16 Април, 2013 12:30 3 891 0

Техническите характеристики на Google Glass

  • google-
  • google glass

Компанията Google публикува техническите характеристики на новия си продукт Google Glass. Резолюцията на дисплея е 640×360 пиксела, но изображението наподобява гледане на 25-инчов HD-монитор от разстояние.

Устройството разполага и с петмегапикселова камера, която може да снима видео във формат HD. Още нещо любопитно е, че звукът се предава чрез костите на черепа. Google Glass имат 16 гигабайта вградена памет, 12 от които са достъпни за ползвателите.

Google Glass са снабдени и със специални носови опори, които се настройват според профила на лицето. Точният капацитет на батерията не се споменава, но от Google заявяват, че автономната работа на очилата може да продължи цял ден.

Устройството се зарежда и се свързва с компютър през microUSB кабел, който е наличен в комплекта. За връзка със смартфон се използва Bluetooth и специално приложение. Очилата работят съвместно с апарати, работещи под Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich и нагоре.

Google Glass са синхронизирани с "облака" на Google. От компанията заявяват, че визуализацията представлява ново, уникално преживяване, което няма аналог до момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА