Last news in Fakti

13 Декември, 2012 18:52 2 521 2

Син на ексминистър спипан при спецакция

  • син-
  • ексминистър на земеделието-
  • георги танев-
  • арестуван
Син на ексминистър спипан при спецакция - 1
Снимка:БГНЕС

Синът на ексминистъра на земеделието в периода 1992 г. - 1994 г.  /бел.ред. Георги Танев/ е спипан при спецакция за ДДС измами. Това заяви в Благоевград министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Фокус.

"Днес се провежда операция „Универсалният”, която е насочена срещу ДДС измамите и вноса на хранителни продукти на територията на страната от европейската общност. Лидерът на тази група е син на бивш министър на земеделието от 1992 до 1994 година, каза Цветанов. В групата участва и дъщеря на бивш митнически служител, както и небезизвестният Мравката, лице, което е съпричастно към убийството на Бай Миле и е бил задържан в онзи период.

Част от криминалните структури в България през годините на прехода са били част от политическите среди на държавата. По този начин се е получавала една симбиоза, която е генерирала огромен финансов ресурс, който се е разпределял между субектите, които са участвали в управлението на страната", коментира министърът.

Нещата са взаимосвързани и лесно може да се определи кой по какъв начин в годините на прехода е успявал да навлиза в територията и да прави бизнес с политическа подкрепа и криминални структури, за да може държавата да се превърне в това състояние, в което я заварихме, каза още министър Цветан Цветанов.

Синът на ексминистъра се казва Иван Танев. Баща му е министър в правителството на Любен Беров. Георги Танев е бил подсъдим и оправдан заедно с Емил Хърсев за безстопанственост в особено големи размери за сключена през 1993 г. сделка за доставка на над 153 т царевица от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ducati Diavel

    0 0 Отговор
    Пропуснахте още един син да споменете.
  • 2 Гого

    0 0 Отговор
    Хубаво ги хванаха ама пак ще ги пуснат както винаги.Само алармата е голяма