ФАКТИ.БГ

Брюксел ни налага сурови санкции заради нарушения при „Турски поток“

На 09.11.2020 гражданското сдружение БОЕЦ, заедно с журналистите от „Биволъ“ и "Булфото", внесе сигнал до европейските институции за злоупотребите и проблемите със строителството на газопровода на територията на България

Публикувана: 22 Декември, 2020 16:59 Обновена: 22 Декември, 2020 17:01
108 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 36005
Брюксел ни налага сурови санкции заради нарушения при „Турски поток“
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 125 гласа.
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Брюксел налага сериозни санкции на България заради нарушения при изграждането на газопровода "Турски поток" в частта му на родна територия, сочат от гражданското сдружение БОЕЦ, които, заедно с журналистите от „Биволъ“ и "Булфото", са подали сигнала за нередности.

От БОЕЦ направиха 9 акции по „тръбата“ и компресорната станция край с. Расово, показвайки нагледно чрез публични видеоматериали, че целият проект е подчинен и превзет от руски фирми, а на мястото на строежа няма нито един представител на българската държава.

"Руски фирми с руски работници, руска охрана и руска техника строи руски проект за пренос на руски газ! За всичко това българските граждани плащаме три милиарда лева от нашите пари! Плаща ги Борисов, като част от тези милиарди са дълговете на Пеевски към руската мафия от пропадналият проект „Южен поток“", гневят се от БОЕЦ.

"След началото на акциите и разследванията на БОЕЦ от края на септември, Борисов и мафията бяха принудени да форсират строителството, за да изпълнят ангажиментите си пред Путин и Ердоган, тръбата да заработи до края на 2020 г. И изведнъж на строителните обекти на „Турски поток“ се появиха и български фирми с чисто нова техника закупена с европейски пари по програма „Конкурентноспособност“! Освен за всичко друго БОЕЦ сезирахме ЕК и ОЛАФ и за това. Разследванията по нашите кадри на Атанас Чобанов от БРРД (Бюрото за Разследващи Репортажи и Данни) и Николай Марченко от "Биволъ" разкриха достатъчно данни за злоупотреби , които предоставихме на Брюксел!", пишат още от неправителствената организация.

Още в началото на 12.2020 г. от ОЛАФ са уведомили БОЕЦ, че са разпоредили проверка на обществените поръчки при строежа на тръбата.

Вчера (21.12.2020) от ЕК – Генерална дирекция „Енергетика“ са отговорили, че спрямо посочените фирми участници в строежа на „Турски поток“ с техника, закупена с европейски средства, е започнала проверка. Цялата програма „Конкурентноспособност“ е прекратена с наложени 100% санкции за българската държава, а срещу всички поименно посочени в сигнала фирми започват нови, цялостни проверки с налагане на санкции.

Брюксел ни налага сурови санкции заради нарушения при „Турски поток“

Не сме наясно как гореспоменатият консорциум е решил да изпълни поръчката и дали са декларирали подизпълнители пред възлагащия орган. В случай, че възлагащият орган е имал някакви специални изисквания за изпълнението на поръчката, тези изисквания е трябвало да бъдат посочени в тръжната документация и в договора. Изпълнението на договора, с някои изключения, не се обхваща от правилата за обществени поръчки. Възложителят би трябвало да прецени дали е спазен сключеният договор с победителя в процедурата за възлагане на обществена поръчка.

ЗЛОУПОТРЕБИ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ

Що се отнася до злоупотребите с европейските структурни и инвестиционни фондове (ESIF), бих желал да Ви информирам, че Европейската комисия е поискала информация от Управляващия орган в Министерството на икономиката на България, който отговаря за управлението на оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност“ 2014- 2020 (OPIC). Управляващият орган предостави информация, че след одити на българските власти е установил значителни нередности в проект BG16RFOP002-3.001-0252-C01. В резултат на това, Управляващият орган е наложил 100% финансова корекция на този проект и на седем (7) други проекта от същата покана за представяне на предложения и от същото разследване. Управляващият орган също е прехвърлил досиетата към националната прокуратура на България. Освен това, понастоящем Управляващият орган на OPIC също разследва нередностите в договора за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-3.001-0155-С01 с бенефициент “НОВА СТРОЙ ТИЙМ” ЕООД. В момента тече процес на изпълнение.

Що се отнася до “Каро Трейдинг“ ООД — след Вашия сигнал за нередности Управляващият орган започна разследване и ще извърши проверки намясто на съответните проекти.

И накрая — по отношение на “Интерпром“, съответният договор за подкрепа от оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност“ е прекратен през 2019 г. и няма изплатени суми.“

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 125 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
2
Този коментар е премахнат от модератор.
БАЙ Х@Й
3 Отговор
Само край нашия казан няма дяволи!!

Оценка:
-52 +233

обективно
4 Отговор
Рано или късно тарикатът БМБ ще падне на земята между двата стола.

Коментиран от #100


Оценка:
-45 +243

Я... Я
5 Отговор
Я СЕГА ГОРДОСТТАНА БИБИТКО И
СИЕ ЩЕ ИЗГОРИ. КОЙ, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА. НИЕ РАЗБИРА СЕ. БЮДЖЕТНИТЕ ПЪЛНАЧИ. ТОЙ САМО
РАЗДАВА.

Коментиран от #101


Оценка:
-30 +202

Русофилистик
6 Отговор
Купуваме руска газ за да финансираме хиперзвуковите ракети на Путин.

Коментиран от #24, #33, #39, #49


Оценка:
-180 +99

БАЙ Х@Й
7 Отговор
А как асфалтпаша строи магистрали с фирма която има петнадесет работника и двадесет счетоводителя няма проблем ‼‼‼

Коментиран от #99


Оценка:
-20 +249

Ю Кортес
8 Отговор
Руския поток е 3.5 милиарда загуба за нас.Пи договор първите 15 години няма да получим никакви такси и при това ще плащаме експлоатационни разходи плюс лихви.След 15 години,пак ще е нищо защото въглеводородите в Европа излизат от употреба.
Поредния данък русия който ни прави най-бедните в ЕС.

Коментиран от #10, #20, #35, #37, #82


Оценка:
-151 +126

стар пожарникар
9 Отговор
Санкциите ще ги платим ние, а комисионните за мутрата! Пука му че Брю8353ксел ще ни глоби. След някой друг месец, мутрата ще се ОПИТА да се покрие някъде по земята. Вече всичко е подготвил. Ще се ОПИТА! Но не бива да го изпускаме!

Коментиран от #11


Оценка:
-28 +200

КОНТРАТА
10 Отговор

До коментар #8 от "Ю Кортес":


400 молиона евро на година ще получава РБ за транзита на газа към центрашна и западна Европа!

Коментиран от #13, #15, #22, #46, #58, #63


Оценка:
-51 +131

бай Ставри
11 Отговор

До коментар #9 от "стар пожарникар":


Дръжте здраво! Чакам го!

Оценка:
-16 +79

VENOM
12 Отговор
Гошко Георгиев еничаря храненика на козяк! Посше ще търсите пари за пенсии и заплати цяла Европа иска да прибира пари от транзит само,, мъдрите " българи не!!!

Коментиран от #60


Оценка:
-54 +139

Реконтра
13 Отговор

До коментар #10 от "КОНТРАТА":


Сметна ли колко платихме за построяването? Знаеш ли датата, когато ще започнем да получаваме? Знаеш ли че ако спре да работи газопровода преди да е изплатен, ще вземем на бай Ставри дукавелата

Коментиран от #18, #21


Оценка:
-57 +72

Бай Шиле
14 Отговор
Тази разтърсваща публикация няма нищо общо с американската забрана за Южен и Балкански поток.

Коментиран от #87


Оценка:
-8 +92

бай Ставри
15 Отговор

До коментар #10 от "КОНТРАТА":


Към това което изброи РЕКОНТРА, прибави и глобата от Брюксел.

Коментиран от #19


Оценка:
-31 +26

ТУТИ
16 Отговор
ПАРИ ОТ ЗАПАД А ГЛЕДАТ НА ИЗТОК

Оценка:
-21 +37

Бурисуф
17 Отговор
Вижте бе тулупи, има само две важни неща - шкафчето и газовият ми хуб да са пълни!

Оценка:
-19 +84

КОНТРАТА
18 Отговор

До коментар #13 от "Реконтра":


Е няма как да прибираш такси без да си инвестирал. Козяшките лакейчета защо не кажете краварите с какво допринасят за българската хазна да се пълни защото знаем с как я източват ? Гошо Джабта защо не обикаля около златните мини да рови по договорите?

Оценка:
-30 +134

Шаолина
19 Отговор

До коментар #15 от "бай Ставри":


Прибави всеки месец колко плащаме за скъп ток вс. домакинство на краварските Марици 1-3 от бавенето на проекта АЕЦ Белене!!!

Коментиран от #57, #77


Оценка:
-20 +125

Аха ясно
20 Отговор

До коментар #8 от "Ю Кортес":


Затова ли Украйна и Турция се натискат кой да транзитира руски газ?

Оценка:
-15 +110

21
Този коментар е премахнат от модератор.
Парите
22 Отговор

До коментар #10 от "КОНТРАТА":


които ние влагаме няма де се възвърнат никога.

Оценка:
-48 +20

КГБ
23 Отговор
Прави са хората.Южен поток бе спрян след посещение на руския сенатор Маккинли.Даже Путин казал на Бойко,че ще го смени ако не спре тръбите.

Оценка:
-15 +77

И после
24 Отговор

До коментар #6 от "Русофилистик":


тези ракети ще се стоварят по нашите глави.

Коментиран от #43


Оценка:
-19 +29

Бай Шиле
25 Отговор

До коментар #2 от "Нема се плашите":


Варна си е руски анклав.Даже си направиха военен команден център в града,тия гадове.

Коментиран от #42


Оценка:
-46 +46

Бесен Язовец
26 Отговор
Козячетата колкото и да се напъват проекта,, Турски поток "е пред завършване и Северен поток 2 също. Много ми е тъжно, че пак мечтите на козячета ще бъдат разбити!

Оценка:
-37 +96

ПСР
27 Отговор
Да живей и пребъде Борисов и борисовщината-у нас,готови да плащат балами винаги ще има!

Оценка:
-9 +36

Боец, ще се окаже те гнила ябълка, Тази
28 Отговор
Отива към Европа!!! Риете, явно някой ви плаща за това?? Имахме фирма и техника, която строеше газопроводи, техническа база на гара Яна стотици машини, за полагане, багери безброй! Кой е продаде, кой е купи???

Оценка:
-10 +91

Бесен Язовец
29 Отговор
И някой нещо не е разбрал тази тръба касае:Сърбия, Унгария, Австрия,Черна гора, Хърватия, Източната част на Германия която изостава индустрялно от западната Германия. Тук ако зависеше от герберчетата щеше да бъде стопирана обаче не зависи от България проекта!

Оценка:
-19 +76

Комисията
30 Отговор
Вземете на бацо шкафа

Оценка:
-12 +23

Комисията
31 Отговор
Бацо с жипката са снима с трабите сега да му спрат фондовете да нема за шкафа

Оценка:
-14 +26

Антигерб
32 Отговор
Тъй тъй - големи нарушения - тръбопровода се строял от руски фирми. И това е голямо нарушение на кои закони не се знае.

Иначе никой не търси заробващите договори за златото ни, заробващите договори за тока от мариците, заробващите договори с Доган с ТЕЦ Варна, заробващите договори за покупка на най-скъпите бойни самолети в света с доставка някога си.

Що не проверят с кои пари и с какви работници се строи тръбата и терминала в Гърция от където ще получаваме американски втечнен газ - там всичко е наред защото ще обслужва господарите.

Пък и е лъжа че се строи от руски фирми - аз знам за италиански фирми които съм виждал лично.

Оценка:
-22 +113

Пълен простак си
33 Отговор

До коментар #6 от "Русофилистик":


Ами то цяля западна Европа си купува газ от Русия ако си запознат. Поинтересувай се за трасето СП-1 (Германия, Франция, Испания). Ами СП-2 не се ли съфинансира от големи европейски фирми? Тия ако ни санкционират, трябва да направим Референдум за BULSIT.

Оценка:
-13 +76

34
Този коментар е премахнат от модератор.
Емил Боев
35 Отговор

До коментар #8 от "Ю Кортес":


А нещо да кажеш за трите милиарда за самолетите дето ще ги получим на върба във петък или за тези пари те е налегнала амнезията . А за 30 -те милиарда заеми дето ще ги плащат и правнуците ни и за тях също мълчиш като че ли имаш сливи във устата .И да не почна да ти изброявам другите загуби във пари на ГЕРБ че свят ще и се завие .

Оценка:
-22 +87

Гошо Георгиев - БОЕЦ
36 Отговор
За златото и мариците нема да говориш, те са на новите ми господари инвестиция за печалба.

Оценка:
-16 +70

Антитрол
37 Отговор

До коментар #8 от "Ю Кортес":


Това че 15 години нямало да получаваме транзитни такси сам ли го измисли или ти го пуснаха като опорка - с лъжи не става би тролчета.

Оценка:
-14 +75

Бай Шиле
38 Отговор
Американската газ мирише на демокрация.Руската... знаем си я на какво мирише.В ЦРУ секцията "България" отдавна е закрита.Цветанов,Паси и "Боец" ни излизат по евтино.

Оценка:
-10 +80

Професора
39 Отговор

До коментар #6 от "Русофилистик":


С 3 милиарда за фърчила финансираме краварските войни като тези в Сирия, Ирак, Афганистан...

Коментиран от #78


Оценка:
-26 +70

от Козяк
40 Отговор
Браво на момчетата от Боец - здраво се борят да са наша хранилка - вече три партии си имаме наши - подсигуряваме се ако шътнат бойко ще ударим рамо на нашите ама ще видим кой е най верен от Цецко , Христо или Гошко.

Вие да не мислите че ще ви оставим да си избирате някой който няма да е на наша хранилка.

Оценка:
-15 +68

Мимч
41 Отговор
Абе тоя,,боец,,да го пратят на фронта или в чуждестранния легион и там да покаже бойност,вместо да злепоставя и работи против интереса на държавата.Некъдърници и още нещо повече..

Оценка:
-20 +82

Спас
42 Отговор

До коментар #25 от "Бай Шиле":


А ти турски ли искаш да има ?

Коментиран от #47


Оценка:
-7 +16

43
Този коментар е премахнат от модератор.
44
Този коментар е премахнат от модератор.
45
Този коментар е премахнат от модератор.
Вени
46 Отговор

До коментар #10 от "КОНТРАТА":


Хайде бе,тази тръба трябва да опише границите на бегето 5 пъти за да има такива такси.

Оценка:
-10 +16

47
Този коментар е премахнат от модератор.
Жулиен Гаков
48 Отговор
Браво БОЦЕ! НАЙ ПОСЛЕ ДА СИ УДЪРЖИШ НА ДУМАТА! ПОСТРОИ БАЛКАНСКИ ПОТОК !! ИНАЧЕ ТЕ ЧАКАШЕ РУСКИ ПАТОК! ЩЯХА ДА ТЕ НАХРАНЯТ С НОВИЧОК!! И ЩЕШЕ ДА СИ ГО ЗАСЛУЖИШ! СЕГА С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ +ОТ НАРКОТИЦИ + КЮЛЧЕТАТА , ПРАВО НА ,, РУБЛЬОВКА " КЪДЕТО ЩЕ ТЕ ОХРАНЯВАТ ДОБРЕ - СРЕЩУ ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ- И ЩЕ ДОЖИВЕЕШ ЩАСТЛИВО ДНАРИНИТЕ СИ !! ВЪВ ВСЕКИ ДРУГ СЛУЧАЙ ТЕ ЧАКА КУРШУМ!!

Оценка:
-8 +35

ГЕРП КЕ УМРЕ
49 Отговор

До коментар #6 от "Русофилистик":


Не забравяй че тези ракети крепят мира на планетата.

Оценка:
-17 +26

Пешко.
50 Отговор
Браво на БОЕЦ. Не стига, че сме се навели на всички, ами от БОЕЦ, Бивол и т.н. ни свалят и гащите, та да е по удобно на който мине. Не знам кой работи по газопровода, но не разбирам проблема на бойците. Не стига, че загубихме сума ти пари, ( да не говорим за пропуснатите ползи) от Южен поток, ами хайде сега да загубим и милиардите дадени за Балкански поток. И да ни наложат глоби от ЕС. Значи, не е важно какво ше загубим, важното е да не строят руски фирми. Веднага ми идва една сентенция на шопа : Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле. Но в случая в ролята на Вуте е българския народ, който сам се проваля в нечия угода. Загробихме милиарди в Белене и не ни дават да строиме. Загробихме милиарди в Южен поток и ни го спряха. Сега ще си спрем и балкански поток. Ама заслужаваме си съдбата. Ние сме си такъв народ. Другите поне са овце, стрижат ги ама ги хранят. А ние се стрижем един друг, подаряваме си всичко и се саморазрушаваме. И само мрънкаме, че сме най зле и да дойде някой да ни оправи. Ами те ни оправят. Непрекъснато. И то с нашата активна помощ.

Оценка:
-12 +68

51
Този коментар е премахнат от модератор.
52
Този коментар е премахнат от модератор.
53
Този коментар е премахнат от модератор.
Милена
54 Отговор
Нова Строй Тийм и Интерпром са на Калоян Люсиен Теодосиев. Баща му Люсиенчо бил съсед с генерал Стоян Тонев и решили да завъртят далавера. После синчето Калоян станал и технически сътрудник на бившия депутат от ГЕРБ ген. Стоян Тонев, който подаде оставка след като беше обвинен в злоупотреби за милиони левове в клиниката по дерматология на Военно-медицинска академия по времето, когато беше директор на ВМА. Оттам Калоянчо влиза в дневниците от фирми на ГЕРБ и получава множество обществени поръчки и концесии, за които щедро се отблагодарява на господарите си и най-вече на едно нежно цвете - Теменужка.

Оценка:
-5 +35

55
Този коментар е премахнат от модератор.
111
56 Отговор
Не знам чии интереси защитават тия хора, но резултатът е, че сега дадените от ЕС пари ще ги върнат от бюджета на страната, защото те са вече похарчени. Дали добре или зле е друг въпрос, но по него не очаквам развитие, защото са ги изпапкали калинките. Та, за кого и защо се прави това, не е важно, но със сигурност губещи сме всички ние. А както удачно споменават някои от коментиращите, къде са тия принципни журналисти, в случаите с Мариците и Златните ни находища? Или там не е секси да се рови в подробностите в момента?

Оценка:
-6 +50

ми ,
57 Отговор

До коментар #19 от "Шаолина":


Я ми припомни , кой подписа договора ...

Коментиран от #68


Оценка:
-6 +6

58
Този коментар е премахнат от модератор.
59
Този коментар е премахнат от модератор.
Разбирач
60 Отговор

До коментар #12 от "VENOM":


Да,да точно той е виновен.

Оценка:
-2 +3

БиБи Кинг
61 Отговор
Всички патоци водат камто газовиа ми хуб, ка се исказа един дрогар понагоре,верно е! И турцкиа паток и грацкиа, сеги македонците и теа се мачат да ми набутат тениа паток! Накраиа че станем ка таралеш от патоци дее!

Оценка:
-3 +14

Малко слонче
62 Отговор
Това са глупости.Варна е с кмет на ГЕРБ и какъв червен анлллав сънуват журналята.Пак фейк нюз.

Коментиран от #70, #76


Оценка:
-9 +22

До глупака
63 Отговор

До коментар #10 от "КОНТРАТА":


Ти 400 мил евро знаеш ли колко пари са?Може ли ,да има толкова глупави хора, да си вярват, че другите са толкова глупави, за да им вярват?

Оценка:
-6 +20

До комуниста от Герб
64 Отговор
Варна е с кмет от герб, а герб са комунисти,подчинени на ДПС и Пеевски.Герб са рожба на ДС.

Оценка:
-10 +23

Каунь
65 Отговор
Джурналя, платени Ко друго са коментира?! Тия са бойци колкото уличния пес у двора действат първосигнално дето писал Павловски има манджа върти опашка и иде не ждавка.

Оценка:
-7 +21

Ха ха ха
66 Отговор
Пак ще крадът

Оценка:
-3 +7

ДРАПАТЕ
67 Отговор
ДРАПАТЕ ПОДЛО КЪМ КАЙМАКА КОМУНИСТИ МАФИОДСКИ АМА НЯМА ВЕЧЕ ЗА ВАС НЯМА-А-А-А.....НАРОДА ВИДЯ КАК ГО ОКРАДОХТЕ И НЕ ВЕ ИСКА.....

Оценка:
-8 +15

Дон
68 Отговор

До коментар #57 от "ми ,":


Да ти припомня ли кой го поднови през 2013 година?

Оценка:
-1 +3

иво
69 Отговор
ми мн ясно че руснаци ще го правят, ти какво искаш Бай Пешо с подръчния електрожен да иде с електроди Вежен да заварява.

Оценка:
-6 +19

Ами да ви
70 Отговор

До коментар #62 от "Малко слонче":


го дадем този кмет на ГЕРБ - ела да видиш Варна на какво е заприличала точно защото кметът е от ГЕРБ ...

Оценка:
-8 +11

cpv
71 Отговор
Вие от Бивол и Боец само търсите по "вол теле"!Чудите се как да навредите на страната!

Оценка:
-12 +15

ОБЕКТИВНО
72 Отговор
РУСОФИЛИТЕ И РУСОФОБИТЕ ПО КРОТКО - ПОВЕДЕНИЕТО СПОРЕД СИТУАЦИЯТА. ВСЕКИ ПРЕСЛЕДВА СОБСТВЕН ИНТЕРЕС , ТАКАВА ТРЯБВА ДА Е И БЪЛГАРСКАТА ПЛИТИКА.

Оценка:
-3 +12

стоян георгиев
73 Отговор
нагледно как се бачка по руски в българия.еи за тва ни се присмиваха 45 години македонците ,а като спря да се случва се оказа че масовката много иска да продължи щото руснаците ни били братушки!тва че ни ограбват и до днес не променя нищо!е група властимащи ще облажат от париците ,но бедния българин ще плати наи-високата цена!

Оценка:
-15 +11

еш па тоа
74 Отговор
Ами дайте го на българска фирма!Да си назначи подизпълнители,дето не са виждали тръба и да гръмне,като го пуснат утре.Това не е асфалт,а газ.

Оценка:
-5 +16

Сега ако имаше честни журналисти,
75 Отговор
то БМБ щеше зад всяко ъгълче да го дебнат неудобно въпроси.

Оценка:
-4 +10

Русия
76 Отговор

До коментар #62 от "Малко слонче":


Кметът е от ГЕРБ и е руснак - Портньйх. Оирти всичко до което се допре.

Оценка:
-7 +8

Б. М.
77 Отговор

До коментар #19 от "Шаолина":


Нещо си се объркал. Провери преди да пишеш НЕистини. Само един въпрос, КЪДЕ ще се съхранява отработеното ядрено гориво от АЕЦ БЕЛЕНЕ? И, чакам име на град, а не "някъде в България"!!!!!

Коментиран от #88


Оценка:
-5 +8

реалността
78 Отговор

До коментар #39 от "Професора":


Не три а четири милиарда и малко отгоре. Два и двеста за осемте самолета модел 1974, които ще ни бъдат доставени след рециклиране на стари такива, и още два милиарда за въоръжението им, което Каракачанов и ко извадиха от сделката за да успокои страстите, а послебез Народното Събрание ще ги даде за въоръжението, а за това не се иска гласуване от Парламента. Тихо и кроткоприспиват хората и крадат стотици милиони като комисионни за самолети, които при война няма дори да излетат.

Коментиран от #90


Оценка:
-5 +10

79
Този коментар е премахнат от модератор.
шопе
80 Отговор
баце че им се разплати

Оценка:
-2 +2

Комбина
81 Отговор
Брюксел наложи ли санкции на Северен поток (германски поток)–2 !!!

Европа се разпада – 100 % !!! Не може такъв разнобой да държи в обединение никой!

Оценка:
-0 +13

Ти си плосък
82 Отговор

До коментар #8 от "Ю Кортес":


като ламинат,бе ! Тръбата е наша, полагането и е с наши пари,в милиони! Какви плащания,какви откъде ги изрови тези " договори."Руска е до турска граница бе тарамбуко.Натам му дреме.Има договаряне ,но като транзитна страна- през която ще преминава тяхната стока- газ.За което ще ни плаща такса: транзитиране.За тарамбука като теб- ще го напиша по елементарно.
Нещо като нашата ТОЛ- такса за чуждите тираджии.Отделно,че има клауза,за да" отклоним" за вътрешни нужди до 3,5 милиарда куб.м годишно Гарантирано през целия период на транзитиране.За такива тарамбуки- само шиста- компресирана.Със танкер до византиеца.Да ти смъкнат и скъсаните гащи през сметки за топло, на храни и всичко свързано със ползване на газ в производсгвото.

Оценка:
-1 +13

Ще стане
83 Отговор
Май като с Армения

Оценка:
-1 +3

Доста гнило от неморалисти
84 Отговор
Тия уж " бойци" се хванали да саботират работата и по Балкански поток връзката с Турски поток по който се работи спешно.И какво като е имало руски фирми подизпълнители,то не е и сигурно за какво са били там,а и те са обучени по изпълнението и доставката на тръбите.Държавата частично финансира ,дори в по голяма степен за да запази собствеността на тръбите ,но целта на глупаците е да спрат работата,да обвинят ББ,както направиха със саботирането на мерките срещу пандемията. Да се напълним със зарезени,болниците да преливат,да има повече починали,болни медици ,хората да не вярват и всичко не в полза на обществото ,а единствено да обвинят правителството.Методите са гнусни и то от хора които принципно нямат морал ,и то от тартора Георгиев който обслужва интересите на Цецо Сръбски.Тази загриженост е лицемерна и фалшива ,а и предполагам,че повечето партенки са надути ,с цел да се внушат нередности.

Оценка:
-3 +14

Бацко
85 Отговор
Бацко окраде къде какво може за 15 години, а българина дреме и пак ще иде да гласува за Гроб.
Ех колко сладко е да си раия

Оценка:
-4 +5

Антибългарите
86 Отговор
от "Боец"(срещу България) "Биволъ", който като рие хвърля на гърба си и някаква друга мастия станаха домашните любимци на мадам Мустафа.

Елена Йончева била оная, която очерни България в Брюксел, за да си задоволи егото, защото серГей не й задоволил либидото, а горните антибългари са онези нереализирани американски слуги, които за да угодят на мадам Мустафа действат като Йончева - клепат България в Брюксел. За тях е по-добре българските 2,6 милиарда лв за българската газопреносна мрежа "Балкански поток", който в този пасквил е наричан "Турски поток" да не работят за България и нейните граждани и да си останат закопани за наша сметка, но техният егоизъм да се наложи над българския национален интерес.

На стихоплетеца Недялко Йорданов и двамата му сина се оказаха кукли на конци и употребени.

Оценка:
-4 +11

Няма
87 Отговор

До коментар #14 от "Бай Шиле":


такава забрана! Доналд Тръмп се оказа Българин и наложи вето на американския конгрес!:)))

Оценка:
-0 +4

Защо
88 Отговор

До коментар #77 от "Б. М.":


се чудиш, след като руснаците не отказват радиоактивните отпадъци, а дори са готови да плащат за тях:)))?

Кой не дава на България да си дава отработеното ядрено гориво е Русия:)))?

Чия колония е България?!!

Оценка:
-3 +3

эээээээ
89 Отговор
Тъпанар-и. Казал съм, че са предатели отдавна. Да не би червените боклуци да си вземат тръбите в кочината ? Но тия отрепк-и от Боец да си ги взимат веднага. Там да си ги държат, да им дават медали, да си ги ваксинират със ветеринарната ваксина "Спутник". Изобщо да си ги правят каквото щат, само да не ниФги връщат.

Оценка:
-3 +5

А може
90 Отговор

До коментар #78 от "реалността":


и да излетят, за да предизвикат ответен удар по простите тикви на българските граждани...

Оценка:
-0 +2

Възмутен
91 Отговор
Евала на комуниста - мутра Б.Б!!!!
Българите се топлят колкото да не умрат от студ с дърва, въглища,някои с гуми и стари дрехи, а мутрата направи на ушанките газопровод,с три милиарда НАШИ пари ДА СИ ПРОДАВАТ ГАЗА РАХАТ.
Вместо и ние като всички други европейци да се топлим на газ- герберастите ще раздават на махлите “еко филтри”за комините- ЕВРО 6, с които въздуха излизал от тях с качество на Боровец!
Идват избори,внимавайте,не тичайте пак да гласувате за порция кебапчета и бира!

Оценка:
-5 +3

Обективно
92 Отговор
Добре,че успяха да го завършат преди да се намесят тия гадове

Оценка:
-1 +9

Случайно прочел
93 Отговор
Като не знаете нещо не коментирайте?! Помпена станция Расово бетона и го ляха всички цигани от област Монтана! Някой да се сети дали имаме специалисти за газовата част!? Лично съм виждал немски инженер а до него казакстанец! Има и беларуси, руснак несрешнах!

Оценка:
-1 +10

Матей
94 Отговор
Той ще ги плати тия санкции,стана му навик да хвърля милиарди за всякакви рушвети,да е мил и драг и на запад,и на изток.Майсторски разиграва и сценки за камуфлаж,демек не е това ,което си мислите,може би сте далтонисти или недовиждате.Народе,не ме гледай какво правя,а слушай какво ти казвам!

Оценка:
-3 +1

Българин
95 Отговор
Проклети да сте безродници,нарекли се "боец".Само предател,може да клепа родината си.Той Господ ви наказва,всички ще отидете при Гошо.

Оценка:
-0 +7

Две страни
96 Отговор
Винаги е имало две страни. Която се изкарва снежно бяла, права и невинна и картонено черна. Жалкото е че когато правдата изплува, грешната страна си "свирка", а на чакат последици. Сурово наказание за нея.

Оценка:
-0 +3

Борис
97 Отговор
Тия тъпанари сега доволни ли са ,че на българия се налага санткции. Абе тъпанари заради глупавите ви политики сте готови да продададете България.

Оценка:
-1 +4

Конник
98 Отговор
Биволъ“ и "Булфото" Са предатели на България. Тръбопровода се строй от Газпром и с негови пари. България дава земята в апорт за тази сума.

Оценка:
-0 +4

Бреи бреи
99 Отговор

До коментар #7 от "БАЙ Х@Й":


Как така текна газ а санкции ще има 2045 год от боец и бивол които всичко разбират и казват само истината ще видим какви ще бъдат санкциите»кервана си върви кучетата си лает» тези хора от10 год казват че борисов ще падне

Оценка:
-0 +2

Боец
100 Отговор

До коментар #4 от "обективно":


Преди десет години казах ме че борисов ще падне от власт2025 -2030 год ще види те и бивол го подвърди казах ме че през края на 2020 год ще протиче газ през тръбите никои неси вярваше но се сбъдна

Оценка:
-2 +2

101
Този коментар е премахнат от модератор.
крум
102 Отговор
Т.е. БОЕЦ и "Биволь" работят срещу интересите на Българите !!!!

Коментиран от #103


Оценка:
-2 +3

любопитен
103 Отговор

До коментар #102 от "крум":


А Баце? Той за чии интереси работи?

Оценка:
-2 +2

НЯКОЙ ДА ПЛАТИ
104 Отговор
Кой кой

Оценка:
-1 +1

Todor
105 Отговор
Ако е вярно това, което пише в сигнала на Боец, ще гласувам за
Борисов.

Оценка:
-1 +2

АЛО РАДЕЕЕВ
106 Отговор
ИЗЛИЗА ЧЕ БОЙКО ПРАВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ , БОЕЦ ЧЕРВЕНИ ТОЧКИ КАТО ТОПИ БОЙКО , А НИЕ ПЛАЩАМЕ ГЛОБИТЕ НА КРАДЦИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ !

Оценка:
-0 +1

АЛО РАДЕЕЕВ
107 Отговор
ПО ЗАКОН БОЕЦ СА ДЛЪЖНИ ДА КЛЕПАТ БОЙКО ИНАЧЕ СА СЪУЧАСТНИЦИ В ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА МУ И ТАЯТ ИСТИНИ !

Оценка:
-0 +0

соросСадист демоННкретена
108 Отговор
лапам на Бидона канелката. Смучим, смучим. Изсмуках на Дъртио бидон тъшаците

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Родриго Дутерте
Така президентът на Филипините се защити от критиките, отправени му от Западните нации, които изразиха загриженост по отношение на войната му срещу наркотиците и твърденията за масови убийства без съд и присъда.
Вие, САЩ, ЕС, можете да ме наричате всякакъв, но аз никога не съм бил или съм лицемерен спрямо вас. Затваряте вратите си, а когато моментът дойде, там има имигранти, бягащи от Близкия изток. Оставяте ги да гният там, а се притеснявате за смъртта на хиляда, две хиляди, три хиляди?"

Още бисери
ТОП 5