26 Април, 2012 09:49 3 696 14

Зелена светлина за малкия SLS

  • mercedes-benz-
  • slc-
  • sls

Ръководството на Mercedes-Benz е одобрило проекта за малко братче на суперкара SLS, съобщава британското сп. Auto Express. Новият спортист ще носи индекса SLC, а новината идва от самия шеф-дизайнер на марката Гордън Уогънър в интервю от Пекин.

Слухове за щутгартски конкурент на Porsche 911 с цена около 100 000 евро се носят отдавна. Съществуването на подобен проект обаче за първи път получава потвърждение от толкова високопоставен източник в Mercedes-Benz. SLC ще бъде разработен в сътрудничество с AMG.



Малкият SLS надали ще разполага с отварящите се нагоре врати на батко си. Това би оскъпило прекалено конструкцията, коментират от Auto Express. Британците твърдят, че специално за модела в Щутгарт разработват изцяло нов 4.0-литров V8. SLC ще се предлага и с форсирана версия V-образния шестцилиндров двигател на SLK.

В интервюто Гордън Уогънър споменава още, че Mercedes-Benz подготвя купе на базата на всъдехода ML. Бъдещият съперник на BMW X6 ще положи началото на цяла серия спортно ориентирани автомобили с повишена проходимост.

SLC надали ще се появи преди 2014 г. Преди него компанията ще представи поне четири нови модела. През юли предстои премиерата на SLS Black Series, а до края на годината ще дебютира CLS Shooting Brake. Догодина ще се състои премиерата на CLA и новата S-Klasse.

Флагманът на Mercedes-Benz ще стане първият автомобил на марката, оборудван с новата технология Black Box. Тя позволява на производителя да следи в реално време всички параметри по техническото състояние на колата и да установява възможни неизправности в съвсем ранен етап.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко Мартинов

    5 0 Отговор
    Mercedes-Benz батка хората знаят какво правят,не стрелят в тъмното ....
  • 2 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    super e kolata
  • 3 Kofti

    0 1 Отговор
    Chrysler Crossfire.......
  • 4 BiM3r

    0 2 Отговор
    ba..i z4-kata ot Benz :D
  • 5 М_SUX

    0 1 Отговор
    Да ве страшна прилика с Z4-ka? Я се осъзнай, тука няма нищо друго освен бенц дизайн както и да го погледнеш. Това последното ми разби всички представи за автомобил.... ако бенц продължават в този дух, ще изригнат изведнъж и ще оставят останалите премиум марки в дъното.
  • 6 Име:

    1 0 Отговор
    "щутгартски конкурент на Porsche 911"
    911ката винаги ще се купува повече, още повече сега когато я направиха и още по-подходяща за всекидневна употреба (по-малък разход). Порше 911 - най-добрата спортна кола която излиза от Германия, след нея обаче не е мерцедес, а М3, главно заради цената, продажбите и това че кола, която клони повече към гт-купетата е близка по показатели до суперкарите. А този мерцедес отпред ми харесва, но отзад нещо са объркали.
  • 7 мерцедес кенеф

    0 2 Отговор
    Това нещо е пълен боклук
  • 8 wow

    0 0 Отговор
    Добро е! По-добро от грозноватия крайслер на който наподобява наистина, но пък не може да се мери с 911, на който съм фен :)
  • 9 Даниел Петков

    0 1 Отговор
    Браво!Мерцедес от 2-3 години насам започна да прави наистина хубави автомобили.От 2000 до 2009г ме разочароваха жестоко!Добре,че се осъзнаха...с нетърпение очаквам новата S-класа
  • 10 Mercedes-Benz

    0 1 Отговор
    ''Разбирачи'' това на снимките не е бъдещия автомобил,а фотошопната картинка ! Правете разлика! Нали ме разбрахте ''разбирачи'' и ''карачи''?
  • 11 Barceff

    0 0 Отговор
    Dano ne izlezne tochno v tozi vid zashtoto stariqt si e po hubav a i e vreme veche za nov serien SLR a ne za limitirana seriq
  • 12 520 zender

    0 1 Отговор
    Супер предница и недодялана задница.По-смешен модел скоро не бях виждал.Толкова грозна ми е и брерата.На обратния полюс е 159.Толкова ли е трудно да се осъзнае че това си е запазена марка на 911....

    Коментиран от #13

  • 13 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "520 zender":

    @12 Тази наистина е със сгрешена задница и ме съмнява да излезе така, ноо брерата си е доста хубава, може би повече харесваш 159 (която си е красавица де) защото си свикнал повече на седани....
  • 14 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
    Gotino e