5 Ноември, 2012 20:15 14 983 9

Български строители към Азербайджан (ВИДЕО)

  • строителство-
  • баку-
  • азербайджан-
  • форум

Азербайджан, и по-специално Баку, е една от държавите, в които строителният бум престои. Докато на Запад и зад Океана, кризата продължава да се отразява негативно върху сектора с недвижими имоти, а на Изток, главно в Китай, се опитват чрез законодателни марки да ограничат възникването на имотен балон, в Баку създават грандиозни планове за изграждане на пътна инфраструктура, жилищни, офис и търговски сгради, ново пристанище. Предвиждат се вложения и в създаването на първия курорт със зимен и летен туристически център „Шах даа”. Друг мащабен проект е Baky white city.

В реализирането на всички тези проекти България може да вземе участие. Това е новината от проведения днес българо-азербайджански форум в Баку. В него взеха участие 12 от най-големите български строителни компании, начело с Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройство. От страна на домакините присъстваха над 30 фирми.

„Отчитаме наличието на потенциал за развитие на дългосрочно партньорство в широк кръг области от взаимен интерес. За нас представляват особен интерес азербайджанските проекти, в които могат да се включат български компании като изпълнители или подизпълнители”, посочи Павлова. „За нас представлява интерес и новият олимпийски стадион в столицата ви и как българския бизнес може да участва в неговото изграждане”, допълни тя.

„Азербайджан е една от най-бързо развиващите се страни. Очаквам след днешния бизнес-форум на следващия вече да отчетем положителни резултати”, каза Ниязи Сафаров, заместник-министър на икономиката на Азербайджан. Той напомни, че световната икономическа криза не се е отразила на Република Азербайджан.

От българска страна в бизнес форума участие взеха Камарата на строителите в България, както и представители на „Главболгарстрой”, „Трейс груп холд”, „ПСТ холдинг”, „Евро алианс инженеринг”, „Енергоремонт холдинг” и други.

Как трябва да изглежда Baku white city?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 saxo

    1 0 Отговор
    явно сме пратили наи тежката си артилерия
  • 2 ььь

    1 0 Отговор
    "строителният бум престои"???
  • 3 Кофти

    1 0 Отговор
    Като гледам са се вдъхновили доста от Париж, Лондон и Дубай... Но едно е на компютър, друго е да се осъществи наистина... Ще видим.

    П.С. По-неподходяща музика за видеото не можаха ли да изберат???
  • 4 тато

    0 1 Отговор
    наща министърка грузинците много ще я харесат, ако я видят
  • 5 gost13

    0 0 Отговор
    До Кофти : музиката не е случайна ако погледнеш на картата това е ислямска ос .С Турция са като дупе и гащи Само Армения им пречи да се съединят .Затова и воюват .
  • 6 тгхъуйик

    0 0 Отговор
    тая кой я пусна там мислех че бат боко обича само слаби
  • 7 даниел данков

    0 0 Отговор
    заминавам
  • 8 даниел данков

    0 0 Отговор
    абе тяе с броня затова така изглежда
  • 9 даниел данков

    0 0 Отговор
    като носорозите