7 Ноември, 2013 16:58 2 219 3

Италия разпродава историческите си замъци

  • замък-
  • италия-
  • бюджет

Близо 50 замъка с историческа стойност възнамерява да продаде Италия, за да „запълни дупка” в държавния бюджет. Списъкът с избраните имоти включва крепости, два венециански острова и замък, в който са се бракосъчетали Том Круз и Кейт Хоумс.

Очакванията са в рамките на Kill Public Debt Plan да бъдат събрани над 500 млн. EUR и то само в близките няколко месеца. Изискването е новите собственици да ползват купените имоти само с цел туризъм като могат да ги превърнат в музей и хотели. Това ще донесе допълнителна полза за регионите, в които се намират, както и ще разкрие нови работни места. Купувачите няма да имат право да затварят замъците за външни лица и да ги префасонират по свои вкус.

Идеята възникна още при управлението на бившия премиер на Италия Марио Монти и продължена от сегашния Енрико Лета, който съкрати списъка от 300 исторически имота на 50.

Противоречиво остава мнението на италианците. Според някои, продажбата на „местните съкровища” е голяма грешка и призовават обществото да се намеси. Други се отнасят с разбиране към държавната инициатива като от една страна държавата ще получи пари за замъците, а от друга те ще бъдат поддържани и достъпни за външни лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Ицо

    0 0 Отговор
    Ей сега викам спешно брокера си и почваме да купуваме!
  • 2 tooshortname

    0 0 Отговор
    Незнам ти, ама бат Бойко, може да ги купи наведнъж, че и за още толкова ще остане!
  • 3 comment

    0 0 Отговор
    Кейт Хоумс?!? Тая пък коя ще се явява да бъде?