някой,ще му отвърна без да се замисля много .Това е. На теб като ти харесва,ми да ти отупват прахта от гърбината и тва е .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 мма боец

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    ако имаш желание, и аз мога дати покажа как се чупят крака , както колегата е чупил .
  • 59 отчаян от живота в бьлгария

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    я ти и твоите сьбратя бегаите в турция защото става много напечено ,само такива като вас правите золуми турските цигани, това си вие вродено в крьвта , в всяка една дьржава има цигани но там така не правят като тука , вие като отидете в турция така ли се дьржите и там така коляте, бесите ,убивате,изнасилвате ,огравате ,или там не смее те от господин Ердоган ,неси стиска маи , това що е турчоляк от шумен ,разград ,исперих ,кьрджали и Хасково ;требе незабавно да се исели от бьлгария ,те за това нащте цигани немогат да живеят нормален живот и им хвьрляте петно ,да работят в дьводобива , при фермерите , озеленяването , в общинските и социялни програми дори и на автомивки ,и читотата , и да си плащат даньците и да живеят в законни построики , марш в турция и Кюрдистан тук не вие мястото в наща дьржава ,едно време за всеки циганин имаше работа позаводите ,и като си вземе накрая зплатата ,тои е доволен че чаветата ,ще са нахранени , и ще спят спокоино, а сега рият по кофите за боклук , но те донякьде не са виновни ,защото дьржавата не си е влезла в ролята си и да вземе незабавното решение на проблема , както другите дьржави на балканите , аз не ги защитавам щото циганина сие циганин но вкараш ли го в релсите да трьгне по правилния пьт и тои ще е добре ,краино време дьржавата да вземе някькво решение ,защото; ,още по лоши неща ще стават за напред.
  • 60 мма боец

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Анонимен":

    ако сте мьжкари трябва да се биеш с голи рьце ,жалко че сега ги няма спортните школи ,по джудо ,самбо,карате,борба,таикуондо и бокс ,народа не е оттрениран ,по боини искуства .
  • 61 очевидец

    2 0 Отговор
    престанете да пишете че е бил пиян човека не употребява