13 Януари, 2019 15:57 1 876 3

Левски се разбра за голямо задължение

  • левски-
  • ейолфсон-
  • макаби хайфа-
  • задължение-
  • плащане-
  • разсрочка

"Сините" са успели да разсрочат плащането за Холмар Ейолфсон

Ръководството на Левски е направило постъпки да предоговори сделката по привличането на исландския защитник Холмар Ейолфсон от Макаби (Хайфа), пише „Тема Спорт“. По този начин на „Герена“ облекчават задълженията си, заради които бяха наказани от УЕФА за нарушения на финансовия феърплей и „сините“ са заплашените да не играят в евротурнирите за две години.

Левски откупи централния бранител от елитния израелски тим, след като през сезон 2017/2018 година той игра на “Герена” като преотстъпен. Сайтът sport1.maariv.co.il твърди, че Макаби е трябвало да получи накуп половин милион евро за правата на Ейолфсон според договора, подписан през юни 2018 година. Това явно не се е случило, защото в началото на тази година от Левски са отправили молба за предоговаряне на сделката и начина на плащане.

“Българите са поискали да се издължат по трансфера на три пъти и са получили утвърдителен отговор. Доколкото имаме информация, Макаби (Хайфа) е запазил 30% от евентуален бъдещ трансфер на играча”, се казва в материала.

28-годишният Ейолфсон е основен играч на Левски. Той се утвърди в титулярния състав и си спечели място в националния отбор на Исландия за световното първенство в Русия, но не записа участие.

Бранителят обаче получи тежка контузия в осминафинала за Купата на България срещу Черно море във Варна на 31 октомври. Исландецът скъса връзки и се наложи да бъде опериран в Барселона. Очаква се възстановяването му да отнеме шест месеца. В Левски не очакват той да се появи в игра до края на първенството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски във А окръжна

    5 4 Отговор
    Лъжат от Герена, както винаги!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Порно

    2 2 Отговор
    А данъците кога ще си платите ? Аз ако закъснея с ден - два, и ми пускат мейл със заплахата че следва принудително изпълнение. А тия богопомазаните , докога ?