Last news in Fakti

16 Февруари, 2013 15:08 2 934 0

Роди се и филм за култовия "Вечерен акт" на Сънински

  • съни сънински-
  • театър-
  • спектакъл

Представлението по Чехов с 10-годишен юбилей на сцената

Роди се и филм за култовия "Вечерен акт" на Сънински - 1
Мария Сапунджиева и Съни Сънински в сцена от емблематичния спектакъл "Вечерен акт". Снимка: Анастасия Вецова

Култовата постановка на Съни Сънински „Вечерен акт“ по Чехов ще отбележи на 22 февруари своя 10-годишен юбилей на сцената на Театър 199. Играещият режисьор и актьорите Мария Сапунджиева и Георги Спасов пътуват с един от най-дълголетните български спектакли вече цяло десетилетие по света в компанията на своята вярна публика.

През май 2012 г. „Вечерен акт“ беше селекциониран и взе участие в официалната програма на Международния театрален фестивал в Мелихово – родното подмосковско селце на Антон Павлович Чехов, в самия чифлик, в който той е живял и творил.

Ежегодно на форума се представят произведения само и единствено на великия автор, създадени от театрални трупи от всички континенти. Там родното представление силно впечатли ценителите и критиката и получи покани за участие на още фестивали в Москва. А режисьорът се включи на място в уъркшоп, в който сред менторите беше и легендарният Никита Михалков.

След юбилейното представление идния петък в сакралното арт мазе на „Раковска“ за зрителите ще има изненада: те ще могат да видят и документалния филм „Чехов на Сънински – 10 години на сцената на Театър 199”. На 10 март пък спектакълът ще гастролира в Берлин по покана на Българския културен институт в Германия.
 
Ето и едно от експертните мнения за постановката, която продължава да забавлява и просълзява публиката:

„Седемдесетминутен концерт на виртуозно джаз трио, в който обединителната нишка е един необичаен в съвременното си звучене Чехов. Зад тъжната погнуса от лепкавата бездуховност  отчетливо се долавят  саркастични гоголевски нотки, които с развитието на действието стават все по-мощни и завладяващи и карат превиващата се от смях публика бурно да аплодира изпълнителите.  Постигнатата хармония между сценография /Вечеслав Парапанов/ и режисура /Съни Сънински/ налага кинематографична динамика на спектакъла и  допълва актьорската игра”.

Междувременно в Театър 199 започна репетиции и режисьорът Галин Стоев, който пристигна специално от Белгия, за да постави новата пиеса на нашумялата Яна Борисова. В спектакъла участват актьорите Цветана Манева, Атанас Атанасов, Стефан Вълдобрев, Вежен Велчовски и Радена Вълканова, а премиерните представления са планирани за 5 и 6 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА