1 Май, 2013 09:47 8 694 1

Mercedes-Benz Unimog с нов супервсъдеход

  • mercedes-benz-
  • unimog

 

Немците представиха новото поколение на легендарния модел Mercedes-Benz Unimog. Основните достойнства на едно от най-проходимите превозни средства с колела са възможността да изкачва пресечена местност под ъгъл от 45 градуса, както и да преодолява водни препятствия с дълбочина 1.2 метра. Новият Unimog впечатлява още с панорамна кабина, по-голяма радиаторна решетка и с нови светодиодни фарове.
 
Чистачките са монтирани над ветроупорното стъкло с цел по-добра видимост. Още от новостите, с които се е сдобил Unimog, са многофункционален волан и нова система за помпане и спадане на гумите в движение. Последната има три основни режима - път, пясък и сложни повърхности. Всички двигатели, с които ще се оборудва новия Unimog отговарят на европейските стандарти Евро 6.
Агрегатите са четири и шестцилиндрови BlueEfficiency с мощност от 156 до 354 к.с. За разлика от предишното поколение, двигателят се монтира по-близо до центъра на превозното средство. Това позволява на кабината да е по-просторна, а колесната база - по-къса. В допълнение към това общият център на тежестта е снижен, без това да се отразява сериозно на клиренса.
 
Според немските специалисти именно това решение е от решаващо значение при преодоляване на трудни пресечени местности. Тестовете, които Mercedes-Benz прави на новия Unimog са брутални. Машината е изпробвана във възможно най-трудни терени при температури от -30 °С до + 45 °С. Новият модел ще бъде пуснат в десет различни модификации, които ще са обозначени с индекси от U 216 до U 5024.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съни Миланов

    1 0 Отговор
    Този в ляво ме кефи най-много.