31 Юли, 2012 12:24 8 863 18

Renault пуска нова премиум марка

  • renault-
  • initiale paris

 

Френската компания Renault планира пускането на нов премиум бранд под  название Initiale Paris. По думите на производствения директор на френската марка Карлос Таварес, лансирането на новата по-луксозна марка ще протече в два етапа.
 
На първо време Renault ще пристъпи към производство и продажба на отделни модели, които ще се отличават от своите аналози с марка Renault по дизайн и качество на материалите. Нещо подобно прави Citroen със своята моделна линия DS.
 
След като тези по-луксозни модели бъдат пуснати в продажба идва вторият етап от плана. Тогава компанията ще създаде напълно самостоятелната марка Initiale Paris, която вече ще е по подобие на Infiniti и Nissan или Lexus и Toyota.
 
По думите на Таварес този проект обаче съвсем няма да се реализира лесно. Той отбеляза, че на Nissan са били необходими 25 години, за да превърне Infiniti в това, което е днес. Така или иначе Renault ще пристъпи към действие, а какъв ще е резултатът, ще покаже времето.

1995 Renault Initiale Concept

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zsivko

    3 1 Отговор
    Интересни форми
  • 2 renault_fen44e

    2 2 Отговор
    za parvoto da no tova poslednoto mqza na vel satis no 10000 pati po otvratitelno
    Sorry 4e ne bisha na rodniq ezik prosto nqmam fonetik na tozi komp
  • 3 Марто

    1 1 Отговор
    Втората снимка е на концепта Initiale от 1995 година. То си пише. Иначе Рено няма да оставят Ситроен да диша и отново ще ги смажат
  • 4 Nomad

    2 2 Отговор
    Грозно, грозно, че чак отвратително!

    Коментиран от #6

  • 5 ПАБЛО

    3 2 Отговор
    Този Карлос Тевес не е ли футболист?

    Коментиран от #16

  • 6 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Nomad":

    ''Френската компания Renault планира пускането'' - то сега планират, няма нищо произведено. слагат примерна снимка, и вие ПОЧВАТЕ ГРОЗНООООО. абе те са на ниво ОБМИСЛЯНЕ,вие видяхте, карахте, оценихте. Българина е цар на критиката .
  • 7 gold

    2 0 Отговор
    сигурно преди това е работил за рено ама явно са преценили че е с по-голям успех ще се подвизава като футболист, пред вид краха на марката през последните години.
  • 8 blue

    4 2 Отговор
    Какъв крах, бе?! "Рено-Нисан" е четвъртият най-голям автопроизводител в света след GM, Тойота и WV груп. Лоша кола на Рено няма. А вече и на "Дачия".
  • 9 мег

    2 1 Отговор
    Това което е на първата снимка е инициал концепт Рено от 95г. и го сравнете с тогавашните премиум марки и ще видите че е на ниво дори и над тях.Мощността на този концепт е 500 к.с. Що се отнася до новото начинание,мисля успеха им ще е на ниво защото при размяната на акции с Мерцедес основното бе,че Рено ще помага при развитието на мини и среден клас автомобили и ванове,а Мерцедес ще помага при премиум марките така че успеха е гарантиран. А Карлос тевес е производствения директор на Рено и не е футболисттова е само съвпадение на имената незнам защото не се интересувам от футбол толкова но мисля съм чувал и такова име в този спорт. А колкото до грозни лоши и не знам какви обиди по адрес на Рено то коментар №8 много добре го е обяснил.
  • 10 ПАБЛО

    2 0 Отговор
    Май не е съвпадение на имена!В Рено работи някой си Карлос Таварес,за него мисля,че става дума!http://www.renault.com/en/groupe/management-et-gouvernance/comite-executif-groupe/Pages/carlos-tavares.aspx
  • 11 ПАБЛО

    1 0 Отговор
    Даже,трябва да е Карлуш Тавариш,защото е португалец!
  • 12 Ts@r

    1 0 Отговор
    Някак си не мога да си представя Renault като луксозен автомобил. За мен то винаги е било малко по-евтина алтернатива на Peugeot и Citroen, нещо като Opel и VW, Toyota и Nissan/Honda. И докато при Toyota се получи, тук управленческата мания на Renault, може да попречи за осъществяването на проекта.

    Коментиран от #13

  • 13 520 zender

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ts@r":

    Някак си няма как да си го представиш щото изобщо няма как да стане тая работа.Свидетел съм през годините на напъните на Рено за премиум сегмента още със Бакарата че и през другите модели и накрая със Застреляния Вел Сатис.Рено и премиум-Тотално невъзможно.Да-Рено и Нисан са големи производители но на масови модели за масите.ИНФИНИТИ-Прекрасна марка но за разбиранията и схващанията на ограничените бедняци които са забогатяли току-що.Спрямо Мерц БМВ тази марка доста издиша.Нейната сила е в хибридите както всяка японска марка.Дизелите й са под всякаква критика.БМВ я мачка във всяка кубатура-мощност.Все пак това е производитела-лидер по мощност на дизелов мотор.А Нисан нека се пенявят с ГТ-Р.Все пак за децата луди по тунинг това е супер.......като тамагочи........
  • 14 Джапанков

    0 2 Отговор
    Могат го, защо да не го направят... Няма да сбъркат, ако изнесат производството си в Япония. Май само там все още се работи с философия за високо качество.
  • 15 Дьо Сад

    3 0 Отговор
    Явно на базата на тва Ренде Инициале пуснаха по късно Рено Вел Садист,....... само за мазохисти :)
  • 16 уефа 501

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПАБЛО":

    Да бе футболист е, а през свободното време, докато не рита топка му е хоби да се занимава с дизайнерската линия на Рено, не им ли личи на рендетата?
  • 17 Юлиян Димитров

    0 1 Отговор
    Скоро и рено ще фалира спокойно няма дълго да се гледат такива коли !
  • 18 дайбоже

    0 0 Отговор
    Ууу а дано,че мноо грозни!