9 Април, 2013 13:42 1 482 0

Амели Пулен ще бъде водеща на кинофестивала в Кан

  • кан-
  • фестивал-
  • одри тоту-
  • амели пулен-
  • водеща
Амели Пулен ще бъде водеща на кинофестивала в Кан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френската актриса Одри Тоту, известна от филмите „Невероятната съдба на Амели Пулен“, „Шифърът на Леонардо“, „Коко преди Шанел“ и др., ще бъде водеща на 66-ото издание на Международния филмов фестивал в Кан, съобщи РИА „Новости“ въз основа на информация от АФП.

Под артистичното ръководство на Тоту ще преминат церемониите по откриването и закриването на кинофорума, който ще продължи от 15 до 26 май.

Фестивалната програма ще стартира с филма на австралийския режисьор Баз Лурман „Великият Гетсби“ с Леонардо ди Каприо и Кери Мълиган в главните роли. Лентата е римейк на известната творба на Джак Клейтън с Робърт Редфорд и Миа Фароу от 1974 г., която се смята за най-добрата досега екранизация на романа на Франсис Скот Фицджералд.

Журито на тазгодишния фестивал в Кан ще оглави прочутият американски режисьор и продуцент Стивън Спилбърг. На предишното издание на форума с Голямата награда – Златна палма, триумфира филмът „Любов“ на австриеца Михаел Ханеке.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА