Last news in Fakti

11 Януари, 2019 20:50 2 658 10

Касови бонове на китайски в Бургас

  • касови бонове-
  • инспектори

Инспекторите засекли схемата да се прилагала в търговските обекти с китайски стоки

Касови бележки на китайски шокираха клиенти в Бургас. Клиентите обаче се оказаха данъчни под прикритие, съобщи бТВ.

Инспекторите засекли схемата да се прилагала в търговските обекти с китайски стоки. Служителите, които са азиатци работят повече от три години на това място. Издавали бележките от две устройства.

Проверяващите открили, че едно устройство принтира бележките и е свързано със стокова програма. С данъчните обаче бил свързан друг апарат. Така реализираният оборот остава „на тъмно” и се ощетява държавната хазна.

Китайските магазини ще бъдат затворени за две седмици. Данъчните ще извършат ревизия на обектите за пет години назад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    32 1 Отговор
    А от Агенция Митници ще коментират ли как тези стоки са стигнали без фактури до магазина?
  • 2 Е пак ли

    14 4 Отговор
    Абе в интерес на истината явно някой ги е светнал за това , тези са толкова праволинейни , че съм сигурен че в това има българска следа !
  • 3 Данъчен

    18 0 Отговор
    На английски език може, а на китайски не може!
    Чудно!

    Коментиран от #5

  • 4 Пиар

    15 0 Отговор
    Просто са станали жертва на пиар, данъчните са на хранилка в тези магазини. Какво се правят на ощипани трябва да разследват колегите си, които са им правили проверки преди това., Но това никога няма за стане. Просто евтин пиар.
  • 5 ХаХа

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Данъчен":

    За тебе е явно все едно. Английският ти е като китайския.

    Коментиран от #7

  • 6 до шибаняците от Гроб

    7 2 Отговор
    това са дългоочакваните китайски инвеститори на кмета митко николов от гроб.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СГС

    3 2 Отговор
    Ами и в Русе е същата работа бележката която ти я издават не е фискална и когато си поискаш касовия бон те гледат като отровени.
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Мой приятел внасяше стоки с контейнери от Япония, идват от митниците, представя всички документи с легализирани преводи и каквото е необходимо, митническите служители проверяват и не констатират никакви нарушения. След това шефът на екипа го привиква настрани и му обяснява, че единственото, което е необходимо, за да получи печат и подпис от него и да си продава стоката са 2500лв на контейнер, така му ги бил пресметнал, че хем търговеца има печалба, хем и митничаря ще е доволен. Търговецът има два варианта: или плаща подкуп на мазника, който по никакъв начин не изглежда криминогенен, и реализира малка печалба, или не плаща и остава без инвестираните средства в стоката, която няма да си получи. За повече контейнери правят отстъпка на 2х.лв на брой, колкото и струва логистиката и транспорта до България впрочем.
  • 10 ...

    0 0 Отговор
    И в китайските ресторанти е същото хайде започнете и там проверки МОЛЯ