14 Януари, 2019 07:05 13 284 39

Една страна печели от Брекзит. Това е България

  • брекзит-
  • почивка-
  • великобритания-
  • българия-
  • ес-
  • туристи

Все повече резервации в България

Една страна печели от Брекзит. Това е България - 1
Снимка: Shutterstock

Една страна започва да получава дивиденти от Брекзит и това е България, пише британският в. "Гардиън". Според изданието Брекзит води до изненадващо засилване на потока на британски туристи в български курорти.

Британски семейства търсят алтернативни туристически дестинации, затова все повече правят резервации в курорти в югоизточна Европа. Причина за това е, че традиционно популярните сред британските туристи места в еврозоната са станали по-скъпи, след като лирата рязко спадна спрямо еврото от вота за Брекзит през 2016 г.

Сега британските семейства обмислят начини за действие срещу бъдещи колебания на курса на лирата в случай на липса на споразумение за Брекзит. По време на най-натоварените сезони за резервации през годината туристически агенции съобщават, че все повече хора избират варианта за ол инклузив сделки, където има по-изгодни цени за храна, напитки и настаняване.

България, евтина дестинация както за онези, които търсят слънце, така и за онези, които търсят ски писти, извлича ползи от нестабилността на валутата. Асоциацията на британските туристически агенти съобщава за увеличаване с почти една трета на броя на резервациите за ваканция в страната за настоящата година в сравнение с 2018 г. През 2018 г. резервациите също са били повече в сравнение с предходната година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 mom4eto

    52 7 Отговор
    Това НЕ може да бъде вярно!
  • 3 Морук

    113 1 Отговор
    Идват да за евтина пиячка ,шопарки дрога и да правят зулуми безнаказано,щот бабчето от Бъкингам не дава нейните достойни поданици да лежат в чужди затвори

    Коментиран от #17

  • 4 Браво

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    БЛЕСТЯЩ !
  • 5 Реално

    82 1 Отговор
    Тънък алкохол и дрога на "корем"-това са единствените причини за английските пигита...
  • 6 Хотелиера

    46 12 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    А богатите българи като теб ходят на палатка в Гърция. Богатите българи ядът консерви на плажа защото обичат да са по близко до природата!

    Коментиран от #13

  • 7 Спас Атанас

    16 12 Отговор
    Ажви защо не ходите изобщо наморе българчета? Нещо цацката от 5 лв. порцията ли ви е скъпа богаташчета?
  • 8 Гергина Мергина

    28 14 Отговор
    Напълнил болгар багажника със салам и лютеница и разправя че щял да ходи на море в чужбина??!!!
  • 9 русофилска подлога

    35 17 Отговор
    Нямаме сметка от тъпите англичани имаме сметка от братята руснаци да ни напълнят курортите и не само курортите:):)

    Коментиран от #11

  • 10 А БЕ

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Тя простотията ти е достатъчна и за близкото то обкръжение няма смисъл да се шириш из българия , цървула си остава цървул !
  • 11 Само питам

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "русофилска подлога":

    Ах ти палавнико какво имаш предвид да ни напълнят ''не само курортите'' ааааа'???? искам и аз ''пълнене'' от братята руснаци ако е това което си мисля.... палавнико):)

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хаджи хаджи Българин

    23 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хотелиера":

    Брат, ама да не искаш да ти идват в твоя Хотел! Дето за ОЛ ИНКЛУЗИВ, СЪБИРАШ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ХРАНА В ЧИНИЙТЕ И НА ДРУГИЯТ ДЕН ТОПЪЛ ОБЯД АЛА- ОЛ ИНКЛУЗИВ!

    Коментиран от #14

  • 14 Хотелиера

    11 12 Отговор

    До коментар #13 от "Хаджи хаджи Българин":

    За теб специално ако ми дойдеш като гост ще ти отворя консерва за да знаеш че ти е прясно!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Димов

    38 0 Отговор
    Ако идват семейства с деца - добре. Но да ми пращат пияните си джендъри, да ни пребиват камериерките по хотелите - мерси. Дръжте си боклуците у вас! Българи се мъчи да излезе от статута, на "кошче за боклук", на ЕС. Но, някой хора са готови да превърнат райската градина в кочина, за да докопат още няколко лири.

    Коментиран от #19, #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Диди

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Вземете ме и меееенееее на морето при братята руснаци:):)
  • 19 Джони

    14 18 Отговор

    До коментар #16 от "Димов":

    Беше райска градина преди шанаджиите от коминтерна да я окупират с помоща на мордор-кремъл
  • 20 КАСАПИНА

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "говнара метев":

    На циганите не им харесва ,че се случват хубави неща в България, ама си натискат мазните задници тук, хем виждат че никой не ги иска даже и в измислената им държава, там обиждат и им събарят имотите, тия помакоцигани направо са мазохисти.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мишо Бирата

    7 2 Отговор
    Путин е виновен !!!
    ПП: нали сме му "Троянският Кон"
    Ха-ха-ха !!!
  • 23 Да бе да

    13 1 Отговор
    Всъщност печели почти цялото човечество, като се замислим. И ЕС печели, и САЩ, и Русия даже. Е, може би самите англичани не печелят кой знае колко, ама... Те пък си вярват, че печелят, та така.
  • 24 гощо

    11 0 Отговор
    Това което правят тук англичаните го правят и в испания в Майрка и Ибиза. Единствената разлика е че у нас е по луксозно като база и по голям купона! Така,че те така вАкАнЦуВаТ и трябва си ги коткаме тук да харчат пари.Аз лично нямам никакъв интерес от тях но ако бях в бранш зависещ от туристи щях да си ги коткам!
  • 25 бобо

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "Димов":

    Правиш от мухата слон. Всеки туристически поток, дошъл в страната е полезен. Смъртен враг на дрогата съм, но ако ги натъпчем с наркотици и им вземем парите, пак е кяр.

    Коментиран от #26

  • 26 Димов

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "бобо":

    Докато им взеимаш парите, те ще тъпчат с наркотици синът ти, и ще натискат дъщеря ти по кенефите в клубовете. Помисли малко! Трябва да се насочим към по-читави туристи. Семейни, улегнали, хрисими, възпитани, кротки..... и с пари ;)

    Коментиран от #28

  • 27 Townboy

    7 1 Отговор
    Тук идва утайката на британското общество. Такива туристи са добре дошли само за родните комсомолци пеалбари дето ги тровят със скапана храна и барлив алкохол.
  • 28 бобо

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Димов":

    Можеш да се насочиш към каквото искаш. Само, че те не се насочват към теб. От работата с малки групи хора съм стигнал до извода:1. Работи се с тези с които разполагаш. 2. Трябва да извлечеш от тях най-доброто. В случая с алкохолния туризъм-парите. Другото са пожелания. И последно/съвсем необективно/-не знаеш колко са ми железни децата.

    Коментиран от #38

  • 29 Истината

    3 1 Отговор
    България не е евтина дестинация всеки който живее в чужбина ще го каже не е нормално 10 на море 3000 лв.
  • 30 анонимен

    2 1 Отговор
    Пълни глупости!
  • 31 добре сме си

    8 0 Отговор
    това си е вярно, че сме евтина дестинация, но в това няма нищо лошо :) и именно понеже сме си с лв все още и затова им е доста по-евтинко, отколкото в гърция например или из адриатика и средиземноморието понеже са в евро там... в турция също им излиза евтино, но им е доста далечко, а и там е по-скъпо отколкото у нас, а тук имаме качество на услугите, колкото и да не ви се вярва и да плюете :) не, не съм в тоя туристически бизнес, споко! :) но определено сме доста добра дестинация за британците и другите пишман нацийки може само да се ядосват :) всъщност идват при нас от цял свят и изобщо европейците си идват у нас и ги кефи! 2-3млн туристи се изсипват само за 3-4мес ... зимата за 2мес идват пак сума хора... ако не беше тъй, то щеше ли да има толкоз мно' хотели? :)
  • 32 добре сме си

    6 0 Отговор
    щом идват за пореден път, то значи им харесва :) разбира се, че всеки нормален човек търси евтинкото!!! дори богатите се радват кат' малки деца, когато нещо, което им харесва им излиза евтинко, а си има качество все пак, а то качество винаги има, дори и в боклука :) това, че на нас българите ни излиза скъпо да хойкаме из нашето си черноморие, което е зелено море всъщност :) т'ва си е наш си проблем, защото не сме си извоювали с протести да получаваме повече, а то с работа не се извоюва и с умения в работата също не се извоюва, а става само с протести!!! не е угодно за работодателите, но е угодно за нас :) и затова, че не можем да хойкаме из моренцето, то ни остава само да го плюем :) щом идват милиони туристи у нас, значи го бива тур продъкта ни! а идват хора всякакви! дори и да са социалки :) хора са... а и дават парите си тук! по-добре тук, отколкото у гърчулята и турчалята, и другите пишман нацийки!
  • 33 добре сме си

    5 1 Отговор
    много от вас ходят из гърция и все за тая дестинация говорят и се хвалят, но истината е проста и тя е: там е по-скъпо за нас! уборвам ви много простичко: два лева за едно евро :) даваш две неща - получаваш ЕДНО! т'ва е! слагате за гориво, ако сте с кола, тол такси по пътя... яденето, спането няма как да са по-евтини от тук! всичко друго е лъжа и вие много добре го знаете! да, плажовете са чисти и ако си платиш евтин вход такса, която нарастна от 1 евро на 1,5 евро и дори има по 2 и 2,5 евро вход за някои плажове, но включва питие и т.н. ... не казвам, че там е зле, но при нас единственото зле е: скъпи шезлонги и чадъри, които обаче може да не ползвате :) инак квартирки и евтини хотели у нас бол, а горивата що годе нормални засега... хеле ако сте на газ, то супер сте си :) но има и автобуси, нали? влакове? и ако човек бачка, то може да си събере за няколко месеца парички, за да иде на моренцето... а по-окумуш хората отиват там да бачкат и хем си изкарват парички, хем са на купона по 5мес ...
  • 34 щщщщщ

    1 0 Отговор
    То пък много ни трябват бозави напикани всяка вечер туристи.Егати изметта са тези Британци.Ама нашите свиркаджии собственици на хотели предпочитат да се надупят отколкото да си отстояват интересите и наи вече самочувствието като Българи.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 На кого да вярваме

    2 0 Отговор
    Дейли Стар: "Слънчев бряг" е бардакът на България'' Гардиън-,,Една страна печели от Брекзит.Това е България''....
  • 37 бомбата

    1 0 Отговор
    Айде бе! Тида видиш! Как го измисли само ! ако има някой който винаги губи това е българина и след брекзит пак ще си ръпаме опинците зарад простите ни управници!
  • 38 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "бобо":

    Да са ти живи и здрави децата! Но мисля, че схвана, че въпреки примерът ми да беше за тях, всъщност имах предвид всички наши деца. Насочването става, като осигуриш подходящи условия за даден тип клиенти. Всички нужни условия: потребителски и финансови. През соца, луксозните ни курорти бяха насочени към такъв тип туристи. И туристите бяха други, не като сегашните. Има някой неща, за които можем да почерпим опит от тогавашните методи.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: