Last news in Fakti

19 Април, 2012 09:49 5 957 32

Audi купи Ducati

  • audi-
  • ducati-
  • volkswagen-
  • vag

Култовият италиански производител на мотоциклети Ducati вече е собственост на Audi, оповестиха от двете компании. В официалните съобщения до медиите стойността на сделката не се споменава. Според слуховете обаче немците са платили за новата си придобивка 860 млн. евро, 800 млн. от които ще отидат за погасяване на дълговете на Ducati.

От Audi изразяват увереност, че италианският мотоциклетостроител ще бъде от полза не само за компанията, а и за концерна-майка Volkswagen AG. Ducati разполага със сериозно ноу-хау в разработката на двигатели и сдвръхлеки конструкции.

Audi заяви интерес към придобиването на култовата апенинска марка още през 2008 г. Тогава обаче Ducati бе продадена на Investindustrial SpA. В края на 2010-а италианците обявиха, че ще си сътрудничат с придворното тунинг ателие на Mercedes-Benz AMG в областта на маркетинга и пласмента. Наскоро плъзнаха слухове, че немците все още не са се отказали от идеята да произвеждат мотоциклети, за да съперничат по-ефективно конкуренцията от BMW.

Миналата година са продадени 42 000 мотоциклета Ducati, а приходите на компанията се изчисляват на 480 млн. евро. Фирмата е основана през 1926 г. под името Societa Scientifica Radiobrevetti Ducati. Първоначално произвежда детайли за радиостанции, а през 1949-а се преориентира към мотоциклети. Марката има заводски отбор в световния шампионат в клас MotoGP, а в сериите Superbike World Championship работи с частни тимове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    2 4 Отговор
    losho mnogo losho
  • 2 ГОШУ☺

    5 1 Отговор
    Кое е лошо ве ?Че Дукати оцелява ли е лошо.Искаш да ги купят китайци и да пускат ментета дубликати.
  • 3 fuckVAG

    2 4 Отговор
    Сбогом, DUCATI ....
    Тия боклуци до каквото са се докопали, унищожават духа на всичко...
    Сигурно ще направят семейна версия с кош.....:(
  • 4 джингиби

    0 4 Отговор
    :X:X:X дано немско качество...... уууууууууууууу
  • 5 До fuckVAG

    2 2 Отговор
    Много си прав. А това за семейната версия с кош се спуках от смях просто :D
  • 6 фен

    2 3 Отговор
    щеше ми се мерцедес да ги бяха купили мерцедес са най добрите автомобили както и дукати мотоциклети и двете марки са симвул на престиж и качество

    Коментиран от #8

  • 7 до 6

    4 1 Отговор
    а ти си симвУл на неграмотното бъдеще, което ни очаква....
  • 8 хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "фен":

    @6 Ти китайски мерцедес ли караш или турски и двете са с много хубаво качество хахахахаха
  • 9 nikito_blend

    4 1 Отговор
    ВАГ да внимават какво ще правят защото в ръцете им е, да не кажа най-страхотната марка мотоциклети.

    Коментиран от #11

  • 10 Еминем Фен

    1 4 Отговор
    Най-страхотната марка за автомобили купи най-добрите мотоциклети БМВ пак ще го ....

    Коментиран от #24

  • 11 blue

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "nikito_blend":

    @9 Да бе затовали фалираха с 800 млн. борчове
  • 12 ххх

    2 1 Отговор
    Ще тръгнат нагоре Дукати- поне за сега това показва историята.
    Дали ни се иска или не е без значение, защото е факт, че всяка марка влязла под крилото на ВАГ увеличава продажбите и тръгва на горе.

    Дукати няма да е единствената автомобилна (вслучая мотоциклетна) италианска фирма която ще се опари. Лично аз чакам да видя дали Алфа или Ланчия ще бъде продадена в близко бъдеще.
  • 13 aha

    2 2 Отговор
    ima6e edin laf - hubavite qbalki praseta gi qdat :(
  • 14 МАРИЯН ПАВЛОВ

    1 2 Отговор
    Лошото е само това че пипнели германец нещо забравяме думите красота и страст!
  • 15 МАРИЯН ПАВЛОВ

    1 2 Отговор
    А що се отнася до АЛФА надявам се че ще остане винаги красива и италианска!
  • 16 да бе да!

    2 2 Отговор
    Кое му е красивото на алфа,щото аз не виждам нищо красиво в тях а напротив грозни дизайни правят.
  • 17 Kokov/

    0 0 Отговор
    Дано да не тръгнат надолу..
  • 18 Ts@r

    0 2 Отговор
    Моля всички каращи Audi по собствено желание или негови фенове да СПРАТ да коментират автомобилостроенето, защото самия факт, че харесват маракат показва колко невероятно ограничени са в сферата на автомобилите. А колкото в отговор на коментарите на г-н "ххх" и г-н "да бе да" мога само да кажа, че италианците са КРАЛЕ на дизайна и докато има хора с "бензин в кръвта" тези марки ще съществуват !

    Колкото до "трансфера" на Ducati, надявам се, че VAG няма да се месят в създаването на бъдещите им модели.
  • 19 Радослав Радославов

    1 1 Отговор
    @Ts@r абе момче на тебе кой ти е разрешил да пишеш бе ????
  • 20 Ts@r

    0 1 Отговор
    Същия, който ти е дал книжка. (ако имаш). Иии не смятам, че ми трябва разрешение, за да изразявам мнението си.
  • 21 Дошо

    2 1 Отговор
    Колегата хубаво се е сетил, за семейната версия с кош, ама не е помислил, че ще има и Дукати ТДИ :-)
  • 22 Maurice

    1 1 Отговор
    Абе профани такива.Какво сте ми застанали зад тези смешни двуколки на Дукати.Тази марка отдавна не правят качествени мотори.Инъче щяха ли да фалират.Правят посредствени мотори на цени на 2 други мотора.Ама хората не са прости и заради името няма да си набутат .... по едно Дукати.Хората на запад всяка година правят сравниние м/у новите модели на Хонда,Сузуки,Кавазаки,Ямаха,Дукати и БМВ.И да не ви разочаровам,но Дукати е винаги сред последните.През 2011 БМВ печели пред Хонда.Още повече че при моторите дизайна не може да е фундаментален и няма как да говорим за "италианския дизайн".Освен това ВАГ е в топ 3 в световен мащаб.Може колите им да не са най-добрите,но политиката им е най-добрата.И не се притеснявайте за вмешателство,едва ли ВАГ има опит с моторите,за да дава съвети.Предполагам че ще започнат с уволнението на цялото ръководство на Дукати и може би от там да потръгнат нещата.
  • 23 Martinskiq

    0 1 Отговор
    Да не би новото поколение на Лаборджини , Бентли или Бугати да е по лошо от старото както казаха политиката е важна и как движиш нещата италянците са крале на дизайн спор няма вижда се подхода при Авентадор страшно красив и по мощен от стария благодарение на Немци и Италянци половината сте големи разбирачи.тЕ НЕ КА СИ ПЕЧЕЛЯТ САМО ЩЕ МИ ЛЕЖИТЕ ВИЕ ПРЕД ФОРУМИТЕ !!
  • 24 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Еминем Фен":

    @10 VAG shte u..rat vsichkokakto s markata porsche pich.
  • 25 Дреме им на ВАГ

    0 1 Отговор
    Разни келеши-фенчета на сезонни коли със задно злобеят и това трябва да е коментар под статия?! Добре, че се стопи снега и вие да си изкарате 15 годишните - бнв 3- ка и античните МВ 124-ки, една от които бутам всяка зима пред паркинга, защото сняг и мерцедес и бнв е като негър скиор и евреин-миньор.
  • 26 на ВАГ не ма на тен да

    0 2 Отговор
    Лисицата казала то е кисело сиренето, като немогла да го стигне ...
  • 27 Христо Цветанов

    0 0 Отговор
    До коментари 7 и 8 браво/евала казахте си им истината кратно и ясно . и моля хората преди да започнат да пишат необосновани коментари първо да прочетът в речника значението на думата ХЕЙТЪР гледайки се в огледалото . Фердинант Порше е създател на марката ПОРШЕ още в 90те години на 1800 година 1938 по заръка на Хитлер създава VW (народен автомобил) също така създава легендарните модели MERCEDES "SS" и MERCEDES "SSK" след което 1948 година Порше 356 става първото серийно Порше след което той умира няколко години по късно и поема синът му Фердинант Александър Порше , в момента VW и Порше се управляват от 2мата сина на Александър , 2те марки се произвеждат в различни заводи с различни матеряли на конструкцията /екстериорът , интериор , с различни двигатели единствено Порше Кайен и Туарег имат сходна платформа но отново качеството при Кайен е по високо с оглед на това моля спрете да бъркате 2те марки защото технически нямат нищо общо . Порше е легендарна марка която вече няма какво да доказва , очаква се Порше 2015 година да участва във Формула 1 и има големи шансове са успех тъй като Порше все в съзтезателната история на Порше от 70-те и 80-те има ненадминати до ден днешен рекорди , единият от тях е за най бърза обиколка на Nürburgring с Porsche 956 за време 6.11.13 който е поставен в далечната 1983 !!! имат още много постижения и иноваций
  • 28 aaa

    1 0 Отговор
    do 27 evala ne sam 4el cqlata ti publikaciq, no mi stiga samo parvoto izre4enie ne se samnqvam 4e i po nadolu si napisal iztinski raboti samo taka :D
  • 29 Дечев

    1 0 Отговор
    Дукати правят много красиви мотори ,аз лично много ги харесвам имат исключително иновативни технологии в тях ! :)

    Коментиран от #30

  • 30 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Дечев":

    @29 e veche shte sa samo krasivi i mnogo chuplivi.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    0 0 Отговор
    Жабетата продължават да губят в резултата . И като става дума за мотори , нека се изказват хора каращи или карали мотор последните години . Дукати е едно нищо и половина . И най добре го знае Роси . Победа не е видял още с това Дукати...