14 Януари, 2019 15:36 4 091 8

Дивна ще се размине с акт и глоба за катастрофата с Кристин?!

  • дивна-
  • кристин илиева-
  • катастрофа-
  • дело-
  • акт от кат-
  • глоба-
  • съдебно дело-
  • град левски

Според запознати, делото, което трябваше да започне през януари 2019 г., почти сигурно ще бъде прекратено

Певицата Дивна, която причини тежката катастрофа, при която пострада приятелката ѝ Кристин Илиева, е на път да се отърве само с акт и глоба за инцидента, пише жълтият вестник "България днес", позовавайки се на свои източници, запознати със случая.

По закон, за подобен инцидент на пътя, при който има сериозно пострадал, наказанието е до три години затвор. В случая с Дивна обаче, изглежда няма подобна опасност, обясняват запознати пред изданието.

Нещо повече — делото, което започва другата седмица в град Левски, почти сигурно ще бъде прекратено. Така единственият вариант на държавата да потърси възмездие от певицата е съставяне на акт от КАТ. Освен сериозна парична глоба, в случаи като този на виновния шофьор се отнема и книжката за няколко месеца.

Инцидентът със звездата стана на 12 март миналата година близо до плевенското село Българене. Дивна и моделът Кристин, пътуваха от Русе за София. Според информацията, публикувана от МВР, на прав път певицата тръгва с висока скорост да изпреварва друга кола. Внезапно насреща се задава камион. За да избегне сблъсъка, Дивна завърта волана в опит да се прибере в своята лента. Заради изключително високата скорост автомобилът поднася, излиза от пътя и се забива в мантинела. При зловещия удар певицата се отървава само с уплаха.

Приятелката ѝ Кристин обаче, няма такъв късмет. При сблъсъка десният ѝ крак е премазан. В следващите месеци моделът претърпя над десет операции, като при една от тях тя разви тежка костна инфекция и животът ѝ висеше на косъм.

В крайна сметка лекари в Турция спасиха крака на Кристин и тя проходи отново. "Лечението струва сериозна сума пари, събрана от дарения", написа преди време във Facebook моделът.

Докато лекарите се бореха за крака на Кристин, прокуратурата в град Левски започна разследване срещу Дивна. Направената експертиза доказа, че певицата е карала със 124 км/ч при ограничение 90 км/ч. В края на ноември миналата година беше внесен и обвинителният акт, а самото дело беше насрочено за другата седмица.

Междувременно Дивна поиска официално прошка от ранената Кристин и дори ѝ посвети песен, а след това двете многократно показаха, че инцидентът е зад гърба им и всичко е простено. Пострадалата благородно обяви, че е простила на своята приятелка и отношенията им отново са топли и сърдечни.

Оказва се, че сдобряването между двете се е отразило и на делото. Преди няколко седмици Кристин е изпратила молба до съда, в която настоява делото за катастрофата да бъде прекратено.

По закон желанието на пострадалата задължително трябва да бъде прието от съда и обвинението свалено.

"Краят на делото не освобождава от отговорност прокуратурата да изпрати материалите за катастрофата до КАТ. Пътните полицаи от своя страна са длъжни да съставят акт на певицата, с глоба и отнемане на книжката", обясни адвокат с опит в подобни дела пред "България днес".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    10 1 Отговор
    Нормално .. щом няма кой да я съди ... да си ходи по живо по здраво .. и да внимава ...
  • 2 гост

    15 0 Отговор
    Нали заради обезщетенията ГО е двойно по-скъпа. Защо не са платили на Кристин, а разходите били покрити от дарения? В кой случай застраховката ти поема нараняванията питам аз? Как е допустимо след смърт да се наплатят стотици хиляди на цяла рода, а при пострадал от катастрофа и то за лечение, а не безцелна кръвнина, няма лев?

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хайл

    11 0 Отговор
    Хубаво и стои гипса 😉ще се оправи момата...застрахователите какво покриха-ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО,но видите ли "търпим загуби,пред фалит сме" за това не плащайте рекет "гражданска отговорност"....да са живи и здрави и двете моми
  • 5 бля

    2 10 Отговор
    Айде спрете да раздаваате присъди, щото НЕ сте вие хората. Има къде, къде други МНОГО по-сериозни престъпления и проблеми. Дивна е карала на място с позволено изпреварване..това стана преди почти година и през тази година определено е имало хора, които да се занимават с това. Не сте вие хората, които да го правите. Щото тука знаете да плюете, ама иначе се подмазвате, нали. Само търсите причина да ги скарате с глупостите, които пишете. Дивна е била тази, която се е опитвала да ѝ помогне, докато БЪРЗА ПОМОЩ си е стояла най-спокойно отстрани. Тва, което пишете..по-голямата част са лъжи. И малоумници им се връзват, щото друга работа НЕМАТ. Що не раздавате присъди на тия, които УБИВАТ, ИЗНАСИЛВАТ? Щото много ви знае тиквата. Аре моля ви се..

    Коментиран от #6

  • 6 Една БГ

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "бля":

    Това, че Дивна се е опитвала да помогне на Кристин, не я оправдава за безотговорното й шофиране!
  • 7 333

    0 0 Отговор
    Пишете, че по закон трябва да влезе в затвора от-до, ама не е точно така. Човек с чисто съдебно минало обикновено минава по чл. 78а, който заменя наказателната отговорност с административна. Няма дори минимален шанс да влезе в затвора за средна телесна повреда.
    Освен това, пострадалият може да спре наказателното производство, и в това има логика - често пострадалите са близки, и често са членове на едно семейство, дори. Всички тези неща са предвидени в закона.
  • 8 333

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не е като да няма лев, има, просто минава време. Първо трябва да има финален акт - наказателно постановление или съдебно решение. На практика без този финален акт всеки може да твърди каквото си иска, не е ясно кой е виновен и от кой застраховател се плаща обезщетението. В тоя случай е ясно, да, но застрахователя иска документ. С изтекъл срок за обжалване. Още няма основание за плащане. Документално. След предоставянето на тоя документ пострадалия предявява претенция за обезщетение.
    Иначе обезщетенията са сериозни. 6 месеца ходих с патерици и знам от опит, за съжаление. В тоя случай може да удари 6 цифри, понеже момичето е доста зле пострадало. Ако не се разберат за сумата със застрахователя, обаче, ще минат поне две години дела на две инстанции. Ще платят, няма къде да идат. Дано се оправи момичето.