13 Януари, 2019 19:16 2 054 7

Макрон вече е готов да преговаря с протестиращите

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • жълти жилетки

Президентът ще призове в писмо французите да участват в национален дебат

Макрон вече е готов да преговаря с протестиращите - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон ще публикува писмо до сънародниците си, за да ги призове да участват в големия национален дебат за излизането от кризата с "жълтите жилетки", които от два месеца подлагат на натиск правителството, предаде AFP.

Макрон "ще намери думите, сигурен съм, за да направи така, че диалогът да се поднови по време на този невиждан във френската история дебат", заяви министърът за връзки с парламента Марк Фено.

Макрон обеща този дебат още в началото на декември в допълнение на мерките, обявени от него в отговор на исканията на "жълтите жилетки" и касаещи покупателната способност на французите.

В писмото до сънародниците си Макрон има намерение да ги покани да използват тази възможност за диалог. Той ще посети във вторник Нормандия, за да постави началото на дебата. Утре се очаква френският премиер Едуар Филип да даде подробности за начина на протичане на дебата.

Много "жълти жилетки" обаче се обявиха срещу идеята и казаха, че "дебатът е на улицата, а не се води в зала или в интернет".

Макрон вече е готов да преговаря с протестиращите

Четири теми засега са избрани за дебата - покупателната способност, фискалната политика, демокрацията и околната среда. От дебата са изключени всякакво подлагане на въпрос на абортите, на смъртното наказание и на брака на хомосексуалните двойки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    13 3 Отговор
    Пак "хомосексуалните" са в пакета..!? Явно, че ще трябва да свикваме с това..!!
  • 2 Borislav Popov

    10 4 Отговор
    Следващите дето ще напуснат ЕС.
  • 3 Врабчев

    17 3 Отговор
    Да ме прощават французите, но аз никога не бих гласувал за кандидат-президент спи с 24 г. по-възрастна от него жена. Има нещо много, ама много сбъркано в мозъка му.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мишето

    4 3 Отговор
    Много се радвам ,че не съм гей,а истинска жена .....!!!!Харесвам всички истински мъже,споделям го със съпруга ми и той ме подкрепя....!!!!! Дори му казах,че харесвам негов колега....!!!!Истински човек съм..... не лицемер....!!!!Макрон е един от любимите ми политици....!!!
  • 6 Лулу

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Врабчев":

    Приятелят ми от детството,спи с 20 години по стар от него гей ....!Когато имат условия,интелигентни хора ,спят в различни стаи,не е задължително да спят заедно...!!!!!
  • 7 баш майсторът

    1 0 Отговор
    Макарона да се свари :)
Новини по държави: