Last news in Fakti

1 Април, 2013 11:38 16 568 54

Запознайте се с новата Lada

  • lada-
  • kalina-
  • ii

Руската компания АвтоВАЗ разпространи официална информация и снимки на новото поколение Lada Kalina. Според данните автомобилът ще се предлага с три различни двигателя. Базов ще стане бензинов с работен обем 1.6 литра и максимална мощност 87 к.с. Този мотор ще се предлага с механична петстепенна скоростна кутия. Следващата модификация е по-мощна, но двигателят е със същия работен обем. Конските сили обаче вече са 98, а в комплектацията е включена и автоматична четиристепенна трансмисия Jatco. Модификациите завършват от топверсията на новата Kalina. Тя отново разполага с 1.6-литров мотор, но в този случай от него са "изцедени" 106 конски сили, което си е направо постижение за руската автомобилна промишленост.

Руснаците заявяват още, че механичната скоростна кутия не е нова, но е сериозно модернизирана. Някои от детайлите й са доставени от японската компания Atsumitec. Синхронизаторите на първа и втора предавка са многоконусни. При автоматичната трансмисия интерес представлява наличието на т.нар. виртуална пета предавка, която помага за икономията на гориво. Автоматът разполага и с овърдрайв бутон, който се включва при по-динамично шофиране.

Lada Kalina II е получила и изцяло ново шаси. Окачването също е ново и е разработено основно от френските специалисти на Renault. Впечатление прави и значително подобреното управление на волана, което се дължи на нова кормилна рейка с предавателно число 3,1. 

Измененията в салона засягат системата за вентилация и отопление, където в по-горните нива на екипировка се появява и климатична инсталация. Руснаците са изключително горди с нея, като нееднократно посочват, че тя може и автоматично да регулира температурата и силата на подавания въздух. Или с други думи във високите нива се предлага добре познатият ни климатроник. Началото на серийното производство е насрочено за месец май тази година, а стартът на продажбите - за юни 2013-а. Първоначално новата Lada ще се предлага само в изпълнение "люкс", и чак по-късно в продажба ще бъдат пуснати и по-евтините модификации. Все още не са известни и цените на Lada Kalina II.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 2 Отговор
    Руснаците са изключително горди с нея, като нееднократно посочват, че тя може и автоматично да регулира температурата и силата на подавания въздух. Или с други думи във високите нива се предлага добре познатият ни климатроник


    трагедия
  • 2 кик

    1 2 Отговор
    а манивелата от коя страна се пъха?

    Коментиран от #8

  • 3 руснака

    0 1 Отговор
    интересно на каква цена ще се предлага в България? ловешкия завод да не остане без купувачи?)))
  • 4 mik

    1 0 Отговор
    В пазарната икономика всеки търси ниша. Може да произвеждаш по
    нисък клас стока и да печелиш. И китайците уж не произвеждали качествени стоки, пък печелят доста добре. Така че язвителните коментари са май само на наш гръб.

    Коментиран от #18

  • 5 Матьо

    1 0 Отговор
    тази лада тръгва по стъпките на дачия
  • 6 Име:

    1 4 Отговор
    Ей еман от тия статий с руски остарели боклуци. Да не ви плащат от Лада че да им рекламирате тука грозотийте. Путин на кфо щял да се вози, ГАЗ какво правели, УАУ какъв непознат модел Лада, Москвич със селски тунинг, Ниска Лада си стърже пода..... пък аз си мислех че това е сайт за любители на автомобилите.
  • 7 BAJDOBRI

    1 1 Отговор
    Като я гледам и като чета характеристиките,много си е хубава даже!За сега мога обаче само да си мечтая да си я купя с мойта заплата!И за Дачия и Грейт уол,все още не ни достигат доходи!Ще има да се облизваме като сополиви циганчета и да злобеем по форумите! ;)
  • 8 манчо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "кик":

    манивелата знаеш къде да си я пъхнеш
  • 9 Кака Донка

    0 0 Отговор
    И аз искам някой да ми напъха една манивела, даже две!
  • 10 Пеци

    0 1 Отговор
    И тази Калинка,май ще заслужи Малинка!
  • 11 ВАЗ

    4 1 Отговор
    Много си е хубава даже! Само решетката отпред е прекалено голяма. Аз бих си я купил!
  • 12 АВТО ЧАСТИ

    0 0 Отговор
    ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА МАНИВЕЛКИТЕ ИМА НЯКОЛКО СВОБОДНИ ПОБЬРЗАИТЕ ДОКАТА НЕСА СВЬРШИЛИ.
  • 13 драго

    1 1 Отговор
    приемлив интериор и екстериор,морално остарял двигател и механика.незаслужено висока цена и нищо ново в руската автомобилна концепция.

  • 14 batmusurat

    1 1 Отговор
    нов наследник за следващите 30-40 години. Можеби!?
  • 15 KOREKTOR

    1 1 Отговор
    Дежурните плювалници . Гроздето е кисело. Истината е ,че сте бедни и може само да се облизвате и да плюете по тази причина. Карайте 20-годишни таралясници и се кефете.

    Коментиран от #16

  • 16 Смях в залата

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "KOREKTOR":

    Добре, бе , богТАШЧЕ, АХАХАХА
    лАДАТА Е УЖАСНА ГРОЗИЛНИЦА ОТВЪН, няма какво да се лъжем - с тази решетка е като зейнал сом.. Изглежда така, сякаш е претърпяла катастрофа... Сега Лада като са част от Рено-Дачия и айде - старите дизайни и техника от Дация - на "Новите" Лади.. Бляк! К'во като е евтина, щом е боклук?
  • 17 ха-бре

    1 1 Отговор
    Хахаха - какъв е тоя изрод от Русията? :))
    Мда...те толкова си могат...горките комуняги.
    По зле е от всяка друга кола в света..
  • 18 zmey gorqnin

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "mik":

    4estito na ruznazite za novata malka da4ia-lada...i se 4udq kak 6te q karat tazi malka nova lada kalina kato e avtomatik,rusnazite 6te zaspivat na volana,ne snemqt li skoristite i ne bram4i ili na drusa mashinata za tqx ne e kola,xa?
  • 19 112233

    1 1 Отговор
    поредната руска тояга, морално остаряла преди да е качена на конвейера,.........
  • 20 prizrak

    0 0 Отговор
    Да я гълташ за страх !!!!
  • 21 ROFL

    0 0 Отговор
    Така се е усмихнала тази лада чак и езика и се вижда ... със здраве да си я карат руснаците
  • 22 gost

    0 1 Отговор
    руснака,освен да си ограбва народа и да пробутва боклуци друго не може,вече и оръжия не правят....по интересно ми е техните олигарси или синчетата им ще си я купят ли?:))))Стига с тия руснаци бе хора и ние игоряхме покраи тях!!!!
  • 23 NRG

    0 0 Отговор
    Ако вземахме малко по големи заплати в България може би това щеше да е хит.Както и Дачия и Грейт Уол.Но дори и за тях не стигат парите и ходим и се набърбочваме с едни кредити по банките.Купуваме разни таратайки и си мислим колко сме хитри и как западняците са се прецакали и са хвърлили тез хубави коли .Ако доходите ни бяха достатъчно високи и стабилни ,всеки би могъл да си избере кола която да му приляга.Новата кола си е нова.Има си гаранция и сервизно обслужване.Като изтече гаранционния пробег сам си избираш дали да и останеш собственик или да я смениш с друга .Поне за такава нова като на картинката да стигаха парите.Хората вече са измислили коли за богатите.А за България е ясно какви коли се харчат.Или втора употреба или като тази на снимката или от нейния клас.
  • 24 .ivencio

    1 1 Отговор
    Изобщо не искам да се запознавам с такива кочини,малко ли време преди сме били целите в масло от тези масленицо.никога в живота повече руско
  • 25 exee

    0 0 Отговор
    bre da mu se nevidi i u zvero nebesen mnogo se usmixnal otpred mai rusnazite dosta sa pestili ot plastmasata za prednata bronq a texniqt neft si e sas sqra i varvi samo u nas,hahahahahahahahahahahahahaha
  • 26 Прометей

    0 0 Отговор
    Ква е тази претоплена манджа с предница на Кия и нови огледала от пикап, големи колкото джантите?
  • 27 Михаел Витман

    1 0 Отговор
    Никъде не се споменава цената на това чудо, за да преценим за какво става въпрос, но не изглежда чак толкова зле. Не знам дали руснаците са успели поне малко да подобрят качеството на сглобката, защото старите лади бяха трагични в това отношение - интериора скърца , тропа, луфтове, некачествени материали.... Освен това тези двигатели 1,6 над 100 коня ми изглеждат подозрителни, все пак руснаците не са известни, като някакви специалисти по двигателите, като се има пред вид, че едва преди 2 г. ако не се лъжа преустановиха производството на карбураторни двигатели. Не знам, аз не бих си купил никога руски автомобил, дори поради идеологически причини. Никой не може да ме убеди, че нова лада е по добра от 3-4 годишна Хонда или Тойота, или Ауди например...

    Коментиран от #37

  • 28 EMSKI

    0 0 Отговор
    С тая решетка отпред прилича на фуражокомбайна....Нека се докаже като надежден автомобил в близките 10-тина години....засега не бих си купил тази "продукция за пътя"....май ми се приходи до тоалетна.....
  • 29 боко

    1 0 Отговор
    Е като я погледнем отпред и нЕма нужда да гледаш отзад.....
  • 30 Пловдив

    1 1 Отговор
    Българските GREATWALL са десет класи по-напред като дизайн и естетика. А по-грозно нещо от тая огромна решетка отпред в жалък опит да се копира Пежо,не бях виждал отдавна.
  • 31 Denis

    0 1 Отговор
    НЯМА ДА ДОЖИВЕЕМ КРАСИВА РУСКА КОЛА !!!
  • 32 ivencio

    1 0 Отговор
    Зад тая огромна решетка има голям радиатор за да охлажда страстната баба Лада.това са коне,сила,пауър :) нямам думи...да опиша ...абе за последен път губя минути от живота си за да коментирам такива недоразумения
  • 33 batmusurat

    1 0 Отговор
    навигацията е 'РУБИНЪ 711';))))))
  • 34 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    До #23 NRG

    Много точно си го написал. Няма смисъл от повече. Но за съйаление нашите чалгари не могат да го разберат.
  • 35 кондофри иванов

    1 0 Отговор
    Много добре са направили Руснаците. И те могат да направят ладата 150 коня, но какво следва. Данък 450 лв. Това вече не е кола за бедните.
  • 36 ...

    1 0 Отговор
    Остави дизайна руснаците свестен двигател не могат да направят..

  • 37 Naka

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Михаел Витман":

    Какво говориш...моя 13 годишен Опел е по-голям,с климатроник и ако изключим тук-таме ръждата по праговете и вратите е в пъти по-стойностна кола от тази без да я хваля излишно(все пак е 2-ра ръка дарак).Това е тъпото при 2-рата ръка коли че никога няма гаранция какъв каруцар и е бил собственик и дали се е грижил за нея като хората или и е вземал душата.Ако имам пари за нещо подобно на това няма да го купя-бих предпочел да се оглеждам за нещо по-запазено,по-голямо,по-удобно 2-ра ръка вместо да си вкарвам таралеж в гащите.
  • 38 хехе

    0 0 Отговор
    Абе, тия си живеят в свой измислен свят..
  • 39 пес

    1 0 Отговор
    така си е.когато изостанеш от другите-винаги има за какво да ти се присмиват!
  • 40 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
    и какво и е новото
    то същото като старото
  • 41 Дядо поп

    1 1 Отговор
    Дизайна на тези гробници явно се прави от пазачите в обедната почивка.
  • 42 KOREKTOR

    1 1 Отговор
    Юруш на маслините-е-е-е-е. Чисто нов внос на 20 годишни Голфове , Астри, Фиатове и тям подобни "почти неупотребявани" супер коли. Тъкмо ще истипосате БАТЕ БОЙКО на предните капаци и ЧАЛГАТА вътре на МАX. Пей сърце .
  • 43 Ситроен !!!

    1 1 Отговор
    Просто скапана кола!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 44 какво

    0 0 Отговор
    доживях да видя Лада да прилича на Дачия
  • 45 вале

    0 1 Отговор
    пълен майтап!!!
    виждам детаили от поне 5-6 различни марки
    купе дачия, веждите над халогените, и стоповете от волво, таблото от шевролет, и т.н......
  • 46 вале

    0 1 Отговор
    пълен майтап!!!
    виждам детаили от поне 5-6 различни марки
    купе дачия, веждите над халогените, и стоповете от волво, таблото от шевролет, и т.н......
  • 47 Синг

    0 1 Отговор
    Трябва да си свръхчовек за да изкажеш мнение за нещо,което виждаш на една снимка.Другия вариант е да си много тъп.Мисля,че второто е вярно.Повечето от мненията са на хора,които едно яйце не могат да сварят,но пък дават мнения за техника.Ей ,свършете нещо около дома си за да сте полезни с нещо поне.
  • 48 ba6 komitata

    0 0 Отговор
    E.eM ti LadA E..eM Ti Vse Vsi4ki Na Sapun Da Si Miem Belite Raze I Da Si Broim Turskite Zlatni Liri U 4arniyot Mardjan 600/Pullman
  • 49 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    харесва ми
  • 50 pozdrav

    0 0 Отговор
    kam vsi4ki znaini i neznaini bor4eta po4itateli ili karali-lada kadilac:

    http://www.youtube.com/watch?v=QvVpKzAaM0g

    p.s.,predposlednata bukva predi "g"ne e bukva a zifra "0" a ne bukva O,za da vi otvori web sranizata,priqtno gledane i nazdrave,da sme jivi i zdravi i balazite ni nosqt na nas voda vav mreji,ne go zabravqite, nie kogato sme karali volgi,a te ni prekarvat da karame ladi,kato predi 15-godini sme karali cadilaci!

  • 51 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    До #47 Синг

    Точен и лаконичен си . Това са те мрънковците и плювалниците.
  • 52 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Ако тази кола беше правена за война, щеше да е перфектна.
  • 53 СССР

    0 0 Отговор
    а гаранция дават ли
  • 54 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Е бива я...