11 Септември, 2003 00:00 1 075 0

Улиците около посолствата ще бъдат отворени

  • посолство
Да се отворят за автомобили улиците пред посолствата, които бяха временно затворени, заради военния конфликт в Ирак. Това ще гласува Столичният общински съвет в понеделник.

През март със заповед на Стефан Софиянски бяха сложени огради на ул. "Княз Ал. Батенберг" пред американското посолство, както и на ул. "Капитан Андреев" и ул."Калиакра", където се намира Консулството на САЩ. Същата мярка беше въведена и пред резиденцията на американския посланик на ул. "Велико Търново" между ул. "Сан Стефано" и ул. "Проф. Асен Златарев". Заради конфликта в Ирак през март беше блокирана и улица "Московска" в отсечката между площад "Батенберг" и ул. "Бенковски", където е английското посолство. Тогава общината разреши поставянето на бариери и около пресцентъра на американското посолство на "Кърниградска".

От Столичната дирекция на вътрешните работи не възразяват въпросните улици да бъдат отворени за движение на коли, тъй като кризата в Ирак е приключила, пише в докладната записка на зам.-кмета Ерхард Матеевич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА