20 Ноември, 2012 17:41 2 577 6

СЕМ решава идния вторник за трейлъра на "Под прикритие"

  • сем-
  • под прикритие
СЕМ решава идния вторник за трейлъра на "Под прикритие" - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Съвета за електронни медии проф. Георги Лозанов съобщи специално за Факти.бг, че сигналът на зрителка от Кърджали, възмутена от бруталността на рекламния трейлър за сериала „Под прикритие“, ще бъде разгледан от СЕМ идния вторник. 

„Още не сме коментирали случая, но имаме доста реакции от зрители, че рекламният клип е прекален като насилие. Доколкото става дума все пак за анонс на екшън, на криминален филм, това жанрово е разбираемо. Но доколкото БНТ е обществена телевизия, има проблем. Така че ще разгледаме казуса“, увери медийният експерт.

Както Факти.бг по-рано през деня писа, кърджалийка е изпратила писмо до СЕМ с настояване да се сезира заради българския сериал, излъчван по БНТ. Новината бе съобщена от електронното издание 24rodopi.

„Поводът е безскрупулната реклама на филма "Под прикритие", която тече по цял ден и нощ на екрана. Кадрите са единствено и само насилие с много образно показване на страданието. На всичкото отгоре има кадри и на брутален секс. Филма, представен така, никога няма да го гледам. Лошото е, че децата ни гледат рекламата. Дами и господа, на Вас харесват ли Ви тези кадри? Те се излъчват през около половин час и ги гледат деца под 12 години!?", пише зрителката и очаква отговор от институцията.

На въпроса защо излъчването на трейлъра не се премести в по-късен час, когато малките не би трябвало да са пред екрана, Георги Лозанов отговори: „Ние не бихме могли да правим програмни размествания. Бихме могли единствено, ако установим, че има нарушение, да санкционираме медията. Въпрос на преценка от страна на колегите от Съвета е дали действително това е опасно за детската психика – в тази посока са повечето коментари, или е в рамките на редакционната свобода на телевизията“. 

Запитан за личното му мнение по оформилия се казус, проф. Георги Лозанов сподели, че според него показаното наистина е малко в повече, отколкото една обществена  телевизия предполага като тон в общуването с аудиторията. „Но за нарушение – не съм сигурен, че има“, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    2 2 Отговор
    "БРАВО" НА БТВ!!
    ЦЯЛ ДЕН ПИШАТ КОМЕНТАРИ ПРОТИВ СТАТИЯТА И ЦЪКАТ МИНУСИ С ФАЛШИВИ ПРОФИЛИ НА УЖ ВЪЗМУТЕНИ ГРАЖДАНИ... ИСТИНАТА Е, ЧЕ И 300 ПРОФИЛА ДА СИ НАПРАВИТЕ С АНТИ-МНЕНИЯ ЗА СЕРИАЛА, И 1000 МИНУСА ДА МИ НАЦЪКАТЕ, ФИЛМА ЩЕ СЕ ГЛЕДА И ТО ПОВЕЧЕ ОТ ВАШИТЕ БОЗИ!!! ЯД ВИ Е, ЧЕ ИЗЛЪЧВАНИЯТ ПО ТОВА ВРЕМЕ В НЕДЕЛЯ "МАГИ" ИМА СЛАБ РЕЙТИНГ И СЛЕД ПУСКАНЕТО НА "ПОД ПРИКРИТИЕ" СЪВСЕМ ЩЕ УМРЕТЕ, НО ТОВА НЯМА ДА ПРОМЕНИ ФАКТИТЕ, А ТЕ СА, ЧЕ ОГРОМЕН ПРОЦЕНТ СЕ КЕФИ НА "ПОД ПРИКРИТИЕ" И ЩЕ ГО ГЛЕДАТ И ГО ОЧАКВАТ С ИНЕТРЕС!
    Айде, много ви здраве, нека минусите завалят сега!.. Пффф, смешници!

    Коментиран от #3

  • 2 Отур

    0 1 Отговор
    Няма по убави от турските сериали да знайш!
  • 3 Иван Белев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кофти":

    какво маги дават в неделя по бтв?
  • 4 Иван Белев

    1 0 Отговор
    филма под прикритие е направо трепач. няма по -хубав правен последните 20 години. нямам търпение да почне.....
  • 5 азтчо

    1 0 Отговор
    защо всички тв-та дават турски сериали от 18чс- и сме длъжни да ги гледаме щото няма кво - а БЪЛГАРСКИ филми ги дават от 22-30ч. кога работещите ще ги гледат . искаме си нашите БЪЛГАРСКИ филми - в нормално време - да речем -- 20-00ч.
  • 6 Титчо

    0 0 Отговор
    Защото всички телевизии са частни - на един-двама собственици. А те са Ахмед Доган и неговият ибрикчия Делян Пеевски.
    Ха сега познайте, защо гледаме само турски сапунки!