12 Февруари, 2014 23:17 4 242 0

Търсят новата Антигона с кастинг в Театър "София"

  • театър "софия"-
  • антигона-
  • жан ануи-
  • кастинг-
  • иван добчев

Идеалната кандидатка трябва да е чернокоса, кльощава и с...хулиганско възпитание

Търсят новата Антигона с кастинг в Театър "София" - 1
Преди много години емблематична Антигона на Ануи беше младата Цветана Манева.

Театър „София“ обяви кастинг за млада актриса или студентка по актьорско майсторство, която да влезе в образа на Антигона от едноименната пиеса на Жан Ануи в бъдеща постановка на режисьора проф. Иван Добчев.

Изискванията към идеалната кандидатка са да бъде до 29-годишна, чернокоса, слаба, дори кльощава, с младежко антиБЕЙБИ излъчване, твърдоглав характер и ...хулиганско възпитание.

Навремето в тази роля е блестяла младата Цветана Манева...

Кастингът ще се състои на 10 март от 10 до 16 ч. и на 11 март от 14 до 18 ч.  от опити с овладян текст от пиесата „Антигона” на Жан Ануи.

Репетиционният период за спектакъла ще обхване периода от 2 април до 29 юни, а премиерата е предвидена за 29 август 2014 г.

Преди няколко сезона от Театър „София“ пак бяха обявили кастинг за главна изпълнителка в пиесата „Как се научих да кормувам“ от Пола Вогъл в интерпретацията на режисьора Николай Поляков.

Тогава, въпреки десетките претендентки по време на кастинга, от екипа не можаха да изберат партньорка на Ириней Константинов и впоследствие директно поканиха за ролята младата звезда Елен Колева.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА