Last news in Fakti

26 Юли, 2019 11:46 20 758 24

БИВОЛ: Евродепутатът Емил Радев искал €4,5 милиона от либийците за освобождаването на танкера БАДР

  • бадр-
  • танкер-
  • либия-
  • емил радев

Корабът беше отвлечен в края на миналата година по изключително скандален криминален начин от въоръжени мутри, които действаха като пирати

БИВОЛ: Евродепутатът Емил Радев искал €4,5 милиона от либийците за освобождаването на танкера БАДР - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

В началото на август 2018 г. евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП), заедно с оръжейния бос Николайчо Гигов и Димитър Борисов от сметопочистващата фирма “Титан”, е летял до Триполи с предложение до държавната либийска компания GNMTC – консултантски договор с близка до Радев кантора за 4,5 милиона евро, срещу съдействие за освобождаване на арестувания в България либийски танкер БАДР.

Корабът беше отвлечен в края на миналата година по изключително скандален криминален начин от въоръжени мутри, които действаха като пирати, но със съдействието на органи на съдебната и изпълнителна власт в страната. Биволъ разкри тази безпрецедентна проява на брутално потъпкване на българското и междинародно право, свързано с въоръжен екшън и насилие над законния екипаж и капитана на кораба в акваторията на Бургаския залив. Последващите разкрития и публикации за инцидента, който се превърна в световна новина, благодарение на журналистическата ни реакция, можете да видите на сайта на изданието. По-късно разкрихме и супер скандалния факт, че пиратската атака срещу либийския кораб е била предвождана от действащ спецполицай от София, който е работил за частната компания в качеството си мутра в свободното си време. След разследване на МВР, публикацията в Биволъ бе изцяло потвърдена, а служителят на МВР Александър Василев Лонгочев, действащ като охранител на “Башев Секюрити Тийм” бе уволнен от системата на Вътрешното министерство. Той бе разпознат и от капитана на кораба Абдулла Абдул Джалил като едно от лицата, превзели насилствено танкера на 21 декември миналата година.

Сайтът разполага с визовите апликации на Радев и Гигов, които са изпратили заедно с копия от паспортите си до Министерството на транспорта на Либия, за да получат разрешение за влизане в страната. По достоверна информация, те са летяли до либийската столица от Летище Истанбул. Подробности за тяхното посещение бяха дадени и в телефонен разговор с г-н Мохамед Елахреш, който е официален преговарящ на GNMTC по казуса с танкера.

Да, мога да потвърдя, че той беше в Либия и се срещах с него, между 3 и 6 август 2018 г. – казва Елахреш. “Г-н Радев беше с лица на име г-н Гигов и г-н Борисов и един български гражданин, живеещ в Либия (името му е арабско и не се разбира от записа). Имахме впечатлението, че с нас се свързват за дипломатическа интервенция, защото, очевидно, г-н Радев е персона с дипломатически статут, доколкото разбирам, той е член на Европейския парламент, и ние вярвахме, че това е официална инициатива от българската държава, за да се реши проблема. За съжаление случаят не беше такъв, защото когато се видяхме ние говорихме за нарушенията от българската администрация, които се гледат в съда в България и бяхме учудени, че те говорят за уреждане на въпроса.

Уреждането е трябвало да мине през консултантски договор с кантора, близка до Радев, като сумата за консултациите е впечатляваща – 4.5 милиона евро, от които 1,5 милиона предварително плащане, неподлежащо на връщане, какъвто и да е резултатът от посредничеството.

Те предложиха, през Мая Андреева, консултантско споразумение, според което GNMTC трябва да плати 4,5 милиона евро, за да се освободи кораба. Една част от сумата – 1,5 милиона, щяха да бъдат невъзвръщаеми при всякакви обстоятелства, независимо дали е успешен или е провал, а другата част от плащането се предполагаше да бъдат платени след освобождаването на кораба. Разбира се, такъв консултантски договор за 1,5 милиона е безумен, нереален, и ние отхвърлихме изцяло предложението и веднага уведомихме Мая Андреева с официален имейл. Тя е лицето, което работи тясно с г-н Радев, мисля, че е негов съдружник. Доколкото разбирам тя е тясно свързана и с българското правителство в областта на транспорта.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Медицинска сестра от Либия

    9 62 Отговор
    Малко са им искали на боклуците.

    Коментиран от #17, #20

  • 2 397

    85 2 Отговор
    Осраха се, такава излагация и то на европейски депутат
  • 3 Гост

    74 2 Отговор
    свършиха местата от където могат да крадат и почнаха да измислят още по нагли... скоро ще си намерят майстора.

    Коментиран от #7

  • 4 мутрите от ГЕРБ

    59 1 Отговор
    Нашето мото е рекет
  • 5 мафиоти и в европейския парламент

    68 1 Отговор
    Вкарали сме мафиоти и в европейския парламент,а за нашия да не говорим....там всичко е мафиоти.
  • 6 ТИКВОландия

    67 1 Отговор
    Потното прасе Емил Радев е разкрит!!
    Чакаме разследване от прокурора Гешев!
  • 7 докога ще спите българи

    48 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Техния майстор може да бъде само народа. Дано не е много късно, когато търпеливия българин ще се събуди!
  • 8 Адолф Хитлер

    13 19 Отговор
    Положението с ф16 е същото!Не САЩ,Ами ние сами се цакаме!Цената на ф-16,която ние ще платим е много по-малка,но нашите хубавци нарочно обявяват тази висока цена,за да могат да гушнат 1/2 от обявената сума.Ако ще и Ейбрамс да купуваме,с това смотано правителството,ЙОК ФАЙДА!!!Русофилите да слагат памперсите и да ходят при Путкин,защото само тровят въздуха!
  • 9 мафия

    48 3 Отговор
    В статията под българското правителство да се разбира българската мафия. Така става по-ясно.
  • 10 Кой68

    38 1 Отговор
    Ако истина което няма да ме учуди че е така.....Мерзост и пошлост...
  • 11 Jack Bauer

    39 1 Отговор
    Интересно е след такова предложение как е успял да напусне Либия и да се върне у нас. Либийците много са омекнали след като Кадафи го няма.

    Коментиран от #12

  • 12 Име

    24 1 Отговор

    До коментар #11 от "Jack Bauer":

    Не е бил Хафтар там да ги тикне в кауша и докато чакат танкера да дойде в Либия, да смучат черни патки.
  • 13 Adam

    30 1 Отговор
    голем глиган е тоя и си личи колко е алчен
  • 14 БГ681

    31 1 Отговор
    Този Радев не се наяде не му стигна не се задави, във Варна от кога дерибейства минава вече и в Бургас та чак до Либия стигна.Срам че това е бил евро-депутат, тези от Брюксел или не знаят нищо илини играят с наще
  • 15 Какво падение

    21 0 Отговор
    Този няма ли жена ,деца, комший , как се се показва и каКво си мисли,Депутат от ЕП, Борисов....Борисов каквото и да говориш за любовта на Българите към теб,...със такъв мошенник Депутат само излагаш България в ЕО.
    Дори този крадлив вол ,се натиска за Главен Прокурор ,ясно е на целия народ, вмирисаната че крадлива политика в стил Борисов и Доган е бича на всеки нормален и невинен гражданин.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 тъй

    10 0 Отговор
    не случайно му изкочи името след скандала с нап
  • 19 Мордекай

    0 11 Отговор
    Тия от бивол вече хептен се отдадоха на проза и измислици , сега покрай глупака -хакер който се оказва че работи и за едрия рогат добитък , почнаха да вдигат пушилка за да се измъкнат от калта. Да ама не , ще си отнесат заслужените шамари.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БРАВО БИВОЛЪ

    8 0 Отговор
    Това разкритие на Биволъ е вкарало на Прокуратурата кол в задника,нали има ДАНС, Разузнаване, какви ги вършат тези Депутати от ГЕРБ и ЕО, РАДЕВ, ТОТАЛЕН КОЛАПС НА СИСТЕМАТА,
    и как този не се разследва а се разследва Биволъ, корупцията си е
    показала неколкократно лицето, но Гешев друга мисия изпълнява
    мисия не възможна, но с Догановите похвати възможна.
    Рогите са дебели на Биволъ, заради истината която разкриват,
    колко са дебели на Гешев с постановките и лъжите ОСТАВА ДА ВИДИМ?
    Този мафиот Радев от ГЕРБ, СЕ БЕШЕ КУРДИСАЛ И ЗА КАНДИДАТ ЗА ГЛАВЕн ПРОКУРОР НА БЪЛГАРИЯ.Явно често си пият ракията с Гешев.Страшна шайка главорези!

    Коментиран от #24

  • 22 Българин 1

    11 0 Отговор
    Докато чакаме Господ да накаже Тиквата и тиквичките,те ни разказаха играта!
  • 23 Васко Минчев митница

    2 0 Отговор
    Абе трябваше да се обадите и аз щях да съдействам срещи 1/3 от парите
  • 24 безпартиен

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "БРАВО БИВОЛЪ":

    За да се разследва е необходим много честен прокурор като този с терасата дето не можа да познае гласовете в "Ало Ваньо"!Вместо да търси престъплението тогава,той започна да търси кой е направи записа1такъв човек трябва и ще се издигне още повече!може и за шеф на КОНКПИ или пък за консул или дипломат да стане!Така итози няма да познае,независимо че тялом заема поне 50 % от снимките!