Last news in Fakti

29 Август, 2012 12:40 5 961 4

Кремъл цензурира „Ну, погоди“ и "Крокодила Гена" от 1 септември

  • ну, погоди-
  • чебурашка-
  • крокодила гена

Голямата ножица на руската цензура ще реже без жалост в епизодите на „Ну, погоди“ от началото на септември. Всички сцени, в които вълкът пуши и пие, ще бъдат изрязани, ако епизодът бъде излъчван за „Лека нощ, деца“.

Мярката се налага заради влизащия в сила „Закон за защита на децата от информацията, която може да причини вреда за тяхното здраве или развитие“.

Все пак нецензурираната версия може да се гледа в полунощ. „Ну, погоди" е попаднал в раздела „филми за възрастни" на руската цензура, заради аморалното поведение на Вълка, който дими като комин, пие и се държи "хашляшки" с представителите на тогавашната милиция. (виж видеото)

Говорителят на Роскомнадзор Владимир Пиков все пак се опита да успокои духовете заявявайки, че всеки телевизионен канал има свободата да преценява кога да излъчи оригиналната версия на „Ну, погоди“, или „Крокодила Гена“. От Россия 24 скептично репликираха, че трябва да нарушат закона, ако искат да запознаят младежите с достиженията на родната кинематография.

„Доколко ми е известно, сцените с пушенето на Вълка и на крокодила Гена се изрязват от анимационните сериали“, заявиха от „ТМК-Медия“, която притежава правата за руската версия на „Лека нощ, деца“.

Руската блогосфера дори прогнозира, че Крокодила Гена и Чебурашка трябва да бъдат забранени, защото в един от епизодите те се целуват. Това може да бъде сметнато като пропагандиране на хомосексуализма, който през последните месеци усилено се преследва в Русия, припомня РБК.

Междувременно стана известно, че в московска болница на 76 години е починал един от известните руски аниматори Павел Петров, авторът на „Крокодила Гена“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо стефчо

    2 0 Отговор
    Ми те целия Ну, погоди трябва да го забранят. Вълка все гони заека, пък е явно, че го гони не за да го яде, а да го е.. ...
  • 2 случаен

    0 0 Отговор
    Защо да го цензорират? Преди 25 години децата се радваха на този сериал и никой не се притесняваше,защото нямаше ДЕМОКРЯЦИА а имаше РЕД.
  • 3 йордан делчев

    0 0 Отговор
    sichkite sym gi gledal kato bqh na 6 godini, sq sym na 14 nito pusha, nito piq. a pyk zaicite moje da se qdyt shto da ne

    Коментиран от #4

  • 4 йордан делчев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "йордан делчев":

    daje ne sym i gei