Last news in Fakti

2 Юли, 2012 11:59 20 353 4

Митничари заловиха „сребърен” автомобил

  • сребро-
  • митница-
  • малко търново
Митничари заловиха „сребърен” автомобил - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Рекордно количество от над 63 килограма контрабандно сребро и сребърни изделия иззеха митническите инспектори на митнически пункт /МП/ Малко Търново от тайници на лек автомобил, съобщиха от Агенция „Митници”.

Колата марка Renault Mégane с румънска регистрация е пътувала в посока от България към Турция. На българския граничен митнически пункт шофьорът и неговата спътничка са обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. При извършената рутинна митническа проверка, дежурните митнически инспектори засичат тайник във фабрична кухина между предната седалка и педалите на автомобила, който се оказва пълен с пакети сребро. Колата е подложена на щателна митническа проверка в специално оборудваното за тази цел митническо хале. При продължилата проверка са открити още няколко тайника по автомобила - зад стоповете, по купето и в багажното отделение.

От тайниците са извадени общо 63,150 кг сребърни слитъци, монети, скрап и накити от сребро. Това е най-голямото количество контрабандно сребро, откривано досега в лек автомобил на МП Малко Търново. Пратката вероятно е била предназначена за изкупуване „на черно” в Турция за претопяване и производство на сребърни накити.

Срещу шофьора на колата - 32-годишен румънски гражданин с инициали V.D. от Букурещ е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 242 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.

Работата по случая продължава. Румънският гражданин е задържан с постановление на Окръжна прокуратура Бургас.

Иззетото контрабандно сребро и автомобилът, с който е извършено престъплението, се отнемат в полза на държавата.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xax

    0 0 Отговор
    сребърен автомобил хахаа я се научете да се изказвате ...
  • 2 цеци

    0 0 Отговор
    туй го гориме за скраб бе
  • 3 кравай

    0 0 Отговор
    Ако не са били роми и то - на!

    Коментиран от #4

  • 4 майкати

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кравай":

    а я си помисли дали "ромите" са най-големия проблем на тези географски ширини??????? нима ромите иЗточват Здравната каса и на края на годината си раздават откраднатите пари като: допълнително материално стимулиране..... това ли е новото значение на думата КРАЖБА? (смотани Ганьовци)