21 Септември, 2013 09:30 17 498 26

Honda показа 7-местен миниван за $13000

  • honda-
  • mobilio
Японците от Hohda показаха на автосалона в Джакарта нов нискобюджетен миниван, който обаче е разработен за пазарите в Азия. Новият ван се прави на базата на хечбека Brio, а името му е Mobilio.
 
Габаритите на Mobilio са 4 390 х 1 680 х 1 610 милиметра, а междуосието му е 2 650 милиметра. Въпреки сравнително компактните габарити Mobilio е седемместен и разполага с трети ред седалки.
 
Според представители на Honda моделът е специално проектиран съобразно климатичните и пътни условия на района. Именно поради тази причина клиренсът на колата е по-голям от този на много от SUV-тата - 185 мм.
Под капака на Mobilio се монтира 1.5-литров четирицилиндров бензинов двигател с мощност 118 конски сили. Моторът работи съвместно, и с конвенционална петстепенна механична скоростна кутия, и с безстепенен вариатор.
 
Независимо, че моделът е предназначен за страните от третия свят, базовото му оборудване е доста богато. В стандартните опции влизат ABS и EBD, отделна климатична зона за задния пасажерски отсек, въздушни възглавници и още доста други.
 
Интересна е и цената на Mobilio. Този седемместен миниван ще се продава в Индия за 150 - 180 млн. рупии, което се равнява на сума около $13 000. Продажбите на модела стартират още от началото на следващата година. Вижте конкретни предложения за предишни модели тук: http://bit.ly/19ou6A4
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    4 3 Отговор
    Еееех няма ги добрите стари хонди вече .... мъка голяма....
  • 2 Shmeker

    11 4 Отговор
    Че какво й е на тази? Мен си ме кефи.
  • 3 Mitko Angelov

    6 3 Отговор
  • 4 БУМЕР КАМОР

    1 17 Отговор
    shto honda kakvo tolkova znachimo sa napravili?oshte se boriat s koroziata zavaliite.haha

    Коментиран от #5

  • 5 Ivailo Chankov

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "БУМЕР КАМОР":

    Щом не знаеш какво значимо са направили от Хонда, няма смисъл да коментираш, само това говори много за теб .
  • 6 Ivailo Chankov

    12 4 Отговор
    Мощните БМВ-та, Мерцедеси, Аудита и всякакви други още не могат да дадат толкова голяма усмивка на собственика си, като S2000 .

    Коментиран от #7, #22

  • 7 Румен Янев

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ivailo Chankov":

    S2000...integra...civic type-r...prelude...наистина са си power of dream !

    Коментиран от #25

  • 8 Geizer Prostak

    6 1 Отговор
    THE POWER OF DREAM A TI BUMER AMG 2V1 KARAL LI SI NQKOGA HONDA????A>???4E KOMETIRA6?

    Коментиран от #9

  • 9 БУМЕР КАМОР

    0 13 Отговор

    До коментар #8 от "Geizer Prostak":

    smenil sam 10avtomobila ot markata i nesam dovoln samo po sirvizi

    Коментиран от #10

  • 10 Румен Янев

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "БУМЕР КАМОР":

    Да бе то затова като отвори някой магазин за японски авточасти или фалира или умира от глад ! Я се разходи по Симеон да се нагледаш на немски емблеми по витрините ! А за опел не говорим изобщо защото за тях и в кофите за боклук има

    Коментиран от #15

  • 11 Симеон Тасев

    0 11 Отговор
  • 12 Споок Армин

    5 2 Отговор
    На тази цена и в родната БГ ще има успех.Иначе външно не ми харесва.
  • 13 Iaroslav Stanchev

    2 2 Отговор
    Евтина,голяма,съобразена с района,точно,като за милиардите индо-китайци,с по 15 чавета. Интересно щеше де е,да се появи и по нашите ширини,само дето вече си имаме подобна,Дачия,даже и на по-ниска цена.
  • 14 Heinrich

    7 1 Отговор
    Отново класацията с най-много минуси водят нашите двама лауреати : Симеон Тасев и БУМЕР КАМОР,които според мен са едно и също лице.Съдя по самата им грамотност и изказвания.Ей,на батко лешниците ...

    Коментиран от #16

  • 15 Iaroslav Stanchev

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Румен Янев":

    Прав си и не си прав.Частите за японски коли,правени в Япония,ще струват майка си и баща си.Само дето в нашата мила Родина едва ли се карат много японски коли,правени в Япония.Повечето Тойоти и Хонди идват от заводите им в Турция.Същото важи и за Фауве,Форд,Рено и още марки.Което не е лошо,цената им ще е по-ниска,от оригиналните японски,ама и качеството им ще е по-различно.
    Тойота Европа,имат заводи във Франция и Англия,ама силно ме съмнява колите за нашия пазар да идват от там.Та и частите за сегашните японски коли,едва ли идват от по-далечно място от околностите на Истамбул.Всеки магазин за авточасти,може да поръча части за всяка японска кола на пазара,на сносна цена и с "гарантирано немско качество"
    Виж,за японските коли,произведени до края на 20-ти век,въпроса вече е друг,ама и колите са други,от към качество и цена,нали. . То същото важи и за повечето други марки де.

    Коментиран от #24

  • 16 comment

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Heinrich":

    Споки, скоро ще имат вече да пишат домашни, а за децата в прогимназиален курс е немислимо да не са си ги написали, така че ще ни лишат от мозъчните си проблясъци. Кой ще ни цепи мрака тогава... мъка.
  • 17 Иван Господинов

    1 3 Отговор
    Отвратително отвратителна кола
  • 18 batmusurat

    1 3 Отговор
    Ей тва в България само мерцедеси и беемвенца са коли нищо друго и тук таме фолксваген ауди груп. Като гледам хората друго не купуват щото са мнооого здрави коли и ако нямаше по-здрави щяха да са най-здравите. Да си ги карат баровците и газетата и да хвърлят по една бала пари по сервизите ама те пък не се разваляха забравих немските безсмъртни коли
  • 19 Депутат Зандъров

    2 2 Отговор
    в европа-японското си е японско скъпа подръжка но рядко ремонти
    в българия-голф 3 ефтени части чести ремонти
  • 20 Iaroslav Stanchev

    1 2 Отговор
    Не мога да разбера,какво толкова я прехвалвате тази кола.На цена около 18-19000 лева,каква японска машина ще е?Само емблемата и ще е Хонда.
    Относно коментара на batmusurat,тази сутрин на светофар се бяха сблъскали МБ е-клас,дето им викат първите "очиларки" и Форд фокус на 2-3 години.Цялото кръстовище беше в пластмасови парчета,а познай от коя кола.А на бенца не му личеше много,че е претърпял ПТП.
  • 21 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    za men Honda e marka koiato zapazi dobroto si kachestvo.novoto CRV e mnogo dobro .
  • 22 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ivailo Chankov":

    pich moiat benz dosta dobra usmivka mi dava kato go vidia sutrin v garaja.nedei da govorish za marki do koito nesi se dokosval.
  • 23 PROFESIONALISTA

    2 2 Отговор
    Абе хубаво, ама това нещо ако му се качат 7 човеци, повече от 90-100 няма да вдигне никога. А ако срещне един тир по голям баир, ще му върви все подир...
  • 24 brake point

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Iaroslav Stanchev":

    Само за информация Хонда Акорд се прави само в Япония така че който иска японска кола може да си вземе.Естествено и цената на акорда е по висока от авенсиса но има защо.За да не говорим общи приказки просто отидете в някое представителство и поразгледайте после ще коментираме.

    Коментиран от #26

  • 25 brake point

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Румен Янев":

    Забравяш NSX най доброто от Хонда с куп иновации години по късно въведени от швабите.Но кой ти помни 1990-та повечето сополанковци които пишат тук още не са били направени тогава.
  • 26 Iaroslav Stanchev

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "brake point":

    Дали? Я хвърли ей тук едно оченце,щото май не съм виждал негър-японец още.
    Текст към връзката