Last news in Fakti

13 Януари, 2019 19:06 3 656 14

Спешна среща заради цените на индустриалния ток

  • индустриален ток-
  • чез-
  • евн-
  • енерго про

До 25 януари в трите електроразпределителни дружества ще текат проверки

Спешна среща заради цените на индустриалния ток - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ започват две спешни мерки за стабилизиране на цените на индустриалния ток, който се търгува на енергийната борса, съобщи Нова тв.

До 25 януари в трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, ЕВН, Енерго про ще текат проверки. Обект на проверка ще бъдат техническото състояние на съоръженията и електромерите. Целта е да се види дали компаниите доставят реалната услуга, за която потребителите плащат.

Ще се проверяват на случаен принцип електромерите както на битови, така и на бизнес потребители дали дават технически отклонения. МЕ и КЕВР ще проверят също лицензионната дейност на трите ЕРП-та.

Очаква се на 14 януари председателят на КЕВР Иван Иванов да свика на разговор ръководителите на трите ЕРП-та, шефовете на НЕК, АЕЦ „Козлодуй“, ТЕЦ „Марица Изток“ 2, НЕК, енергийната борса. На срещата се очаква да присъства и енергийният министър Теменужка Петкова, но не и реалните купувачи от бизнеса.

Ръководителите на дружествата ще обсъждат възможност да се доставят на борсата различни количества енергия във всички сегменти, не само в този „Ден напред“, заради който скочиха синдикатите, че цените се манипулират и заради това бяха регистрирани шокови изменения с 350% в рамките за ден през тази есен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 октопод по български

    48 5 Отговор
    Какви проверки? Нали е пазарна икономика? Нали искаха свободен пазар? Електромерите ли ще свалят цената на тока? В държавата на мафията, правилата на свободен пазар не важат. Същото е и с горивата! Същото е и със здравеопазването! Навсякъде управлява мафия!

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Миризлив пор

    40 1 Отговор
    Значи кога ревнат "наши хора" че им е скъпо и няма причини куп проверки, кога реве цялата държава че гражданската е с 30% нагоре ни обясняват "пазарна икономика не можем се меси"????
  • 3 Факт

    44 5 Отговор
    Срам е от герб! Срам ме е,че сме най- бедната страна в ЕС ! Срамувам се от политическата сган,която ни управлява ! Срам ме ,когато бб ни излага в чужбина! бб не е политик и държавник,а копие на Тодор Живков,комик ! Срам ,срам....ДОКОГА ?

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ужас

    32 0 Отговор
    Пазарна икономика е, когато има конкуренция, а не монопол!!! В България всичко е монопол, фирми определени от герб!
  • 6 бл.134 в Зап. парк

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "октопод по български":

    Нищо им няма на цените ; спокойно нашия пазар и бързо нарастващите доходи на населението могат да понесат още 200-300 процента.
    А при неконтролиран Брекзит , емиграция на британци в България , откриване на философския камък от българин , избирането на Ахмед Доган за президент и повече
  • 7 Ааааааааааааааааа

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Поне малко да приличаше на бай Тошо а той пълен некадърник
  • 8 КОЮ

    15 1 Отговор
    Няма как цената на тока да е като при бай Тошо , няма вече Бригадирско движение да стой фабрики за една купа супа ,че днес тиквоча да руши и граби ,няма вече другари и другарки дайте да дадем за родината , сега има пуснете СМС в помощ на тиквоча че заплатата не му стига да изкара месеца , пуснете смс че поредната циганка на 12 години е родила за трети път .Държавата в момента е като в дивия запад - набиране на капитали за опеделени наши хора след 50 години внуците им може и да почнат да градят нещо ако все още са на тази територия
  • 9 Мафия

    9 0 Отговор
    България е държава на мафията и монополите във всички сфери!!!!

    Коментиран от #14

  • 10 Изчакващ

    2 0 Отговор
    Е И ЕАКВО КАТО СЕ СРЕЩАТ СПЕШНО СРЕЩА!? НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НАКРАЯ ЩЕ ОСТАНАТ ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИТЕ ВЛАСТ ИМОЩИ. ТЕ И ЦЕНИТЕ НА ТОК ВОДА ХЛБ ОПРЕДЕЛЯТТ!!! НЕМОЖЕ НАГЛО Е ДА КАЗВАШ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ЗА КОЛКО ДА СИ ПРОДАВАТ СТОКОТА. ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ПРОДАВАЧИ ДА СИ СКЪСВАТ ОТ РАБОТАВ РЕЯЛ СЕКТОР ЗА 500 ЛВ. ЗАПЛАТА И ДА ИЗДЪРЖАТ РАЗНИ ДОНДУРКОВЦИ ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИ СЕГА БОЛ В БГ ВЗИМАЩИ БЕЗ ПРЕТИСНЕНИЕ ДЕБЕЛООЧИЕ НАГЛОС ГОЛЕМИ ПАРИ ВЪВ ВИД НА МНОГО СКЪПИ ТРУДОВИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ!!! КАТО РЕЯЛНО ПОВЕЧЕТО ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИТЕ НЕПЛАЩАТ ТОК ВОДА ОТОПЛЕНИЕ ТАМ КЪДЕТО РАБОТЯТ. ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ ХРАНТУТНИЦИ ДОНДУРКОВЦИ НАД 55% СА В БЪЛГАРИЯ СЕГА.
  • 11 Обикновен Бг

    2 0 Отговор
    Подкупите ще бъдат раздадени ПРАВИЛНО
  • 12 Старий Болшевик

    2 0 Отговор
    Комунистическа революция !!!
  • 13 незнайко

    1 0 Отговор
    Цената на тока расте, но ние не искаме да имаме голямо
    производство !!! Нека да внасяме и купуваме от американските
    Марици !!! БЕЛЕНЕ НЕ НИ ТРЯБВА !!!
  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мафия":

    Че само в България ли е МАФИЯ ??? Блаженни са вярващите !!!