Last news in Fakti

31 Август, 2013 09:50 66 732 4

Бай Миле праща хървати да екзекутират Васил Илиев

Преглед на печата

Бай Миле праща хървати да екзекутират Васил Илиев - 1
Погребението на Васил Илиев

Бай Миле праща хървати да екзекутират Васил Илиев, разкрива в. „24 часа“

18 години след разстрела на Васил Илиев криминалисти са категорични, че той е поръчан от също вече покойния Милчо Бонев - Бай Миле. Доказателства за това обаче така и не били събрани. Бивши служители на тогавашната Централна служба за борба с организираната престъпност събрали оперативна информация, според която стрелците били хървати и се познавали с украинските килъри на Андрей Луканов. Единственото сигурно доказателство в тази посока обаче били само двата хърватски автомата, с които е екзекутиран Илиев. На база на оперативна информация пенсионираните антимафиоти стигнали до заключението, че Милчо Бонев е създал цяла хърватска банда за убийства. Според тях тя е извършила през годините над 10 от публичните екзекуции на родни мафиоти.


Елате, хиляди братушки, призовавав в. „Труд“

Руснаците ни превземат за втори път! Така се шегуват в Бургас от известно време. Усещането за нашествие е особено силно през лятото, когато братушките са най-многобройните туристи. Иначе постоянно пребиваващите в областния град и Поморие са точно 4900. Но усещането е за много повече. Въпреки че в Бургас адресно регистрирани са едва 900 руснаци, те поискаха да имат свое училище. И скоро ще го получат. Общината реагира много бързо на заявеното желание и е готова да осигури всичко, което чужденците поискат. А причината е, че те движат местната туристическа и имотна индустрия и са най-важните клиенти. Това си личи по всичко. Като се започне от трите мола в Бургас. Там повечето клиенти са руснаци. А продавачките са задължени да учат и да говорят езика на Пушкин.


Ванга видяла Сирия в руини преди 36 години, припомня в. „Стандарт“

"Леле, в Сирия какво ще стане! Това си го пише и в Библията. Горките хора в Сирия - ще дойде време, няма да остане камък върху камък от нея. Но рано е още за това". Тези думи са казани не от друг, а от великата българска пророчица Ванга. За тях се сещат все повече хора, които са чели книги за живота и делото й. Казала ги е през далечната 1975 г. пред проф. Никола Шипковенски, прочут наш учен и психиатър, който изследвал феномена Ванга. Това обаче не е единственото й пророчество за кризата в Сирия. На два пъти Ванга разказва свои видения за арабската държава и пред племенницата си Красимира Стоянова. Ще дойде на света най-старото учение, предрекла тя и добавила: „Питате ме скоро ли ще стане това? Не, не скоро. Още Сирия не е паднала".


Гръмнаха продавач на 200-годишна икона, съобщава в. „Монитор“

„Купувачи” от Димитровград простреляли в лицето 29-годишния Милен Иванов от Хасково, който се опитвал да им продаде ценна икона на „Св. Богородица”. Той си уговорил среща на зеленчуковата борса по средата на пътя Хасково - Димитровград. Там според договорката иконата трябвало да бъде оценена и платена. Вместо това единият от двамата мъже извадил газов пистолет и гръмнал от упор в лицето на Милен. След изстрела дясната половина на лицето на хасковлията обгоряло. По-късно Милен разказа, че намерил иконата случайно сред вехториите вкъщи. Проучил, че била от стара, вече несъществуваща църква на поне 200 години и пуснал обява, че има ценна вещ с научна стойност. Пострадалият не уточни каква цена му е обещана, но разчитал поне на няколко хилядарки.


АЕЦ „Козлодуй“ направи първа стъпка към строеж на VII блок, пише в. „Сега“

На фона на споровете около заявеното в програмата на Пламен Орешарски намерение да се рестартира проектът за АЕЦ "Белене" АЕЦ "Козлодуй" направи първа стъпка към евентуален строеж на Седми блок. Първата ни атомна централа получи одобрение да започне търсене на подходяща площадка за изграждането на нова ядрена мощност. Вчера председателят на Агенцията за ядрено регулиране Лъчезар Костов връчи на шефа на "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" ЕАД Валентин Илиев съответното разрешение. Компанията е дъщерна на АЕЦ "Козлодуй" и има капитал от 2 млн. лв., като почти всички средства ще отидат за предпроектните проучвания. Тя бе създадена през май миналата година специално за разширението в Козлодуй. Едновременно с това България реши да прекрати проекта "Белене".
 

Химикалки за лява ръка по 5 лв. са хит за 15 септември, отбелязва в. „Новинар“

Ученическите пособия са най-търсената стока в магазините у нас заради предстоящото начало на учебната година. Масово се предлагат раници, цветни несесери и тетрадки на промоция. Безспорен хит в момента са химикалките, специално предназначени за деца, пишещи с лявата ръка. Модерната и удобна писалка излиза 5 лева, показа проверка на „Новинар”. Химикалката не размазва мастилото и е удобна за писане. Като топъл хляб вървят чантите по 10 и 12 лв., които заляха пазара. По-луксозните пък надхвърлят стотачка. Изключително атрактивни са офертите за комплектите за рисуване, детските дрешки и книжките за упражнения в хипермаркетите. Там комплект за рисуване излиза около 6-12 лева, а блокчетата са между 1-3 лева.

Готвят закон за минимална рента, информира в. „Дума“

С промени в Закона за арендата ще се определят минимални граници на плащанията, за да бъдат защитени собствениците на земи от злоупотреби. Промените се подготвят от група депутати от Коалиция за България, съобщи народният представител Янаки Стоилов. Той се аргументира, че сега собствениците на малки парцели не са защитени от злоупотреби, затова е необходимо да им се осигури защита. Ще се определят минимални граници на рентите според категорията на земята и нейното местоположение. Депутатите още не са правили анализи дали тези промени ще се отразят на пазара на земята. Стоилов обясни, че народните представители търсят балансирано решение, което да не накланя везните в полза на притежателите на големи по площи ниви. Той допълни, че не се притеснява от евентуални обвинения в непазарно поведение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 10 Отговор
  • 2 Zari

    12 3 Отговор
    Коя новина коментираш? И не разбрах ти сега БМВ или Мерцедес сектант си? Човек или е от Левски или от ЦСКА.
  • 3 мечока

    8 2 Отговор
    Що не си спретнете един бой - БМВ - Мерцедес, или ЦСКА - Мерцедес, нещо такова
  • 4 Лилов

    0 0 Отговор
    В Бургас няма три мола, а един. А руснаците и двама да са в района, комплексарите в общината са толкова много, че и руски космодрум ще им обещаят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове