9 Юли, 2012 14:55 4 189 3

Калифорния пуска влак-стрела

  • високоскоростна железница-
  • влак-стрела-
  • калифорния

Щатският сенат на Калифорния даде зелена светлина на проект за изграждането на първата в Америка високоскоростна железница. Решението позволява на щата да издаде облигации в размер на $4.5 млрд., $2.6 от които веднага ще бъдат вложени в строежа на първата отсечка между Мадера и Бейкърсфийлд с дължина 209 км.

Изграждането на линията между Сакраменто и Сан Диего ще струва на Калифорния $68 млрд. ($98.5 с отчитане на инфлацията). Общата дължина по проект е над 1 300 км, а строителството трябва да започне през септември.

Калифорнийският влак-стрела ще се движи със скорост 350 км/ч. Прокарването на високоскоростната железница се смята за истинско инженерно предизникателство заради постоянната земетръсна опасност по целия разлом Сан Андреас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БДЖ

    2 0 Отговор
    Само,че влака щял да тръгне с 1 час закъснение за да могат да го заредят с въглища необходими му за курса.Нека гледат нашите Ганювци и да се учат.Хората вече летят а ние още караме трошми от втората световна война а вагоните ни приличат на подвижни лудници.
  • 2 Amtrak

    1 0 Отговор
    Карай ве! Не се ядосвай толкова!
  • 3 Санта фе

    1 0 Отговор
    Как нема се ядосва човека ве.Праскат закъснения по един час все едно че сме в боливия.