Last news in Fakti

13 Ноември, 2012 13:41 3 717 2

Нов боксерен двигател от BMW

  • bmw-
  • боксер-
  • eicma

С актуалния R1200GS баварците бавно, но сигурно въвеждат течното охлаждане в мотоциклетите си с опозитни мотори, но класическият боксер с въздушно охлаждане няма намрение да се предава лесно. 

На пресконференция на изложението EICMA в Милано, Италия, президентът на BMW Motorrad Щефан Шалер обяви, че компанията ще отбележи 90-ата годишнина на култовия опозитен двигател с изцяло нов агрегат, разработен за "прототип с многостранни заложби".

Шалер не съобщи повече подробности за мотора, освен че двигателят ще комбинира гените на 90-годишната конструкция с най-съвременни технологии. Новият прототип ще дебютира по време на някое от предстоящите мотоциклетни изложения. Тогава ще бъдат оповестени и повече детайли за агрегата.

R32, първият мотоциклет на BMW (1923 г.)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виктор Кирилов

    1 0 Отговор
    Не е само водното охлаждане, има маса други доста по-съществени технологични различия, като скоростната кутия съединители и клапаните, водата просто е заместила маслото в ролята на частичен охладител, основното охлаждане си остава въздушно!!!
  • 2 Пешо рокера

    1 0 Отговор
    Скъпи, тегави за поддръжка, солени резервни части и не особено надеждни са моторите БМВ независимо с водно или въздушно охлаждане.
    Истинските двуколесни идват само от едно място на което му викат:
    Страната на изгряващото слънце.
    Който разбира на японско се спира.
    Не казвам, че БМВ са им лоши моторите. Добри са, но не чак толкова и цената им е безобразно висока, неотговаряща на качеството.