9 Август, 2012 21:33 1 788 1

Арбен Джафери е в кома

  • арбен джафери-
  • македония-
  • албанци

 

Една от най-известните и авторитетни албански политически личности в Република Македония Арбен Джафери е в кома, предаде АФП.

Той бил претърпял мозъчен удар и здравословното му състояние силно се влошило. Джафери страда от болестта на Паркинсон.

Дългогодишният лидер на Демократическата партия на албанците /ДПА/ в момента се намира в Клиничната болница в столицата Скопие. От там потвърдиха информацията, че Джафери е настанен за лечение, но отказват да съобщят повече подробности около състоянието му. Според запознати има опасност за живота на Джафери, след като в сряда бил открит в безпомощно състояние в дома си.

64-годишният Джафери е роден в град Тетово. В продължение на дълги години, до 1990 г., работи като журналист в Прищина, Косово. От 1995 година до 2007 година той бе лидер на ДПА.

През тази година той се оттегли от активната политическа сцена поради здравословни проблеми. Джафери предаде партийния пост на Мендух Тачи.

Ръководената от Джафери ДПА беше коалиционен партньор на ВМРО-ДПМНЕ в правителството на Любчо Георгиевски (1998-2002 година). Има заслуги за постигане на Охридското споразумение, което помогна за избягване на конфликт между македонци и албанци. В момента той е депутат в македонския парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    0 0 Отговор
    много неграмотен журналист няма македония и македонци а Охрид си е български но с такива предатееееееели първо вас трябва да ви затворят