Last news in Fakti

7 Август, 2012 15:54 2 393 12

С 15% скачат Гражданската отговорност и каското

  • застраховки-
  • коли
С 15% скачат Гражданската отговорност и каското - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тенденцията за годишен ръст на задължителната полица „Гражданска отговорност" няма да ни подмине и тази година. С 10–15 % ще се увеличи цената на тази застраховка, заяви пред радио „Дарик“ Стоян Проданов, изпълнителен директор на една от водещите компании в сферата на автомобилното застраховане.

Подобно бе увеличението на "Гражданска отговоност" през миналата година. Очакванията са, че този ръст от 10-15% да се запази и през 2012 г., прогнозира Проданов.

„За следващата кампания може да се очаква ръст от 7-8 на сто, така че до края на годината ще имаме натрупани тези 10-15 процента растеж, с който завършва всяка година", обясни Проданов и подчерта, че това няма да е последната година с подобно повишение.

„Всяка една от следващите четири-пет години вероятно ще имаме такъв ръст в премиите по Гражданска отговорност", подчерта той.

От догодина вероятно ще има нови премии и по автокаското.

"При автокаското цените са на най-ниските възможни равнища", изтъкна Проданов. Той е категоричен, че няма накъде да падат, но до края на годината вероятно ще останат същите. Догодина обаче предстои процес на покачване на цените, тъй като се плащат доста обезщетения по нея и в един момент застрахователите не могат да субсидират дълго време с другите застраховки плащанията по тази.

По отношение на автокаското за автобусите Стоян Проданов увери, че няма да има поскъпване заради атентата в Бургас. Застрахователите са направили анализ, че този риск е твърде малък, за да бъде включен в премията.

Автомобилните застраховки "Гражданска отговорност" и "Каско" заемат 72% от премийния приход и 75 на сто от изплатените обезщетения в цялото застраховане, показват данни от Комисията за финансов надзор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име Фамилия

    2 0 Отговор
    Така е при всяка поробена нация.
    Липсва национална независимост, както и орган, който да следи за нея ...
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    по големи мошенници от тези няма
  • 3 Явор Кръстев

    2 0 Отговор
    И на вас да ви .....майката.
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Много гад има за трепане
  • 5 ядосан

    2 0 Отговор
    Трябва подписка от шофьорите в БГ да се забранят всички застрахователни фирми и да остане само една държавна и веднага да се премахне тази застраховка
  • 6 NO-GERB

    3 0 Отговор
    Всяка година вдигат всичко с по 10-15 % кога ще спрете вече най-после бе изедници такива,ограбихте народа,те данъци,такси и глоби като платиш при заплата 400-500 лв. какво остава за преживяване.
    Просто ГЕРБ трябва да си ходят вече.
  • 7 кондофри иванов

    1 0 Отговор
    Щом е за вземане няма проблеми вдигат колкото си искат,но когато трябва да дават, винаги водача е виновен. Защо плащаме тия големи суми,незнам. ТИКВАТА направо ни го наби за още 20 години преход.
  • 8 Захарче

    1 0 Отговор
    На файда ще съм да си платя глобата за липса на гражданска ! На там е тръгнало .
  • 9 666

    1 0 Отговор
    кво става в тая мизерна държавица бе??? всичко дигнахте а каде са заплатите те бе гнусни управници !!! ей заспал народ дигнете се бе
  • 10 Писна ми

    1 0 Отговор
    ЕЙ! Мога ли да ви..... ! Какво си мислите бе! Търпението си има граници!!!!!
  • 11 Събудете се!

    1 0 Отговор
    Вдигат защото плащаме! Това ни е насадено от турското робство. Какво ще стане ако никой не поднови застраховката си!? Какво ще стане?! Ще ви кажа. Нищо. Ще блокират и ще фалират. Паразитите са това. Когато гостоприемника ги изхвърли те загиват. Ще разберат, че не сме овце! Колко от вас са доволни от застрахователите си като обслужване. Всичко е голо стригане. Някой от вас получил ли е реална сума за щета?! Това са паразитни разходи. Живял съм в западна Европа. Можеш да осъдиш и да получиш. Тук разчитат на това, че сме разграден двор и си правят чиста печалба без да носят отговорност. Проверете колко струва застраховка живот! РЕАЛНО ЛИ Е! Колко струва вашата кола? Изплащат ли ви реално? Трябва да купуваме насилствено нещо, което не искаме. Това нормално ли е?!
  • 12 The Bear

    0 0 Отговор
    Едно омразно племе отново иска повече за себе си! Страшно нагли са тези бюрократи с броеници, седящи по бюра и гледащи сеири, а като се случи застрахована случка - реват до бога че губели - ми кво очаквате бе, бизнесът ви е такъв - те искат само да лапат големи такси и никой да не ги търси за пари.... А и тези дето си боядисват и си поддържат колите само за сметка на застраховките с помощта на вътрешни служители и те са виновни за непрекъснатите повишения...