Last news in Fakti

28 Май, 2013 09:35 4 064 1

Volvo и Mitsubishi се изтеглят от американския пазар

  • volvo-
  • пазар-
  • продажби

Ниските продажби и слабата конкурентоспособност ще принудят Volvo и Mitsubishi Motors да се откажат от присъствие на пазара в САЩ, прогнозира 24/7 Wall St. Според изданието шведската и японската марка ще се изтеглят още догодина.

Volvo среща сериозни трудности в Щатите, където трябва да се състезава не само с продукцията на гиганти като General Motors и Toyota, а и с немските луксозни производители BMW, Mercedes-Benz и Audi. Освен това шведите разполагат с доста оскъдна по американските стандарти гама, в която няма богат избор от седани, кросоувъри и всъдеходи.

През април пазарният на Volvo в САЩ е спаднал до 0.3%. През първите четири месеца на годината шведите са реализирали 19 571 автомобила, което е с 8% по-малко от аналогичния период през 2012-а.

Според 24/7 Wall St Mitsubishi Motors са заплашени от съдбата на друга японска компания - Suzuki, която бе принудена да се изтегли от американския пазар заради слаби продажби. През 2012-а "Трите диаманта" са пласирали по-малко от 60 000 коли, с 20 000 по-малко от предходната година.

Мрачните перспективи пред Mitsubishi се подсилват и от негативния имидж на марката сред американските водачи. Японският производител заема 30 място от 33 компании, включени в рейтинга за надеждност на J.D. Power & Associates.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    0 0 Отговор
    То американските Дженерал моторс и Форд са "голяма конкуренция". Това са ниско-качествени и бързоразвалящи се автомобили, които дължат продажбите си на ниската им цена и националистическите нагласи на все още някои американци. По скоро разкарват конкуренцията на американските ценови сегменти. Самолети Митцубиши са разпердушинили навремето и Пърл Харбър и американските самолети, а защо пък и шведи да правят пари и ги изнасят от САЩ, особено в криза.