Last news in Fakti

6 Ноември, 2012 13:58 3 556 2

Volvo зарежда електромобил за час и половина

  • volvo-
  • c30-
  • електромобил-
  • зарядно

Volvo Car Corporation тества нова система за бързо зареждане на електромобили, която се нуждае от шест пъти по-кратко време за попълване на целия капацитет на акумулаторите в сравнение със съществуващите устройства. За целта е нужен 32-амперов трифазен ток с напрежение 400 волта.

Новото зарядно с мощност 22 Квт ще се монтира на електрическата версия на Volvo C30. Достатъчен му е половин час, за да осигури запас от енергия за изминаването на 80 км. Акумулаторите се зареждат напълно след 90 минути. 

Ако бъде включено в битовата 220-волтова мрежа, новото устройство се нуждае от традиционните 8-10 часа за зареждането на Volvo C30 Electric.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д. Митрев

    0 0 Отговор
    Just Volvo :)
  • 2 Бай Гочо

    0 0 Отговор
    Мнооого бавно бе.М...лите за час и половина режат стар Икарус за скрап предават го и изпиват парите.