Last news in Fakti

29 Юни, 2012 13:40 4 297 5

Летище „София” с нов терминал

  • летище-
  • софия-
  • терминал-
  • инвестиция

Пет години и половина след като столичният аеропорт се сдоби с втори терминал, днес беше обявено, че в началото на 2013 г. ще започне проектирането на нов. "Проектът много зависи от това как ще се развива летището и от бъдещата концесия", каза пред телевизия On Air, Веселин Пейков, изпълнителен директор на летище „София”. Предстои да се вземе решение дали да се изгради трети напълно нов терминал или той да бъде построен на мястото на сегашния Терминал 1.

Модернизирането на летището продължава. Инвестиционната програма предвижда изграждането на две нови пътеки за рулиране и нови бизнес перони. Стойността на вложението ще е 30 млн. лв. Също така се планира увеличаване на търговските площи, включително привличане на известни марки, които да разположат магазините си на летище „София”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bossman

    2 1 Отговор
    Летище София ще стане едно от най-модерните на балканския полуостров.Има още какво да се направи.
  • 2 долу всички

    2 1 Отговор
    С КЕФ ДА СЕ МАХНЕШ ОТ ТУКА !!
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    В момента съществуващите 2 терминала са предостатъчни на малка София. Единственото, което трябва да се направи със самолетите е да излитат и да кацат от другата страна на София,,,,съвсем умишлено всички самолети захождат и излитат над града за да бъде тровено населението. Всички други обяснения са смешни,,,,,ако не се направи нещо по въпроса, ще го направим НИЕ.
  • 4 мухобойко

    0 1 Отговор
    Построяването на 3ти терминал е само за пране на пари! Сегашните два са предостатъчни за малката ни столица. Отиде в Москва и вижте какво са няколко натоварени летища. Тука билет за влак не можем да си купим, пък тръгнали летища да строят, смешници!
  • 5 ДЕЛЯН

    0 1 Отговор
    Докато има там кв,ХР,БОТЕВ " циганската махала " това летище ще бъде второстепенно Къква глетка има само от горе !!!!!!!!!!!!!