Last news in Fakti

23 Април, 2014 12:22 9 139 14

Стартира шампионатът по драг рейсинг

  • драг рейсинг

Първи кръг от Националния шампионат по драг рейсинг ще се проведе на 26 и 27 Април в Sofia West Airport близо до с. Кондофрей, общ. Радомир. Промените за тази година включват 3 нови състезателни класа – един за екзотични суперавтомобили и два за мотоциклети (до и над 750 сс).

Състезателите от топ класа “Pro-С” тръпнат в очакване на обновения автомобил на "Хеед 91" Volkswagen Scirocco с двигател от Nissan Skyline с над 1 000 к.с. и изцяло нова професионална скоростна кутия. В клас Street-Open също има голямо напрежение, след като летвата бе вдигната почти недостижимо от Golf-а на Владислав Георгиев.



Победителите ги очакват разнообразни награди от партньорите на събитието, като за "Pro” класовете ще има и парични премии. Входът на пистата ще е 5 и 10 лв. съответно за събота и неделя. Съботния ден е предвиден за свободни стартове и тренировки – всеки желаещ ще може да изпробва възможностите на своя автомобил на обезопасеното трасе.

Надпреварата се организира под егидата на БФАС и със съдействието на СБА. Спонсори са ENEOS Oil, Rockstar Energy Drink и UPG. Организаторите пожелават успех на всички и напомнят – шофирайте разумно по пътищата, бързите коли са на пистата!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    3 1 Отговор
    Всичко е добре но тази година са само 4 кръга ! Един в Кондофрей , два в Сливен и заключителен през септември на писта Божурище . То бива глад ама чак пък толкова ??? Да погледнем как е в Гърция или дори в Румъния ??? Преди години всяка събота и неделя имаше драг и дрифт на Божурище ! Е да - нямаше коли с ниски десетки но адреналина беше на ниво !.... еееех години ....
  • 2 Xterminatorable .

    4 3 Отговор
    Гоуфо ше ви сдере задниците Ще прави ластици и ше раздава бинокли
  • 3 Xterminatorable .

    2 2 Отговор
  • 4 Xterminatorable .

    2 2 Отговор
  • 5 Румен Янев

    1 1 Отговор
    За голфа не знам но очаквам корсите на URBAN TEAM и тази на UPG да се представят достойно ! Scirocco - то на хеед ауто също не е за подценяване макар че миналата година имаше проблеми но въпреки това в клас профи В излезе на първо място в крайното класиране. Сега с новите скорости би трябвало да даде поне десятка макар че се надявам и на по-добър резултат ! Дано са в ред 80 - тката и S - двойката на Драг Пауър Тийм .... В профи С бяха пред сирокото Ще има интрига и при нафтата и все ми се струва че от IFI dik са пипнали лупото защото има доста потенциал в него
  • 6 Румен Янев

    0 1 Отговор

    Коментиран от #12

  • 7 Симеон Тасев

    0 4 Отговор
    к..вета ламбото да ама тая кофа под ламбото е интересна

    Коментиран от #10

  • 8 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
    смешка или грешка сигурна е объркал пистата с сервиза
  • 9 Дошo

    1 0 Отговор
    Хайде РИБА, разкажи им играта
  • 10 Дошo

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Симеон Тасев":

    Май не си чувал за рибата!?Тая кофа нищо чудно да му направи един ластик от 150-300
  • 11 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Ей това е " кофата " Симеоне
  • 12 Xterminatorable .

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Румен Янев":

    Извинявай, ама това което си публикувал са казани за смет с изпилени двигатели. То на нищо не мяза... поне малко естетика да бяха вложили... потресаваща грозотия
  • 13 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Братино дори в Америка за драг не се използват острилки като зендер...ферари ламорджини и подобни ! Тук идеята не да ти е красив и куц автомобила ...Да не везирам филмите защото са нещо различно от истината но например Вин Дизел какво вдигна на задни гуми във бързи и яростни ? Май не беше наточен авендатор - нали ??? А в тези " казани " са наляти толкова пари че с тях би си купил и лаченко " спортно" автомобилче с дели 120 умрели магарета под капака и окачване на което никога не би трябвало да се довериш ! Красотата тук не е във формата а в лудия POWER скорости окачване и естествено - задкормилно устройство способно да изцеди всичко това максимално ! Миналата година имаше едни румънци с прехвалените NISSAN GTR дето били като на Дарт Вейдър совалката и познай какво се случи на старт с ауди 80 - съвсем нормално на вид ! Няма да казвам на кой беше за да не му правя реклама
  • 14 Иво Чанков

    0 0 Отговор
    Не знам какво се палите по тези драг "състезания" , всичко с тях е толкова просто, който не може да кара на планинско или на писта, отива на драг .