ФАКТИ.БГ

Полицай e дал 50 000 лева подкуп за прикриване на измами с ДДС на “Градус”

Срещу братята Иван и Лука Ангелови тече разследване за източването на около 10 милиона ДДС чрез фиктивен износ на земеделска продукция към Румъния

Публикувана: 12 Май, 2021 11:11
58 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 20884
Полицай e дал 50 000 лева подкуп за прикриване на измами с ДДС на “Градус”
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 65 гласа.
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Иван Грудев Филипов е бивш полицай, задържан през 2010 г. за подкуп на служител на БОП в Стара Загора. Филипов предложил 50 000 лв. на антимафиота, за да замете данни за извършени престъпления по проверките, които води по отношение на фирмите „Градус“ с номера от 1 до 7 и „Бисер Олива“ АД, разкри журналистът Димитър Стоянов за BIRD.bg.

Дружествата до едно са свързани с братята Лука и Иван Ангелови – заедно и по отделно. През 2017 г. Филипов е осъден на първа инстанция. Но проверките за точене на ДДС от фирмите на Ангелови чрез фиктивен износ за Румъния ощетило хазната с 10 милиона лева ДДС са успешно заметени.

Имената на Ангелови нашумяха след като бизнесменът Светослав Илчовски ги обвини в куп престъпления пред Комисията по ревизиите – като се започне от манипулиране на борсата чрез надуване на активите на дружествата им през фиктивни сделки и се стигне до подкупи за премиера Борисов в кюлчета злато и заплащане за плеймейтки. Особено зловещо прозвуча твърдението, че на Илчовски е показан клип с издевателства над арестант, докато бил на имен ден на Иван Ангелов в резиденция "Витошко-Студена", където присъствал и Борисов. Според бизнесмена той заплащал рекет в продължение на години, за да бъде оставен на спокойствие.

В защитната си реч пред същата комисия Ангелов отрече тези твърдения, но затвърди впечатлението, че е особено близък с премиера Борисов, с когото често играел карти и ги свързвала мъжка дружба. Той също така се самоуличи в нечисти сделки. Стана ясно, че Ангелов е успял да продаде с печалба фамозните фурми от Абу Даби, които уж бяха хуманитарна помощ, а също така да получи съдействие лично от премиера за признаване на ветеринарни сертификати за износ на негова продукция. Последното повдига и въпроси за търговия с влияние в негова полза.

Фиктивен износ за Румъния за 10 милиона лева ДДС

Няколко независими един от друг източници твърдят, че към 2010 г., срещу братята Ангелови тече разследване, възложено на Националната следствена служба, по данни за източването на около 10 милиона ДДС чрез фиктивен износ на земеделска продукция към Румъния. Текат и проверки от НАП, които са особено притеснителни за производителите на пилешко от Стара Загора. В крайна сметка проверките приключват без проблеми за тях. Междувременно Ангелови са изградили близки отношения с премиера Борисов, който ги води до Япония с правителствения самолет.

В мотивите по делото срещу Филипов, изложени в 20 страници, се описва как той опитва да мотивира колегата си от ТЗ „БОП“ да реализира схема, която да приключи проверката с положителен за проверяваните дружества резултат. Материалите по същата проверка трябвало да бъдат изпратени в прокуратурата с мнение за прекратяване, поради липса на данни за извършено престъпление. С тези действия е трябвало да се потвърдят „неверните и непълни констатации в данъчните ревизионни актове за минали периоди от време“.

Пристрастни ревизии и проверки

Съдът сочи, че от началото на 2007 г. до средата на 2010 г. служителите на НАП извършили многобройни данъчни ревизии и проверки за установяване на факти и обстоятелства по прихващане или възстановяване на ДДС в данъчни обекти и търговски дружества, в които съдружници или акционери били братята Иван и Лука Ангелови. Сред проверяваните компании са многобройните фирми „Градус“ и „Бисер Олива“ – общо над 10 юридически лица.

Съдът заявява също, че „заради пристрастно водене на данъчните ревизии и проверки, приключили с необосновано благоприятен резултат за данъчно-задължените лица“, свързани със семейство Ангелови била инициирана вътрешна проверка от инспектората на финансовото министерство. В резултат били уволнени няколко ревизори и били наложени дисциплинарни наказания на няколко ръководители на данъчни екипи, в това число и на директора на НАП Стара Загора, допуснали съзнателни грешки при ревизиите и проверките.

По това дело самите Ангелови се явяват като свидетели. Не са им повдигнати обвинения за поръчители на престъплението, защото обвинението не успява да събере достатъчно доказателства срещу тях.

От BIRD.bg са изпратили въпроси и запитване за коментар до Иван Ангелов чрез контактния имейл на “Градус” и през потребителската форма на сайта, но до редакционното приключване на статията отговор не е бил получен, твърдят от медията.

Свидетел по делото е Митко Минчев Николов, който по време на досъдебното производство е регионален директор на Държавната лотария за Югоизточна България. Той е свързващото звено – посредник между собствениците на проверяваните компании и осъдения на първа инстанция служител на МВР. Николов декларира, че е близък с Иван Ангелов, както и че преди пенсионирането си от МВР е бил началник в „Магистрална полиция“ на Иван Грудев Филипов. Николов познавал и Тошко Христов Тотев от средата на 90-те години. И на него му бил шеф, докато работел за МВР, но в отдел „Тежки престъпления“. Съответно, след като Тотев се пенсионирал, Николов съдействал пред Иван Ангелов за назначаването му, като шофьор. Николов заявява, че през лятото на 2010 г. Тотев му споделил, че предстои проверка на дружествата на Ангелови. Мъжът го попитал дали не могат заедно да помогнат да стане проверката “по-обективна”. В показания по досъдебното производства Николов твърди, че Тотев работи като шофьор, но е „комендант и един от близките хора на собствениците“ и по-конкретно на Иван Ангелов. Този факт обяснява и осведомеността на Тотев относно провежданите данъчни ревизии на дружествата, собственост на Атанасов, както и възникналите проблеми в резултат на тези проверки.

Същевременно Митко Николов не скрива, че след разговора с Тотев потърсил Филипов, на когото също е бил началник, но твърди, че се свързал с него, за да провери дали един конкретен служител на „БОП“ ще извършва полицейската проверка на дружествата на Ангелови. Николов пояснява, че поел ангажимент пред Тотев да говори с Филипов дали ще има проверка и може ли да се окаже съдействие. За да се помогне на дружествата, в които свидетелят Иван Ангелов е собственик, Николов възложил на бившия си подчинен Филипов да се свърже с антимафиота. На Николов му било известно, че Филипов е в добри колегиални и дори приятелски отношения със служителя, който той в последствие опитвал да подкупи. Двамата работили в миналото заедно в сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР Стара Загора.

Целта на подкупа, предложен и обещан от осъдения на първа инстанция полицейски служител, била една предизвикана без фактическо основание полицейска проверка да обезсили констатациите на дисциплинарните комисии, като нови обстоятелства по смисъла на ДОПК и така да продължи действието на забраната за преревизиране на фирмите на Ангелови. Поисканата от Ангелови проверка следвало да се води по данни, предоставяни от самите тях и да приключи с положителен за проверяваните дружества резултат. Служителят на ТЗ „БОП“ е трябвало да констатира, че няма нарушение в търговската дейност на дружествата. Целта на Ангелови е прокуратурата да постанови отказ от образуване на наказателно производство по отношение на тях. Едно напълно обяснимо поведение, при наличие на обоснована хипотеза, че те са извършили въпросните данъчни престъпления.

Документирано е, че Филипов е изразил желание пред служителя на „БОП“, полицейската проверка да потвърди непълните констатации на данъчните проверки и ревизии. Така „резултатите” от режисираната полицейска проверка, до която се домогвал посредством познатия му антимафиот биха се противопоставили на констатациите на вътрешната дисциплинарна проверка от инспектората на финансовото ведомство. Филипов напътствал антимафиота как да насочва проверката към период, в който дружествата са най-малко уязвими. Полицаят изисквал класифицирана информация относно евентуална образувана „разработка” във връзка с дружествата и дали са прилагани специални разузнавателни средства по отношение на представляващите дружествата.

На 18 октомври 2010 г. полицаят от „Магистрална полиция“ дал на антимафиота обещаните 1000 лева, за да продължи той да провежда полицейската проверка по начин, планиран от Филипов. С оглед на нужди и реализацията на оперативната комбинация, на антимафиота е „възложена“ фиктивна проверка по повод дейността на търговските дружества, собствени и контролирани от Ангелови. Това се случва след проведена работна среща със служители на дирекция „Вътрешна сигурност” на 15 октомври 2010 г. Предаването на подкупа и голяма част от комуникацията по този казус е документирана чрез прилагането на специални разузнавателни средства.

В очакване да изтече давността…

Арестът на Филипов е от края на 2010 г. Делото влиза в съда през 2013 г. Присъдата е постановена през 2017 г. Мотивите по присъдата излизат 3 години по-късно, а те са едва 20 страници. Така 10 години след ареста на Филипов делото едва е минало първа инстанция и е висящо пред Пловдивския апелативен съд. Абсолютната му давност изтича през 2025 г. Ако въззивният съд потвърди решението на първоинстанционния и това се случи в разумни срокове, делото може да бъде решено и от ВКС, преди да бъде погасено по давност. Ако Апелативният съд обаче го върне за ново разглеждане с някакъв мотив, присъда вероятно няма да има. Колкото до делото за измами с ДДС за 10 милиона лв., то е прекратено от прокуратурата без последствия.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 65 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
пешо
1 Отговор
каква почтеност лъха от особата на снимката!

Коментиран от #23, #35, #43


Оценка:
-4 +187

zeus
2 Отговор
Куцото Пиле закопа ГЕРБ с изказванията си, и компанията си закопа, ама така е, като хем си далавераджия, хем нямаш нищо между ушите.

Коментиран от #5


Оценка:
-5 +251

ВНИМАНИЕ
3 Отговор
Никой да не купува вредните продукти на този мафиот.

Коментиран от #15


Оценка:
-4 +214

ТаУмВзе
4 Отговор
Мутрата Кога? Щото си знаем схемата. Последна национална Катастрофа и това си е.

Оценка:
-4 +142

хъхъ
5 Отговор

До коментар #2 от "zeus":


В Румъния адвоката на Чаушеско му стана по-голя обвинител от прокурорите. Който и гербер да арестуват, няма да е грешка.

Оценка:
-4 +129

темида
6 Отговор
гешеф,пак си замел истината под килима, но не се надявай на давност!

Оценка:
-3 +139

Българка
7 Отговор
Съд по бързата процедура за Ангелов. Веднага запор на сметките и активите а хвъркатото пиле в ареста. ВЕДНАГА да се действа! 10 милиона сега са необходими за борба с кризата. Да не пропусна плюс дължимите лихви

Оценка:
-5 +162

zorko oko
8 Отговор
Пилето е ортак на ГЕРБ и на шиши , като последните години захранваше и псевдопатриотите от ВМРО, а сега и той, ГЕРБ и патериците им ВМРО и сие са омотани пилета в калчища.
На изборите ГЕРБ ще катастрофират и с мъка ще се борят за 2ро място,а ВМРО с Далавери, Москов и Магарешки ще гледкат само по телевизора Парламента по волята на българския суверен!
Мутри вън !!!

Оценка:
-7 +157

елко сметката
9 Отговор
Защо пишат само за ДДС-то? Това са и 50 мил. стойност по 10% данък печ. стават още 5. 10+5= 15 милиона.

Коментиран от #25


Оценка:
-4 +94

гражданин
10 Отговор
Бързо разследване, съд и затвор- не само за потъналото пиле в калчища, но и за менторите му ГЕРБЕрасти!
ГЕРБ падат надолу и ще загубят изборите, а новите партии ще управляват самостоятелно цял мандат, ревизирайки крадливото управление на ГЕРБ и патрЕотите.
Патериците гербератски ВМРО и останалите "обединени патрЕоти" няма да помиришат Парламента и ще слушат само заседанията по БНР , гледайки ги по Канал 1 !

Оценка:
-4 +91

Рррррррр
11 Отговор
ТОЗИ Е ОТ ЛИЛАВИТЕ,ТА ТОВА Е И КОНТИНГЕНТА НА ГЕРБ

Оценка:
-4 +75

Българка
12 Отговор
Щом прокуратурата е прекратила дело за 10 милиона, откраднати от нас/ хазната, то прокуратурата заедно с бившите главни прокурори, които имат отношение по това дело да съберат и възстановят в бюджета 10 милиона плюс лихвите

Оценка:
-2 +105

Гост
13 Отговор
На грозната муцуна му личи, че е измамник. Само за муцуна трябва да лежи

Оценка:
-2 +74

Оппа
14 Отговор
Ква стана тя.

Оценка:
-1 +52

тхйт
15 Отговор

До коментар #3 от "ВНИМАНИЕ":


на пилешкото нищо му няма, просто цените са малко надути.
не е нужно да стресирате хората.

Коментиран от #56


Оценка:
-53 +10

ГЕРБ
16 Отговор
Селяндур дай доказателства че си смешен

Оценка:
-38 +8

Ако бяхме едно
17 Отговор
по-мислещо и солидарно общество, вече щяхме масово да бойкотираме продуктите на споменатата по-горе фирма. Аз за себе си вече съм решил от кое да НЕ купувам, а вие?

Коментиран от #22


Оценка:
-3 +72

фра8
18 Отговор
Дайте да видим гнусните чандали градусите, как са обирали и тровят Народа!
Орките бушони на бкпдс да отиват в адските светове!

Оценка:
-3 +42

тхйт
19 Отговор
Просто пилетата са пълни с вода.. и както казах цените не са от най-ниските. иначе се ядва.. но не бих купувал лично.

Оценка:
-2 +48

ПЕТНИШ
20 Отговор
ИМЕТО ДОСТОЙНО ИВАН. А БРАТ ТИ
ЛУКА. СВИТИИ. ТИ СИ ЗА НЕ СЦЗ А
ЗА СИБИР. АКО Е ВЯРНО ВСИЧКО
ТОВА. ПОТРЕСЕН СЪМ. ТО ТАКАВА АЛЧНОСТ НЕ БИВА. ПРЕДСТАВЯМ СИ
ДВАМАТА БРАТЯ Т БИБИТКО КАКВИ
ДОВОЛНИ УСМИХНАТИ ФИЗИОНОМИ
СА ИМАЛИ. ОТВРАТ. ТЕЗИ СА СЕ МИСЛИ ЛИ ЗА НЕ ДОСЕГАЕМИ.

Оценка:
-4 +45

Пустиняк
21 Отговор
В САЩ Пилето щеше да получи две присъди от по 96 години.

Оценка:
-2 +62

АЗ НИКОГА
22 Отговор

До коментар #17 от "Ако бяхме едно":


НЕ СЪМ КУПУВАЛ ПИЛЕ НА ГРАДУС.
ЗА БОЙКОТА СЪМ СЪГЛАСЕН.

Оценка:
-3 +50

😁😁😁😁
23 Отговор

До коментар #1 от "пешо":


...😁...мда...

Оценка:
-0 +5

Бойкот на Градус!
24 Отговор
Бойкот на Градус,братя.

Оценка:
-3 +52

Гошо
25 Отговор

До коментар #9 от "елко сметката":


Хората имат цел в живота...Майбах!

Оценка:
-0 +30

Николай
26 Отговор
Това ченге Митко Николов е известен в региона на Стара Загора. Единият му син е шеф на охраната на Пилето, а другият е прокурор в районна прокуратура. Старо ченге от ДС.

Коментиран от #31


Оценка:
-1 +51

Весо Аптекаря
27 Отговор
Публикувано във факти.бг: Колкото до делото за измами с ДДС за 10 милиона лв., то е прекратено от прокуратурата без последствия.
ХАХАХАХА писание за баламурници

Оценка:
-4 +15

4883
28 Отговор
Ми отгде ги взе теа 50 хилки?!Нали пак от нас теа "с гайдите"!Значи крал от плебса и дал на другия бандит ,за да си оправи износа!!Ама и логика,а сега риве КАТО ВДОВИЦА ЗА ИНСТРУМЕНТ!!!!

Оценка:
-1 +20

Бг жител
29 Отговор
СТИГА ПРИКАЗКИ! ИСКАМЕ ДЕЙСТВИЕ!!!

Оценка:
-0 +30

Мухаа,хаа!
30 Отговор
Руснака има поговорка,подходяща за случая: ..Жадность погубила фраера!"- Лакомията погубва тариката. Абе уста- куфари,тази не е като онази.Тръгнал да затваря очи с 50 бона,на онзи,в чиито ръце е и ножа и хляба. За да му оправи десет милиона.Това само нашенски новоизлюпен Андрешко може да направи.Дори е убеден,че му плаща много.Е,сега ще им излезе през носа.

Коментиран от #32


Оценка:
-1 +36

Антимафия
31 Отговор

До коментар #26 от "Николай":


Да се забрани охраната,
на всички в България?
Единственно да остане за Президента !
Ако има сигнал за заплаха ,
той да се решава от Полиицята,
нали за това са полицаи?
Те с тези охрани,
си правят каквото си искат?
Никъде в ЕО няма такива,
кланови охранители?
От тях започват,
всички престъпления , на този свят?
Ако знаеш , че си чист и коректен,
охрана не ти трябва,
да не си Президента че трябва да те охраняват??
В България това е нещо, като показно ,
кой има повече охрана?
Това е порочно явление,
и ако искаме нормална държава ,
трябва да се премахне ,
за да се нормализира страната?

Оценка:
-0 +32

Ял дървото
32 Отговор

До коментар #30 от "Мухаа,хаа!":


Не се учадвай ,аз си имам работа
с едни Хисарски калинки,
от 2014 година ,
Канеха се да стават " Биоцентраладжий"!
Но им секнаха мераците , с едно дело
и отпора , който видяха?
Пробват всички възможни цифри ,
от" някой лев" до няколко хиляди?
Ако лицето откаже да ги вземе ,
пращат му Прокуратурата
и Полицията и го мачкат за нищо?
Машите в РПУ ,които им вършат работа,
ги правят шефове в РПУ -тата!
ЧИТАВИТЕ ШЕФОВЕ ГИ УВОЛНЯВАТ!
А Прокурорите , ги повишават в ранг ,
чрез политическата Хунта ?
Всички Калинки,
са активни във всички партий?
От там и лоста за управление ,
на корупцията в държавния апарат?
Съдийте , са на същия прицип ,
но там играят и пари?

Оценка:
-0 +36

ива
33 Отговор
ама много невярна информация публикуване .Проверявайте.

Оценка:
-18 +4

Бойкот
34 Отговор
На всички продукти на Градус, Бисер Олива, Токуда и Сити Клиник!

Оценка:
-0 +27

Лупи
35 Отговор

До коментар #1 от "пешо":


Нали! И аз си викам абе тоя човек няма как да не е набеден бе, вижте това високо и умно чело, тия ясни и дълбоки честни очи, няма начин това извисено духовно същество да е долен мръсен мародер, мутра, рекетьор и измамник, няма начин!

Оценка:
-2 +21

Питанка
36 Отговор
Сега ще паднат ли цените на дребно на пилешките продукти и яйца, на олиото, на брашното, хляба, млечните продукти, ....... ?! Просто питам!

Оценка:
-0 +26

37
Този коментар е премахнат от модератор.
38
Този коментар е премахнат от модератор.
39
Този коментар е премахнат от модератор.
40
Този коментар е премахнат от модератор.
41
Този коментар е премахнат от модератор.
Грвтшкл
42 Отговор
Градус продават най качественото пилешко месо,всички останали марки с дебелите пилета като тлъсти кокошки напомпени са под всякаква критика

Оценка:
-23 +1

Спецназ
43 Отговор

До коментар #1 от "пешо":


Тоя няма да издържи на детектор за лъжата. Ако го сложат ще му лъснат миризливите гащи.

Оценка:
-0 +16

емо73канар
44 Отговор
Тез Заралииси марули, заедно с банкянската тиква, веднага в ЦСЗ при бай Ставри.

Оценка:
-0 +18

Уйке
45 Отговор
Това е само една от нишките на мрежата изплетена от тлъстия паяк Борисов!

Оценка:
-0 +13

фурми 2020
46 Отговор
Сто пъти съм питал тук за фурми ,ял ли някой този плод "подарък" от голямото прасе..Сега вече има отговор..В съдебната система има много гнили ябълки..но господин френски посол е в грешка..вече говорим за цели реколти за боклука..

Оценка:
-0 +4

сороснерес
47 Отговор
изгонете сорос и отровното общество от БГ и ще намалите корупция..и циганската престъпност в пъти..

Коментиран от #49


Оценка:
-1 +8

всичко в България
48 Отговор
е шуробаджанащина и пак така ще бъде за напред, в гените ни липсва морал и почтенност !

Коментиран от #54


Оценка:
-0 +8

Щоооо
49 Отговор

До коментар #47 от "сороснерес":


сорос ли е виновен за продажните доктори, които за 100 лв пенсионират здрави цигани или заплатите им са малки?! Прост, злобен и алчен народ сме!

Оценка:
-1 +7

50
Този коментар е премахнат от модератор.
51
Този коментар е премахнат от модератор.
Реалист
52 Отговор
А бе някой в тази държава вярва ли на Мая Манолова??? А на този Илчовски кой ще повярва, освен тъпанарите гласуващи портив ГЕРБ?! Тоя ако имаше доказателства щеше да отиде в съда, в Страсбург, при Кьовеши ако ще, а не да лае по медиите под вещото ръководство на Манолова.

Оценка:
-16 +1

аз съм Веска
53 Отговор
ЗАБРАНЕНАТА ДУМИЧКА СЕ ПРЪКНА ОТНЯКЪДЕ .
ДА МУ МИСЛЯТ ДОЯЧИТЕ .
МОНАРХИЯТА ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА ОТ МАСТИТИТЕ ШЕФОВЕ НА СЧЕТОВОДНИ КАНТОРИ .
БЕЗ ТЯХ , ДОЕНЕТО НА ДДС БИ БИЛО СКУЧНО .
Я ЯЯЯЯ , КАКВИ ВРЕМЕНА .
ПО СЕЛСКИ :
НАСТАНА ВРЕМЕ ЗА " РЕСТО" .

Оценка:
-0 +5

Йо Несбьо
54 Отговор

До коментар #48 от "всичко в България":


Шуробаджанащина няма само в България, а по целия свят. Аз я срещам всеки ден в лицето на разни чешки и украински селяни, от които лееекинко нещо да зависи и са помъкнали половината рода. И са готови да се сбият за това, точно както ще се случи и в България. Разликата е, че някои са по-гладни от други. В Чехия е по-лесно да попаднеш на горе-долу нормален работодател, докато в България е трудно, а в Украйна за българин ще е невъзможно (не, че някой се е засилил натам). На това някои му казват "връзки", а то си е точно шуробаджанащина... Прогресът ще дойде едва, когато не се мъчиш да намериш хубава работа "с връзки", но пак казвам, в Чехия и Украйна, пък и в целия свят шуробаджанащина има...

Оценка:
-1 +1

Пловдив
55 Отговор
Кюлчетата в чекмеджето на един честен човечец, са спрели разследването, за източването на ДДС, от "великите" бизнесмени Ванчо и Лука!!!

Оценка:
-0 +2

какво да им е
56 Отговор

До коментар #15 от "тхйт":


на пилетата? Само дето ги замразяват с малко водичка, ама тя изтича при готвенето.

Оценка:
-0 +2

Матей
57 Отговор
А някой пита ли се как са приватизирани въпросните птицекомбинати,това става преди около 20 г. и е банално явление по нашите ширини.Държавна собственост,сгради и съоръжения се оставя за известно време безстопанствена и после се заграбва на нищожна цена.Та,кога ще бъдат върнати тези предприятия във владение на държавата и да преминава печалбата от тях директно в хазната.И да бъде осъден тоя алчен кокошкар за пропуснати ползи ,а това са сигурно стотици милиони!?

Оценка:
-0 +2

ловеца
58 Отговор
Полско пилешко със салмонела.10 пъти размразявано,Гаранция от Градус,Като се вмирише на колбаси,Добър апетит.Да си заврат кюлчетата в отверстията.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове


Ловци на бисери
Бахри Юмер
Бившият областен председател на ДПС Бахри Юмер обяснява решението си да напусне поста си след свалянето на Лютви Местан като председател на Движението:
Не може да си седиш в Сарая и да режеш глави."

Още бисери
ТОП 5